Helaas, maar begrijpelijk, zijn er door de huidige coronacrisis een beperkt aantal scholen open en wordt online lessen volgen en thuis studeren aangemoedigd. We snappen dat dit behoorlijk een switch is in jullie dagelijkse levensstijl en willen jullie daarom helpen met een aantal tips om het meeste uit jullie schooltijd te halen deze komende periode. Met deze tips voor het thuis studeren, creëren jullie binnen no time een plekje in jullie eigen huis waar jullie ongestoord aan ‘t werk kunnen!

 

Maak een planning

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat je een goede dagplanning maakt. Gebruik een planner, een agenda of maak gewoon zelf elke dag een ‘to do’ lijstje met alles wat jij die dag graag af wil hebben. Zo kan je voor jezelf bijhouden wat af is en wat nog prioriteit heeft die dag. Zorg er ook voor dat je je pauzes of eventuele koffie momenten niet vergeet in te plannen, want een break is ook zeker een must tijdens jouw thuisstudie!

 

Houd je normale ritme aan

Het is misschien heel verleidelijk om lekker elke dag uit te slapen nu je niet verplicht bent om voor 09:00 in de startblokken te staan, maar doe dit alsjeblieft niet! Wanneer je een vast dagritme aanhoudt, ben je veel productiever dan wanneer je elke dag laat gaat slapen en laat opstaat. Zet elke dag je wekker op een normaal tijdstip en creëer voor jezelf een ritme dat je gedurende de week vol kan houden.

 

Creëer je eigen werkplek

Of je nu thuis woont of op kamers, afleiding zal er altijd zijn wanneer je thuis moet werken. Zorg er daarom voor dat je thuis op een rustige plek kunt zitten. Of dit nu op je kamer is, op ‘t kantoor of in de woonkamer aan de keukentafel: creëer voor jezelf een eigen werkplek waar jij je prettig bij voelt. 

 

Zorg voor de juiste studiebenodigdheden

Niks is vervelender dan niet alle studiebenodigdheden bij de hand te hebben. Altijd al een trage laptop gehad? Investeer dan eens in een nieuwe laptop, waar niet alles continu vastloopt. Geen goede bureaustoel op je kamer? Schaf ‘m aan… Een goede werkhouding is heel belangrijk! Moet je veel printen voor je studie? Thuis printen met goedkope inktcartridges is dan ook een ideale uitkomst! Scheelt je weer een hoop ritjes naar de bibliotheek…

 

Zorg voor beloningen

Sommige mensen gaat het makkelijker af dan anderen… Wanneer jij het heel moeilijk vindt om thuis je focus te kunnen houden, is het ook belangrijk dat je jezelf af en toe beloont. Heb je je opdrachten af? Klaar met je online college? Beloon jezelf dan met een kleine pauze, een kwartiertje in de tuin zitten of een kopje thee met je huisgenoten/familieleden. Zo kom jij je dagen een stuk sneller door dan alleen maar zwoegend voor je laptop te zitten…

 

Met deze tips hopen we dat online lessen volgen en thuis studeren jullie een stukje makkelijker af gaat tijdens de coronacrisis. Het is namelijk een behoorlijke switch om de hele dag thuis te zitten, dus doe er je voordeel mee en haal het beste uit je schooltijd deze komende periode!