Als je het spel Qwixx nog niet in huis hebt dan mis je echt wat. Qwixx is een razendsnel dobbelspel voor meerdere personen. Het is vooral zo’n leuk spelletje omdat alle spelers elke beurt actief meespelen. Dus geen rondes wachten op tergend trage medespelers. Qwixx is te koop bij o.a. Intertoys, Bol.com en Blokker, dus bestel snel een set van het Qwixx dobbelspel.

 

Het Qwixx dobbelspel kun je kopen bij o.a. Intertoys, Bol.com en Blokker

> Bekijk Qwixx bij Bol.com

> Bekijk Qwixx bij Intertoys

> Bekijk Qwixx bij Blokker

 

Qwixx – kenmerken

  • Aantal spelers: 2 tot 5
  • Speeltijd: ca 15 minuten
  • Minimale leeftijd: 8+

 

Qwixx – spelregels

De spelregels van Qwixx heb je in ‘no time’ door, want het spel is makkelijk te leren. Heel kort samengevat zijn de spelregels als volgt:

  • Je gooit bij Qwixx elke beurt met 6 dobbelstenen, 4 gekleurde dobbelstenen en 2 witte. De ‘actieve’ speler mag met een gekleurde dobbelsteen in combinatie met een witte dobbelsteen een (opgeteld) getal maken dat hij/zij kan invullen op de scorekaart. Alle spelers (dus ook de actieve) mogen vervolgens ook het getal dat de optelling is van de 2 witte dobbelstenen invullen.
  • Maaaaar… nu komt het: bij Qwixx moet je uitkijken welke getallen je afstreept, want als je een getal hebt afgestreept in een rij, dan mag je de getallen die ervoor zitten niet meer afstrepen.
  • Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk getallen af te vinken bij Qwixx

Er zijn nog meer nuances in de Qwixx spelregels, maar geloof ons: Qwixx is echt een heel leuk dobbelspel om te spelen. Rondes gaan snel en je raakt er niet snel op uitgekeken. Heb je al zin gekregen om Qwixx te kopen? Bestel het dan snel bij een van onderstaande webshops en met een beetje geluk heb je het morgen al in huis:

> Bekijk Qwixx bij Bol.com

> Bekijk Qwixx bij Intertoys

> Bekijk Qwixx bij Blokker