In een wereld waar we vooral foto’s en herinneringen online opslaan, blijft een almanak maken toch speciaal en vooral ook tijdloos. Een almanak is niet alleen een tof verslag over het verleden, maar ook een eerbetoon aan de vriendschappen die je binnen je studentenvereniging hebt gemaakt. Hier kun je alle unieke avonturen vastleggen die voor onvergetelijke momenten hebben gezorgd. En dat alles laat je mooi met elkaar samensmelten in een unieke almanak.

Wat is een almanak eigenlijk?

Een almanak is een soort geschiedenisboek over een specifiek onderwerp. Het kan over je schooltijd gaan of bijvoorbeeld over je studentenvereniging. Het toffe aan een almanak maken is dat je alles netjes op een logische volgorde kunt vastleggen. Tegenwoordig staat een almanak beter bekend als een jaarboek. Een perfect product om de geschiedenis van je studentenvereniging vast te leggen.

Waarom zou je een almanak maken?

Ook al bewaren de meesten van ons hun herinneringen digitaal, een almanak maken is nog steeds erg populair. Het is een fantastische manier om herinneringen met alle mooie piekmomenten te bewaren en natuurlijk later terug te zien. Deze momenten leg je dan in een soort dagboekachtig boek vast, waardoor je altijd een tastbare herinnering hebt aan een mooie tijd.

Een almanak maken: dit heb je nodig!

Als je een almanak wil maken die er echt uitspringt op jullie manier, zijn er een paar dingen die je kan overwegen. Het is verstandig om een lijst te maken met dingen die je in je almanak kwijt wil. Ben je van plan om ieder detail te beschrijven of ga je enkel voor de hoogtepunten? In feite kan je alles toevoegen wat je wil. Je kan zelfs gegevens en foto’s van medestudenten, jaarclubgenoten of docenten toevoegen (uiteraard met toestemming van iedereen) om het boek nog persoonlijker te maken.

Een almanak maken die er écht uitspringt

Het is geen geheim dat een almanak maken vroeger helemaal tot in detail werd aangepakt. Zo zie je in oude almanakken vaak een heel antieke kaft met vanbinnen mooi historisch-ogend papier. Deze stijl kan je natuurlijk zelf gewoon aanhouden, maar je kan het ook trendy vormgeven naar je eigen smaak. Zo kan je zelf ook toffe quotes toevoegen die kenmerkend zijn voor je tijd als student. Eigenlijk kan je alles naar eigen stijl en idee laten samensmelten. Daarnaast zorgt een unieke almanak maken er ook voor dat je almanak aantrekkelijk is om te lezen voor mensen buiten je jaarclub. En daarvoor is het natuurlijk ook belangrijk dat je een mooie vormgeving neerzet. Iets wat je eenvoudig kan laten doen door een professionele grafisch vormgever. 

Professionele vormgeving voor een unieke look

Zelf een almanak maken is geen piece of cake. Wil je indruk maken op je lezers en zorgen dat je eindproduct er top uitziet, dan is professionele vormgeving een must. Dit kan je namelijk ook helpen bij de promotie en verkoop. Hoe professioneel je het maakt, is aan jou, maar veel studentenverenigingen kiezen wel voor professionele vormgevers. Die vakmensen hebben verstand van materialen, duurzaamheid en kwaliteit. Zo weet je zeker dat jouw almanak er precies zo uitziet als je in gedachten had. 

Een almanak maken en succesvol publiceren met hulp van Boekenmakers

Wil je een almanak maken die bol staat van professionele kwaliteit? Check dan de services van Boekenmakers. Zij zijn experts in het ontwerpen, drukken en publiceren van almanakken die écht uniek mogen zijn. Zo weet je dus zeker dat ook jouw almanak eruit zal springen.