Een sporthorloge brengt veel voordelen met zich mee tijdens het sporten. Wellicht wel meer dan dat je zou denken als je het zelf nog nooit hebt gebruikt. Zo krijg je beter inzicht in jouw sportprestaties en kun je jouw gezondheid goed in de gaten houden. Door deze informatie kun je effectiever en gestructureerder trainen. Maar om te bepalen welke gegevens jij dan moet kunnen meten in jouw horloge, hangt erg af van jouw sport. Om de beste sporthorloge voor jou te vinden, zijn hieronder voor de vier populairste sporten twee tophorloges genoemd. Neem ze snel door!

> Bekijk hier meteen alle sporthorloges van Coolblue

 

Beste sporthorloges per sport

Hardlopen

  1. Apple Watch Series 8 45mm Midnight Aluminium Midnight Sportband
  2. Samsung Galaxy Watch 6 Créme 40mm

Fitness

  1. Garmin Vivoactive 4S Goud/Roze 40mm
  2. Fitbit Sense 2 Zwart

Zwemmen

  1. Amazfit GTR 4 Zilver/Zwart
  2. Samsung Galaxy Watch4 Classic Zilver

Fietsen

  1. Huawei Watch GT 3 Active Zwart
  2. Suunto 9 Baro Zwart

 

Beste sporthorloge | Hardlopen

Hardlopen is een populaire sport onder studenten, doordat het zo laagdrempelig is. Je hoeft niet te investeren in een abonnement bij bijvoorbeeld de sportschool en in een korte tijd heb je al veel calorieën verbrandt. Daarnaast kan het een heerlijke uitlaatklep zijn. Als je op zoek bent naar het beste sporthorloge voor tijdens het hardlopen, is het belangrijk om te letten op de gps. Zo kun je zien hoever je hebt gelopen en hoe snel je dit gedaan hebt. Ook je hardslag kan interessant zijn tijdens een rondje hardlopen. Ook ingebouwde muziekbediening kan natuurlijk erg praktisch zijn. Een kunststof bandje werkt prettig tijdens het hardlopen, doordat je bijna niet voelt dat je ‘m om hebt en hij is waterdicht. Ten slotte kun je als fanatieke hardlopen nog kijken naar een horloge met bijvoorbeeld je staplengte, grondcontacttijd of rencadans. Hieronder vind je twee aangeraden sporthorloges als hardlopen jou go to sport is.

1. Apple Watch Series 8 45mm Midnight Aluminium Midnight Sportband

beste-sporthorloge-apple

Dit horloge kent veel van de hierboven genoemde functies zoals de hardslagmeter en de meter van de staplengte. Ook kent hij nog meer functies zoals de lichaamstemperatuursensor die jouw vruchtbaarheidscyclus en menstruatiecyclus in kaart kan brengen. Ook kun je gemakkelijk de staat van je conditie bepalen door de VO2 max meting, die de maximale zuurstofopname van je bloed meet.

> Bekijk de Apple Watch bij Coolblue

2. Samsung Galaxy Watch 6 Créme 40mm

beste-sporthorloge-samsung

Deze Samsung Galaxy Watch is niet alleen ideaal tijdens het hardlopen, maar hij meet ook jouw slaapkwaliteit. En geeft je tips hoe je jouw nachtrust kunt verbeteren. Hoe handig is dat? Een goede nachtrust is goed voor jouw hardloopprestaties. Tijdens het hardlopen kun je met dit horloge ook even bellen en je ziet je berichtjes binnenkomen. Maar dit kun je uiteraard ook uitzetten als je dit storend vindt. Maak ten slotte een scan met dit horloge om te checken hoeveel spiermassa of vetmassa je hebt.

> Bekijk de Samsung Galaxy Watch 6 Créme 40mm bij Coolblue

 

Beste sporthorloge | Fitness

Fitnessen is iets dat veel studenten regelmatig doen en zeker ook één van de populairste sporten onder jongeren. Fitness is heel divers en dat is ook terug te zien in de sporthorloges. Eigenlijk is alleen een hartslagmeter en fitness profielen noodzakelijk tijdens het fitnessen. Bij de fitness profielen kun je instellen welke oefening je gaat doet en hoeveel herhalingen. Bijna iedere sporthorloge van Coolblue beschikt over deze functies. Fitness jij specifiek om jouw conditie te verbeteren of om af te vallen? Dan is een VO2 max meting handig, waarbij je meet hoeveel zuurstof je lichaam opneemt.

1. Garmin Vivoactive 4S Goud/Roze 40mm

beste-sporthorloge-garmin

Deze sporthorloge is zeer geschikt om mee te fitnessen. Wil je bij de sportschool nog een energie drankje kopen? Betaal gemakkelijk en contactloos met je horloge via Garmin Pay. Ook zit er een ingebouwde muziekspeler in, waardoor je je eigen muziek kunt luisteren in de sportschool.

> Bekijk de Garmin Vivoactive 4S bij Coolblue

2. Fitbit Sense 2 Zwart beste sporthorloge

beste-sporthorloge-fitbit

Ook met dit horloge kun je gemakkelijk contactloos betalen. Daarnaast fitness jij wellicht voor het verlagen van stress. Fitnessen is namelijk de ideale uitlaatklep na een dag werken of studeren. Met de Fitbit Sense 2 Zwart kun je jouw stress niveau meten door de EDA sensor. Zo weet je precies wanneer je deze moet gaan verlagen.

> Bekijk de Fitbit Sense 2 Zwart bij Coolblue

 

Beste sporthorloge | Zwemmen

Zwemmen is misschien een iets minder populaire sport onder studenten vergeleken met fitnessen of hardlopen. Maar ook zwemmen komt vaak genoeg voor en een sporthorloge is heel handig tijdens deze sport. Het beste sporthorloge voor zwemmers moet uiteraard waterdicht zijn. Daarnaast is het handig als je de baanlengte kunt instellen zodat hij het aantal baantjes en je zwemsnelheid kan meten. Zwem je graag in buitenwater? Dan is een gps handiger dan het instellen van het aantal baantjes. Een stapje verder is een horloge met e VO2 Max meting, een ingebouwde hartslagsensor en het meten van je zwemefficiëntie op basis van het aantal slagen en tijd.

1. Amazfit GTR 4 Zilver/Zwart

beste-sporthorloge-amazfit

Speel muziek af, neem de telefoon op en meet belangrijke informatie met deze multifunctionele Watch. Hij is zeer geschikt voor zwemmen, ook op open water. Hij heeft namelijk een dual-band gps die jouw locatie, snelheid en route zeer nauwkeurig meet. Je kunt er goed mee zwemmen, maar je kan ook bijvoorbeeld ook mee hardlopen. Het horloge herkent zelf jouw activiteiten en weet wat hij dan moet gaan meten. Handig toch?

> Bekijk de Amazfit GTR 4 Zilver/Zwart bij Coolblue

2. Samsung Galaxy Watch4 Classic Zilver

beste-sporthorloge-samsung2

Volgens Coolblue is deze horloge zeer geschikt voor het trekken van baantjes in het zwembad. Daarnaast hou jij nauwkeurig jouw gezondheid bij in de Samsung Health Monitor app. Monitor hierin de Bioelectrical Impedance Analysis functie, ECG hartslagmeter en bloeddrukmeter. Hiernaast kun je zelfs apps zoals Strava, Spotify en Snapchat downloaden op je Watch.

> Bekijk de Samsung Galaxy Watch4 Classic Zilver bij Coolblue

 

Beste sporthorloge | Fietsen

De vierde populaire sport onder studenten is fietsen. Misschien fiets jij niet voor het sporten, maar fiets jij dagelijks een eindje naar bijvoorbeeld school. Ook dan ben je goed aan het bewegen en kan een sporthorloge hier erg bij helpen. Bij een sporthorloge gericht op fietsen is het vooral belangrijk dat er een goede gps op zit en een lange batterijduur. Als jij fietst om je conditie te verbeteren is het goed om te weten wat je hardslag is of een intervaltrainer. Fiets jij echt fanatiek kan een losse vermogensmeter of cadanssensor, een VO2 max meting en navigatie fijn zijn.

1. Huawei Watch GT 3 Active Zwart

beste-sporthorloge-huawei

Met deze horloge kun je terwijl je fiets de telefoon opnemen, muziek luisteren én zie je jouw hartslagzones terwijl je sport. Verder hou je je route nauwkeurig bij doordat het horloge je locatie bepaalt met 5 systemen. Ook in je dagelijkse leven buiten fietsen om meet je dagelijkse activiteiten zoals slaap, stressniveau en hartslag.

> Bekijk de Huawei Watch GT 3 Active Zwart bij Coolblue

2. Suunto 9 Baro Zwart beste sporthorloge

beste-sporthorloge-suunto

Dit is niet alleen een hele goede keus, maar hij is momentel ook nog in de aanbieding! Nu betaal je maar €329,- in plaats van €569,-. Verder geeft de barometer jouw een seintje wanneer er slecht weer op komst is, doordat-ie de luchtdruk meet. Hoe handig is dat? De ingebouwde gps en GLONASS geven jou een heel nauwkeurige locatie, snelheid en route.

> Bekijk de Suunto 9 Baro Zwart bij Coolblue

 

Hopelijk kun jij met behulp van deze beste sporthorloges nog beter en effectiever sporten! Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte sporthorloges bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.