Twijfel je of je stage wil lopen of wil gaan studeren in het buitenland? Het blijft natuurlijk een grote stap… En het is erg belangrijk om te bedenken of dit iets is wat bij jou past. Aan de andere kant krijg je er zó veel leuks voor terug! Want wat is er nou toffer dan een paar maanden vertrekken naar een onbekende plek om nieuwe ervaringen op te doen? In dit artikel zetten we de belangrijkste redenen voor een stage of semester in het buitenland voor je op een rijtje!

Nieuwe omgeving
Het is al een hele ervaring op zich om voor een langere periode te vertrekken naar het buitenland… Je gaat ergens anders leven, eten en slapen. Het zal even wennen zijn om je draai te vinden op de plek waar je naartoe gaat. Maar geloof ons; als je eenmaal een beetje gesetteld bent, wil je nooit meer wat anders! Het is onwijs verfrissend om een tijdje ergens anders te leven en te ervaren hoe de lokale bevolking daar leeft. En zeg nou zelf, het lijkt je toch heerlijk om tijdelijk ergens te wonen waar je niemand kent? Veel studenten kiezen vaak ook voor een zonnige bestemming, en dat snappen wij maar al te goed. Het is geen straf om aan het eind van je dag nog even te chillen op het strand…

Nieuwe mensen ontmoeten
Tijdens je periode in het buitenland ontmoet je vaak veel nieuwe mensen. Mocht je bijvoorbeeld in het buitenland gaan studeren, zal je waarschijnlijk veel andere internationale studenten tegenkomen. Hier zul je je sociale skills op de proef moeten stellen. Je zult waarschijnlijk ook een andere taal gaan spreken en hierin moeten communiceren. Maar hoe leuk is het om vrienden over de hele wereld te maken & met hen in contact te blijven? En de kans bestaat natuurlijk altijd dat je andere Nederlandse studenten ontmoet die hetzelfde avontuur zijn aangegaan als jij.

Nu of nooit!
Je studententijd is de perfecte periode om dit soort ervaringen op te doen. Ten eerste omdat je er later simpelweg veel minder tijd voor hebt. En ten tweede krijg je vanuit je opleiding ongetwijfeld hulp of begeleiding gedurende dit hele proces. Zo sta je er dus niet helemaal alleen voor. Ten slotte is er niets erger dan achteraf spijt hebben dat je iets niet gedaan hebt…

Goed op je CV
Naast het feit dat het een geweldige levenservaring is en je onwijs veel nieuwe mensen leert kennen, staat het ook nog eens goed op je CV! Een stage of semester in het buitenland laat zien dat je open staat voor nieuwe ervaringen en andere culturen. Daarnaast geeft het ook aan dat je niet voor de veilige weg kiest en dit avontuur wel aan durft. Een heel belangrijk punt om je later te onderscheiden van de concurrentie.