Een scooter is hét vervoermiddel voor studenten. Goedkoper dan een auto, meer vrijheid en snelheid dan een fiets. En je hoeft je niet het licht uit de ogen te fietsen en helemaal bezweet en buiten adem aan te komen op school, werk of bij je date. En natuurlijk is een scooter ook vele malen betrouwbaarder dan het Openbaar Vervoer. Maar hoe kies je dan de beste scooterverzekering? Een scooterverzekering waarbij je niet onnodig veel betaalt, maar waar je wel gewoon goed verzekerd bent. No worries! Wij helpen je alvast een eind op weg.

 

Vergelijk de verschillende aanbieders

Scooterverzekering vergelijken is de gouden tip voor het vinden van de beste verzekering. Er zit namelijk heel wat verschil tussen al die verschillende aanbieders en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig zijn er heel veel handige programma’s online die al het zware werk voor je doen, zodat je in een oogopslag kunt zien welke verzekering het beste bij jou past. Zo betaal je nooit te veel en ben je wel altijd beschermd.

 

De wettelijke verplichte scooterverzekering

In Nederland ben je verplicht om een WA verzekering af te sluiten voor je scooter. En met verplicht bedoelen we ook echt verplicht. Ga alsjeblieft niet de weg op zonder WA verzekering, de boetes hiervoor zijn echt geen grapje. En als je dan ook nog eens onverzekerd betrokken bent bij een ongeluk dan komt het je al helemaal duur te staan. Dat willen we absoluut niet hebben. Een wa verzekering scooter is dus een absolute must. Dan ben je in ieder geval verzekerd voor alle schade die je met jouw scooter bij anderen aanricht.

 

Extra bescherming

Wil je ook verzekerd zijn bij diefstal of als er iemand schade aanricht aan jouw scooter? Dat is hartstikke verstandig, maar dan moet je je scooter nog aanvullend verzekeren buiten de WA-verzekering. Je kan dan kiezen voor een WA Plus of een Allrisk verzekering. Bij een WA plus verzekering ben je ook beschermd tegen schade door brand of storm en tegen diefstal. Bij een Allrisk verzekering ben je ook verzekerd tegen alle schade aan anderen en aan je eigen scooter, ongeacht wie de schuldige is. Hoe dan ook is het belangrijk dat je je verdiept in de dingen die wel en niet onder je verzekering vallen. Doe dit voordat je de verzekering afsluit, dan weet je waar je aan toe bent. Geloof maar dat je bij een ongeluk of schade niet staat te wachten op een verrassing bij de verzekering.