Van plan om een vakantie naar Turkije te boeken, maar houdt iets je nog tegen? Dan is het tijd om dat te veranderen! Beeld jezelf in op een ligbed met uitzicht op de zee aan de ene kant en het zwembad aan de andere kant, een verfrissend drankje in je hand, zonder zorgen. Dit kan jouw realiteit worden! Het boeken van een vakantie kost natuurlijk geld, dus het is verstandig om er even over na te denken. Maar besef ook dat een vakantie nemen goed voor je kan zijn. En op z’n tijd ook wel verdiend, toch? Lees hier waarom!

 

Voordelen van ontspannen in de zon

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Naast dat een vakantie leuk is, heeft het ook echte voordelen voor je gezondheid. Ten eerste is een vakantie in Turkije enorm ontspannend. De resorts zorgen ervoor dat je je nergens zorgen over hoeft te maken, en alle stress van thuis kun je even loslaten. Dit draagt vaak bij aan een betere concentratie bij terugkomst, zowel op je studie als op je werk. Daarnaast heeft de zon talloze positieve effecten op je gezondheid. En in Turkije schijnt de zon nu eenmaal vaker dan in Nederland. Zonlicht en vitamine D stimuleren de aanmaak van serotonine, waardoor je je gelukkiger voelt. Bovendien is vitamine D essentieel voor de gezondheid van botten, het immuunsysteem en algemeen welzijn. De combinatie van stressvermindering en zonlicht draagt ook bij aan een betere slaap. Klinkt aantrekkelijk? Boek hier uw vlucht met KLM!

 

Activiteiten in Turkije

Hoewel de vorige alinea al beschrijft wat een vakantie in Turkije met je kan doen, zijn er nog twee redenen om je vakantie te boeken: plezier en lichamelijke activiteit! Plezier spreekt voor zich; een leuke tijd hebben is een goede reden om op vakantie te gaan. Bovendien is de kans groot dat je op vakantie meer lichamelijke activiteiten onderneemt dan thuis. Dat uurtje zwemmen, wandelen of een andere activiteit kan al meer zijn dan je op een normale dagelijkse studeer- of werkdag doet. Zeker als het weer in Nederland niet meezit, kan de motivatie om naar buiten te gaan sterk verminderen. Om ervoor te zorgen dat je voldoende lichamelijke activiteit én plezier ervaart tijdens jouw vakantie, hebben we hieronder 3 activiteitentips op een rij gezet. Neem snel een kijkje!

1. Wandel langs de ‘sneeuwterrassen’ van Pamukkale

Het kalkhoudende water dat uit de rotsmeren stroomt, vormt indrukwekkende kalkterrassen. Wandel langs dit natuurverschijnsel en tussendoor kun je pootje baden in het warme water.

2. Bezoek Istanboel

In Istanboel kun je gerust een hele dag rondlopen zonder je te vervelen. De stad kent de grootste Kapali Çarsi (overdekte markt) ter wereld met maar liefst vierduizend winkels. Daar raak je niet uitgekeken. Ontdek daarnaast de vele kerken en prachtige moskeeën. Deze bruisende hoofdstad is absoluut een must-see!

3. Ontspan op de prachtige stranden

Neem een duik in de azuurblauwe zee of wandel over de uitgestrekte stranden in Turkije. De Turkse Rivièra, gelegen tussen Antalya en Alanya, is de perfecte locatie voor deze activiteiten.

 

Hopelijk kun je binnenkort genieten van jouw welverdiende vakantie in Turkije!