Staat een rondreis door India bij jou nog steeds op de planning? Wat gaaf! Er zijn heel veel mooie bezienswaardigheden in India. Om die reden hebben wij een top 10 bezienswaardigheden samengesteld. Hierdoor zal jij niks missen tijdens je reis… Voordat je gaat, moet je wel het een en ander regelen. Heb jij bijvoorbeeld al een visum India gehaald? Doe dit op tijd! Dan ga je namelijk niet alleen met alle juiste documenten op vakantie, maar wordt het ook een ontspannen reis. Lees snel meer over onze top 10 bezienswaardigheden in India!

 

Taj Mahal

Bij een reis naar India kan een trip naar de Taj Mahal natuurlijk niet ontbreken. Dit imposante gebouw aan de overkant van de heilige rivier Yamunarivier is een sprookje… De Taj Mahal is perfect symmetrisch en omringt door een prachtig aangelegde tuin. Deze attractie is niet echt een goede weerspiegeling van het hectische India. Maar daarom juist de moeite waard om de rust en reinheid te voelen. 

 

De backwaters van Kerala 

In het zuiden van het land zijn de backwaters van de provincie Kerala te vinden. De backwaters van Kerala is een uitgestrekt rivieren netwerk met de uitmonding op de Arabische zee. Om volledig deze kant van India te ontdekken is het een aanrader om te verblijven op een zogenaamde ‘houseboat’. Je eet, slaapt en kijkt je ogen uit op deze boot. De beste tijd om dit gebied te bezoeken is tijdens de Nederlandse wintermaanden, dan is er een aangenaam klimaat. 

 

Mumbai

Mumbai is de grootste stad van India, het ligt aan de westkust van het land. De kleurrijke cultuur van India is terug te zien in Mumbai. Deze stad heeft maar liefst 16 miljoen inwoners. Mumbai is een grote chaos, met contrasten in elk opzicht. Er heerst armoede, maar ook grote rijkdom. Er is zelfs een tropisch bos te vinden in de stad! De stad ligt aan de kust, dus je zou de drukte ook altijd kunnen ontsnappen… 

 

Goa 

Deze streek aan de westkust van India is ook een bezoekje waard. De enorme kustlijn is dan ook voor veel locals en toeristen een populaire vakantiebestemming. Ga bijvoorbeeld naar Palolem Beach of bezoek de Dudhsagar-watervallen. Er is genoeg te doen! 

 

Dharamsala

Dharsamsala, de thuisbasis van de Dalai Lama staat niet voor niets bij veel mensen op hun bucketlist… Dharamsala is naast een cultureel hoogtepunt ook het vertrekpunt voor een tocht in de Himalaya. Vanaf de stad heb je een waanzinnig uitzicht op de bergtoppen van dit gebergte. 

 

Ranthambore National Park

Voor de wildlife liefhebbers is dit nationaal park een must see! Het Ranthambore National Park ligt in het noorden van India en is de woonplek van tijgers, luipaarden en moeraskrokodillen. Ook Padam Talao Lake is te vinden in dit park. Het meer is bekend om de vele waterlelies.

 

Hawa Mahal

De Hawa Mahal is een paleis in de bekende stad Jaipur. Het enorme gebouw is gemaakt van rode en roze bakstenen. Het is voor een cultuurliefhebber de perfecte plek om een dagje rond te slenteren. 

 

Delhi

Wanneer je vanuit Nederland vliegt is dat bijna altijd op de hoofdstad van het land: Delhi. Veel toeristen ontvluchten deze stad vaak meteen. Deze stad is voor veel mensen te druk. De stelling dat deze stad niet de moeite waard is, is echter onterecht! Er zijn veel bezienswaardigheden in deze stad die je zal enthousiasmeren. Denk bijvoorbeeld aan de India Gate, Het Rode Fort, Chandni Chowk Markt en nog veel meer. 

 

Amritsar 

Amritsar is een cultureel en spiritueel centrum. ​​Het bedevaartsoord Sri Harmandir Sahib is dan ook een veel bezochte plek. Het is een prachtige tempel aan het water. Het is voor veel mensen een erg inspirerende plek!

 

Amber Palace

De laatste bezienswaardigheid in deze top 10 is Amber Palace. Dit fort staat ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het fort is gelegen midden in de steile heuvels van Rajasthan in de buurt van Jaipur. Ideaal dus als je verblijft in Jaipur en op zoek bent naar een uitstapje… 

 

Hopelijk kan deze top 10 jou helpen met het maken van een geweldige reis in India. Wij wensen je in ieder geval al erg veel plezier met het plannen en uitvoeren van deze bijzondere reis!