Heb jij al vakantieplannen voor deze zomer? Of ben je aan het kijken hoe jij je tussenjaar wil gaan invullen? Denk dan eens aan het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. SIW Internationaal vrijwilligerswerk biedt wereldwijd heel veel verschillende projecten aan. Nu er weer steeds meer gereisd mag worden, zijn er zeker in Europa veel mogelijkheden. Alleen of samen met een vriend of vriendin. Maak je droom waar en ‘discover your impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk.

 

Wat kan je zoal gaan doen?

Alleen al in Europa zijn meer dan 400 projecten te vinden op de website van SIW. Enkele voorbeelden om je een idee te geven:

  • Frankrijk: natuurherstel en schoonmaken van de omgeving rondom een meer
  • Portugal: restauratiewerk gecombineerd met handenarbeid
  • IJsland: werken aan duurzaamheid in de natuur
  • Spanje: lesgeven over duurzaamheid
  • Roemenië: animatie verzorgen in ziekenhuizen

En nog veel en veel meer. Er zit vast iets tussen wat je aanspreekt!

 

Wat brengt het mij?

Allereerst is het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland een hele toffe ervaring. Je komt in aanraking met de mensen van het land en met andere vrijwilligers uit alle windstreken. Je eigen taalvaardigheid gaat dan ook met sprongen vooruit. Ook is het een boost voor je persoonlijke ontwikkeling, je zal merken dat je een stuk zelfstandiger en onafhankelijker terugkomt. Natuurlijk staat het ook goed op je CV  en hou je een breed internationaal netwerk over. Je hebt straks overal vrienden die je kunt opzoeken.

 

Welke impact hebt ik?

Discover your impact abroad is onze slogan, je gaat ontdekken wat jij kan betekenen door het doen van vrijwilligerswerk in andere landen. De maatschappelijke impact is vaak groter dan je denkt. De lokale mensen hebben vaak veel waardering voor wat je doet. Ook jij hebt kwaliteiten om het verschil te maken.

 

Wat zijn de mogelijkheden via SIW?

SIW Internationaal vrijwilligerswerk biedt diverse opties:

  • Groepsprojecten van 2 tot 3 weken – kortlopende projecten waarin je samenwerkt met vrijwilligers uit andere landen. Ideaal om deze zomer te combineren met je vakantie. Ga naar https://www.siw.nl/groepsprojecten-in/europa/ en doe ideeën op voor een leuke invulling van jouw zomer.
     
  • Projecten van 2 maanden tot 1 jaarlangere projecten die een goede optie zijn voor als je een tussenjaar doet. Projecten in Europa via het European Solidarity Corps (ESC) worden gesubsidieerd en zijn dus gratis. Daarnaast bieden wij wereldwijd zogenaamde ‘projecten op maat’. Mooi om te combineren met je reisplannen tijdens een tussenjaar. Ga naar onze website https://www.siw.nl en ontdek de mogelijkheden.

Overigens zijn er ook diverse mogelijkheden in Nederland om aan een internationaal vrijwilligersproject mee te doen. Ben je enthousiast geworden en zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan zeker contact met ons op. Onze ervaren medewerkers vertellen je graag meer en helpen je zoeken naar een project wat bij jou past!