Ben je geïnteresseerd in enkele goede tips om extra geld te verdienen als student? Dan ben je op de juiste pagina beland! Bijkomende inkomsten verdienen naast het zakgeld dat je krijgt van je ouders, geeft je de vrijheid om je favoriete kledij te shoppen, naar de pub te gaan met vrienden, op reis te gaan na een reeks slopende examens, een geschenkje te kopen voor jouw lief, enzovoort. Er bestaan verschillende manieren om extra inkomsten te verdienen: op actieve en op passieve wijze. Door het slim en passief aan te pakken, blijf je voldoende tijd hebben om jouw studies tot een goed einde te brengen. Hieronder gaan we dus dieper in op de beste 8 manieren voor passief inkomen verdienen.

 

8 interessante technieken voor studenten om passieve inkomsten te verdienen

 

Tip 1: Schrijf een boek en verkoop het

Als je een boek schrijft, kun je een royalty verdienen aan elk boek dat verkocht wordt. Zodra jouw boek te koop wordt aangeboden op websites zoals Amazon of Bol.com, kun je de klok rond royalties verdienen. Je ontvangt het brutobedrag minus de commissie van het websiteplatform en minus eventuele bronbelasting. Om direct op alle marktplaatsen een boek te koop aan te bieden, kun je een overkoepelend platform zoals Smashwords gebruiken. Hierdoor hoef je niet langer per markplaats afzonderlijk een account aan te maken als auteur.

Tip: schrijf een Engelstalig boek om een grotere afzetmarkt te bereiken. In combinatie met het boek te koop aanbieden op alle grote online marktplaatsen, heb je de grootste kansen op financieel succes. 

 

Tip 2: Surf op het internet en verdien passief geld

Download gratis de Brave Browser waarmee je snel en anoniem op het internet kunt surfen. Dit is een alternatief voor Chrome, Opera, Firefox, enzovoort. Deze Brave Browser focust op privacy en blokkeert allerlei trackers en spionagesoftware. Als gebruiker kan je beslissen om alle reclame te weren, of je kan privacy respecterende reclameboodschappen toch accepteren in ruil voor een vergoeding. Via het unieke samenwerkingsmodel van deze browser met diverse adverteerders word je als gebruiker van de Brave Browser financieel beloond voor het laten verschijnen van advertenties op webpagina’s. Jouw vergoeding wordt uitbetaald in BAT tokens. Deze Basic Attention Token kan je gebruiken om online zaken mee te kopen of je kan deze BAT tokens via een online crypto exchange omzetten in euro of een andere cryptomunt naar keuze. Als student surf je waarschijnlijk veel op het internet om opzoekingswerk te verrichten dus waarom zou je er niet passief aan gaan verdienen met behulp van de Brave Browser?

 

Tip 3: Maak video’s en plaats ze op YouTube

Indien je video’s maakt en ze online op YouTube plaatst, dan kun je er geld mee verdienen. YouTube is een dochteronderneming van Google en heeft uitstekende relaties met duizenden adverteerders wereldwijd. Plaats je een video op YouTube, dan heb je als maker van de video recht op een deel van de opbrengsten uit de advertenties die verschijnen in deze video. Opgelet: je dient jouw goedkeuring te geven aan YouTube om reclameboodschappen te tonen in jouw video om er geld aan te kunnen verdienen. Dit verdienmodel verloopt volledig automatisch maar je dient wel voldoende kijkers, video’s en bereik te hebben om het de moeite waard te maken. Het zal dus even tijd vergen om voldoende zichtbaar te worden op YouTube. Het voordeel? Je kan 24/7 passieve inkomsten opstrijken via de advertenties die automatisch in jouw video worden getoond. Zeker een interessante optie dus voor studenten die vertrouwd zijn met technologie, creatief zijn en passief wat centen willen bijverdienen!

 

Tip 4: Verkoop foto’s online

Houd je van fotografie? Dan kan je overwegen om jouw foto’s online te verkopen. Alles verloopt automatisch via grote online platformen en je kunt dus geld verdienen met jouw passie voor fotografie! Bekijk even de websites van platformen zoals Shutterstock en Dreamstime. Bij deze fotoplatformen kan je gratis een account aanmaken als fotograaf om er jouw foto’s te koop aan te bieden. De afzetmarkt is gigantisch en deze platformen tellen tienduizenden kopers (bedrijven, bloggers, nieuwswebsites, enz. die continu nieuwe foto’s nodig hebben).

 

Tip 5: Verkoop T-shirts

Ben je een creatieve duizendpoot en durf je te ontwerpen? Dan kan een simpel product zoals een T-shirt interessant zijn om extra passieve inkomsten te verdienen. Via een handige website zoals Merch by Amazon kan je prachtige T-shirts ontwerpen en ze wereldwijd verkopen. Alles kan geautomatiseerd verlopen qua verkopen via de infrastructuur van Amazon (je moet zelf niets doen, je moet geen stock bijhouden, je moet geen verzending regelen, enzovoort). En wanneer er een product verkocht wordt dat jij ontworpen hebt, krijg je een deel van de gegenereerde winst uitbetaald als royalty.

 

Tip 6: Leen centen uit aan een particulier

Als student heb je waarschijnlijk geen tienduizenden euro’s vrij om te beleggen. Maar dit betekent niet dat je jouw beperkte spaargeld niet aan het werk kunt zetten als belegging. Je kan reeds vanaf tien euro beleggen in leningen aan andere particulieren. Er bestaan hier diverse online leningplatformen voor (Lender & Spender is een voorbeeld maar er zijn er nog veel meer. Klik op de link in het begin van dit artikel voor een volledig overzicht).

Tip: onderzoek goed welke garanties je kan krijgen om je initieel uitgeleende kapitaal terug te vorderen van het platform zelf indien de ontlener in gebreken blijft.

 

Tip 7: Investeer in onroerend goed met een klein bedrag

Als student is het ook mogelijk om met een bescheiden bedrag te beleggen in onroerend goed. Hoe? Door te opereren voor een vastgoedfonds met lage instapdrempel en een goed trackrecord. Vanaf enkele honderden euro’s kan je reeds aandelen kopen van vastgoedfondsen die in het verleden reeds stabiele en mooie rendementen hebben opgeleverd. Een interessant alternatief voor een spaarrekening die niets meer oplevert.

 

Tip 8: Start website en verdien geld met affiliate marketing

Voor studenten is affiliate marketing een laagdrempelige manier om online centen bij te verdienen. Het kan een geweldige manier zijn om de klok rond op een geautomatiseerde wijze geld te verdienen met een website. Op deze website plaats je interessante informatie en in deze informatie plaats je hier en daar links naar goederen en diensten die te koop worden aangeboden door andere websites. Telkens als iemand op een link van jou klikt en uiteindelijk aankoopt, word je als aanbrenger beschouwd en verdien je een commissie. Deze vergoeding kan een vast bedrag zijn, een variabel procentueel bedrag of een combinatie.

 

Wees altijd voorzichtig voordat je aan de slag gaat en doe goed research. De informatie uit dit artikel is afkomstig van https://www.wereldwijdleven.com, een interessante website boordevol inspiratie en informatie over grenzeloos investeren, beleggen, ondernemen en wonen.