Wil je alles weten over de nieuwe PlayStation 5? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij houden al het nieuws rondom de nieuwe PS5 voor je in de gaten, zodat jij op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Wat weten we al over de PlayStation 5? We vertellen het je hieronder.

Lees direct alles over de PlayStation 5 bij:

 

PlayStation 5 – Wat weten we al?

Hoewel de PlayStation 5 nog niet uit is, kunnen we je toch al aardig vertellen hoe deze nieuwste console van Sony eruit gaat zien. De nieuwe PS5 is de langverwachte opvolger van de PlayStation 4 en zal waarschijnlijk rond dezelfde tijd gereleased worden als de nieuwe Xbox Series X. Met de Playstation 5 haal je de nieuwste generatie console in huis, die qua specificaties, gamen en visuele kracht beter en sterker zal zijn dan ooit.

Ook over de specs van de nieuwste PlayStation 5 weten we al het een en ander. Zo game je realistischer dan ooit in 4K resolutie en geniet je van een haarscherp en diep geluid dankzij het 3D geluid. Ook zal de laadtijd van games (vergeleken met de PS4) tot wel 20x sneller zijn, door de krachtige hardware van Sony. Daarnaast ontvang je bij de PS5 een Dual Sense controller met dynamische triggereffecten en voelbare feedback.

Playstation 5

Het tekort aan backwards compatibility dat de PS4 had, heeft Sony bij de PS5 opgelost. Er is al bevestigd dat de nieuwe PlayStation backwards compatible is, wat inhoudt dat je jouw persoonlijke digitale game library makkelijk kunt meenemen naar je nieuwe console via je PlayStation account. Net als bij de PS4, zal er ook van de PlayStation 5 een all digital versie komen. Een all digital PlayStation heeft geen cd lade, waardoor je alle games dus op de console zelf downloadt.

 

PlayStation 5 Release datum

De release datum van de PlayStation 5 is nog niet officieel bekend gemaakt. Wél weten we dat deze nieuwste console rond de feestdagen van 2020 wordt verwacht. Noteer dit dus in je agenda en trakteer jezelf op een leuk kerstcadeautje!

Ook heeft Sony bekend gemaakt wat de nieuwste PS5 games zullen worden. Het gaat o.a. om de volgende games: GTA 5, Spider Man 2, Sackboy: A Big Adventure, Ratchet & Clank: Rift Apart, Gran Turismo 7 en Returnal.

 

Prijs van de PS5

Helaas is ook de exacte prijs van de PlayStation 5 nog niet bekend. Als we de geruchten op internet mogen geloven, zal de nieuwste PS console rond de €600,- gaan kosten.

 

Pre-order PlayStation 5

Gezien de release datum en exacte prijs van de PS5 nog niet bekend zijn, is het dus nog niet mogelijk om de PlayStation te bestellen. Wel kun je je bij o.a. Bol.com, Coolblue en MediaMarkt inschrijven met je e-mail, zodat je op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste ontwikkelingen.

 

Blijf op de hoogte van de PlayStation 5 release & ontdek hier wanneer je een pre-order kunt plaatsen bij: