De zomer komt eraan en de temperaturen stijgen al flink. Dat betekent natuurlijk vakantie, terrasjes, barbecues en lekker buiten zijn. Maar dat betekent ook warme nachten en studeren en werken in de hitte. Gelukkig is daar een oplossing voor! Met een mobiele airco houd je je slaapkamer, woonkamer of studeerruimte lekker koel. Zo kun je optimaal genieten van de zomer, zonder slapeloze nachten of urenlang studeren in de hitte. In deze blog vind je alles wat je moet weten over de beste mobiele airco en 5 van onze favorieten!

Of bekijk alle mobiele airco’s bij:
> Coolblue
> bol.com
> MediaMarkt

 

Inhoud

> Verschil tussen een mobiele airco & ventilator
> Top 5 beste mobiele airco
> Hoe kies je de beste mobiele airco?

 

Verschil tussen een mobiele airco & ventilator

Het is duidelijk dat je deze zomer je kamer wil laten afkoelen, anders was je niet op zoek naar een mobiele airco. Maar misschien twijfel je nog tussen een mobiele airco en een ventilator. In dat geval is het handig om de verschillen tussen deze twee producten te kennen. Daarnaast is het sowieso nuttig om op de hoogte te zijn van al je mogelijkheden voordat je een airco aanschaft. Daarom hebben we hieronder de belangrijkste verschillen tussen een mobiele airco en een ventilator voor je op een rijtje gezet.

De werking

Allereerst is de werking van een mobiele airco heel anders dan die van een ventilator. Een mobiele airco koelt en onttrekt vocht uit de lucht, waardoor de lucht echt koeler wordt. Je merkt dat de temperatuur in je kamer lager wordt. Het vocht komt in een condensopvangbak die je via een kraantje leegt. De warme lucht blaast de airco via een afvoerslang naar buiten. Een ventilator daarentegen koelt de lucht niet af, maar verplaatst deze. Bij een ventilator voelt het alsof er een windje in je kamer staat.

De plek

Door de verschillende werkingen zet je een ventilator en een mobiele airco op een andere plek. Waar een ventilator simpelweg op jou gericht moet staan, moet een mobiele airco in de buurt van een raam of buitendeur staan voor de afvoerslang. Let erop of de apparaten een stopcontact nodig hebben.

Gebruiksgemak

Zoals je hierboven kunt lezen, werkt een mobiele airco op een manier waarop je kamer echt afkoelt. Dit kan prettiger aanvoelen als het echt warm is dan alleen een briesje van een ventilator. Echter, een mobiele airco heeft ook nadelen. Het apparaat is namelijk een stuk zwaarder dan een ventilator en vereist meer onderhoud. Je moet de mobiele airco afstoffen, de filters reinigen en de condensopvang legen. Maar je krijgt er wel iets voor terug!

Toch op zoek naar een ventilator? Check dan dit toplijstje eens!

 

Top 5 beste mobiele airco

Een mobiele airco klinkt natuurlijk ideaal voor de zomer, maar welke moet je dan kopen? Om je te helpen bij het vinden van de beste mobiele airco, hebben wij een top 5 voor je samengesteld. Dit toplijstje is gebaseerd op grondig onderzoek bij verschillende betrouwbare aanbieders. Neem het lijstje snel door!

1. Duux North Smart 14K BTU/h Wit

beste-mobiele-airco-duux

Bedien de airco met Duux app of spraakassistentie
Met nachtmodus 
Met raamafdichtingskit
Hij weegt 31 kilogram

Lees verder
De Duux North Smart 14K BTU/h Wit is de ideale mobiele airco voor een gemiddelde (woon)kamer. Met een gemiddelde kamer wordt een kamer van ongeveer 26 vierkante meter bedoeld. Ruim genoeg dus! Je kunt de airco gemakkelijk bedienen met de Duux app of via spraakassistentie van Google en Amazon. Naast de koelfunctie heeft de airco ook een ventilatorstand als je alleen een koel briesje wil. Handig! In de nacht kies je voor de nachtmodus, waarbij hij nog stiller is (maximaal 58 decibel). Je krijgt bij de airco een raamafdichtingskit.

Bekijk de Duux North Smart 14K BTU/h Wit bij:
> Coolblue
> bol.com
> MediaMarkt

2. Fuave ACB18W24A

beste-mobiele-airco-fuave

Acht verschillende standen
Geschikt voor extra grote ruimte
Ontvochtigingsfunctie
Waterreservoir is niet afneembaar

Lees verder
Wil je een extra grote ruimte verkoelen? Dan is de Fuave ACB18W24A een echte aanrader voor jou! De airco verkoelt namelijk ruimtes van wel 34 vierkante meter. Met de meegeleverde afstandsbediening stel je de acht verschillende standen in. De temperatuur in de ruimte blijft constant en met de timer kun je de airco ook gemakkelijk in de nacht gebruiken.

Bekijk de Fuave ACB18W24A bij:
> Coolblue

3. Rowenta Turbo Eco Sense+

beste-mobiele-airco-rowenta

Drie verschillende standen
Ecomodus
Afneembaar waterreservoir 
De airco maakt relatief veel geluid

Lees verder
De Rowenta Turbo Eco Sense+ heeft een vermogen van wel 13.000 BTU, waardoor je ruimtes tot 37 vierkante meter kunt verkoelen. De airco heeft een eco-modus, waardoor je energiezuinig kunt genieten van de airco. De airco van Rowenta beschikt over een thermostaat en vier wielen. Je bedient de airco met een afstandsbediening en je kunt kiezen uit drie verschillende standen. Handig!

Bekijk de Rowenta Turbo Eco Sense+ bij:
> Coolblue
> bol.com

4. De’Longhi Pinguino PAC AN112 SILENT

beste-mobiele-airco-lunghi

Energielabel A+
Drie ventilatiestanden
Autofunctie
Zonder accessoires

Lees verder
De nummer vier in dit toplijstje is de De’Longhi Pinguino PAC AN112 Silent. Deze airco heeft energielabel A+, waardoor je zeker weet dat deze airco energiezuinig werkt. Daarnaast werkt de De’Longhi op R290, dat niet bijdraagt aan het broeikaseffect. De airco beschikt over drie ventilatiestanden en een autofunctie. Ten slotte heeft hij een ontvochtigingsfunctie en wielen waardoor je ‘m makkelijk verplaatst. Kortom, alles wat je nodig hebt!

Bekijk de De’Longhi Pinguino PAC AN112 SILENT bij:
> MediaMarkt

5. Tristar AC-5477

beste-mobiele-airco-tristar

Relatief goedkoop
Drie standen
Compact model
Niet via een app te besturen

Lees verder
Ben je op zoek naar een budget mobiele airco? Dan is de Tristar AC-5477 zeker het overwegen waard! De airco is een stukje goedkoper dan de andere airco’s in dit toplijstje, maar zeker niet minder kwalitatief. Je kunt kiezen uit drie standen: een airco-stand, ventilatorstand of een stand om de lucht te ontvochtigen. De ventilatiestand is zelfs nog op te delen in twee standen. De airco is compact en makkelijk te verplaatsen.

Bekijk de Tristar AC-5477 bij:
> bol.com

 

Hoe kies je de beste mobiele airco?

Nu je het toplijstje helemaal hebt doorgenomen, twijfel je misschien nog steeds tussen een aantal producten. Daarom is het belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt. En een weloverwogen keuze kun je alleen maken als je op de hoogte bent van de belangrijkste aspecten van een airco. Om je hier een handje bij te helpen, hebben we hieronder een lijstje gemaakt met de belangrijkste elementen van een mobiele airco. Hou dit in je achterhoofd terwijl je een keuze maakt!

  • Hoe goed koelt de airco? Heb je een ruimte met ramen op het zuiden, slechte isolatie, een hoog plafond of een ruimte op een hoge verdieping die je koel wil houden? Dan is het belangrijk dat de airco extra goed koelt!
  • Hoeveel geluid maakt de airco? Wil je ‘m aan laten in je slaapkamer terwijl je slaapt, studeert of een film kijkt? Dan kan het fijn zijn om een stille mobiele airco aan te schaffen.
  • Welke extra functies wil je dat je airco heeft? Een mobiele airco kan verschillende extra functies hebben. Let op de extra functies waar jouw ideale airco aan moet voldoen. Je kunt denken aan een nachtmodus, verwarmingsfunctie of de bediening via een app.
  • Heb je accessoires nodig? Check of de airco een raamafdichtingsset, slang of een verlengkabel heeft, indien je dit nodig hebt. Anders kun je natuurlijk ook op zoek naar bijvoorbeeld de beste mobiele airco zonder slang.

 

Beste mobiele airco | Top 5

  1. Duux North Smart 14K BTU/h Wit
  2. Fuave ACB18W24A
  3. Rowenta Turbo Eco Sense+
  4. De’Longhi Pinguino PAC AN112 SILENT
  5. Tristar AC-5477

 

Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel de beste mobiele airco voor in jouw kamer aanschaffen! En een heerlijk koele zomer tegemoet…

Tip | Check ook onze tips voor de leukste bijbanen deze zomer!