De zomervakantie is weer bijna aangebroken en dat betekent natuurlijk veel vrije tijd! Hoe je dit gaat invullen is aan jou. Maar om al die leuke festivals te pakken en lekkere zomeravonden op het terras te zitten moet je natuurlijk wel geld verdienen. Daarom kiezen veel studenten ervoor om in de zomer vakantiewerk te gaan doen. Zo kan je geld verdienen om leuke dingen te gaan doen, zoals uiteten, festivals of een weekendje weg. Ben jij ook op zoek naar een zomer bijbaan? Lees dan snel verder.

 

Vakantiewerk | Tips voor het vinden van de beste zomer bijbaan

Zoals je net ook al las zoeken veel studenten in de zomervakantie een zomer baantje. Je hebt dus veel concurrentie. Maar niet getreurd, er is in de zomer ook veel vraag naar hulp van studenten. Lees de volgende tips eens door en je hebt binnen no-time het leukste vakantiewerk gevonden.

1. Weet wat je wil

Als je gaat zoeken naar vakantiewerk is het handig om van tevoren goed te weten wat je wil. Denk na over wat voor soort werk je wil doen en waar. Dichtbij huis? In huis? In een warm land? Alles is mogelijk. Ook kun je nadenken over hoeveel uren je wil werken, de periode en natuurlijk het salaris. Dan kun je hierna gericht gaan zoeken.

2. Gebruik internet

Er zijn veel goede websites voor het vinden van een zomer bijbaan. Er zijn zelfs speciale websites voor vakantiewerk als je hierop zoekt op Google. Ook staan er op grote vacaturesites ook veel functies als bijbaan. Kijk bijvoorbeeld eens op studiegerelateerdebijbaan.nl.

3. Kijk rond in je eigen netwerk

Je eigen netwerk kun je online en offline goed gebruiken. Allereerst kun je op social media een berichtje plaatsen dat je op zoek bent naar zomerwerk. Via Instagram, Facebook of LinkedIn zul je hier vast een reactie op krijgen. Ook kun je in je eigen kring om je heen vragen wat iedereen gaat doen als zomerwerk. Misschien gaat één van je vrienden wel iets heel leuks doen waar je ook terecht kan. Hoe leuk en gezellig is het om samen te gaan werken deze zomer?

4. Neem initiatief

Het is heel erg belangrijk om initiatief te nemen. Vakantiewerk komt niet vanzelf naar jou toe. Kijk goed rond en neem zelf contact op met bedrijven waar je graag zou willen werken. Niet geschoten is altijd mis!

 

Inspiratie voor vakantiewerk

Vind je de eerste tip nog lastig? Er zijn heel veel verschillende soorten vakantie baantjes. Om je te helpen zoeken naar wat het beste bij jou past, kun je onderstaande mogelijke vakantie bijbanen eens doornemen. Misschien haal je er wel inspiratie uit voor jouw perfecte vakantiewerk en weet je beter wat je wil.

1. Horeca uitzendbureau

Misschien vind je de horeca wel heel leuk, maar wil je niet elke vrijdag- en zaterdagavond werken in de zomer. Dan is je inschrijven bij een horeca uitzendbureau geen slecht idee. Hier kun je namelijk veel wisselende horeca werkzaamheden doen op veel verschillende tijden. Zo kun je achter de bar staan bij festivals of serveren bij een diner. Ook de tijden zijn hier heel uiteenlopend, van overdag tot in de avond en van doordeweeks tot in het weekend.

2. Freelance vakantiewerk

Als je snel veel geld wil verdienen, is freelance werk heel handig. Je moet hier alleen een KVK nummer voor hebben, of soms alleen een btw-nummer. Er zijn verschillende platformen die freelance klussen aanbieden voor studenten. De klussen lopen uiteen van schoonmaken tot sales werkzaamheden.

3. Oppassen

Hou je van kinderen? Dan is oppassen misschien iets voor jou! In de vakantie zijn kinderen natuurlijk ook vrij van school en veel ouders moeten gewoon werken. Er zijn veel gezinnen die daarom wel een oppas kunnen gebruiken. Hoe relaxt: geld verdienen door met kinderen te spelen of door een filmpje op de bank te kijken als de kinderen liggen te slapen.

4. Callcenter

Veel callcenters bieden hele flexibele bijbanen voor studenten, ook in de vakantie. Dit is misschien niet het allerleukste werk, maar je oefent wel je communicatie vaardigheden en het verdient vaak ook prima.

5. Ouderen helpen als vakantiewerk

Veel ouderen hebben hulp nodig in het huishouden. Dit kun je als student natuurlijk ook gewoon doen. Je hoeft ouderen niet meteen te wassen of iets dergelijks. Als je vakantiewerk zoekt waar je echt iemand kan helpen is dit perfect voor jou. En af en toe een kop koffie met de oudjes drinken is natuurlijk ook heel gezellig.

6. Junior chauffeur

Als je je rijbewijs hebt kun je ook aan de slag als chauffeur. Breng leidinggevenden en bazen van A naar B in de mooiste auto’s. Dit kan ook nog eens heel waardevol zijn voor je netwerk voor na je studie. En natuurlijk gaaf dat je in de mooiste auto’s rond mag rijden.

 

Met deze tips en motivatie vind jij vast snel leuk vakantiewerk en kom jij de zomer financieel helemaal goed door!