Zorginstelling Weddesteyn, dat gevestigd zit in Woerden, heeft een hele bijzondere woongroep. De woongroep die bestaat uit twaalf bewoners wordt niet alleen gerund door gediplomeerde medewerkers, maar ook door studenten. De dag- avond- en weekenddiensten van de woongroep worden in gemengde samenstellingen gedraaid door de studenten. Er wordt door de onderwijsinstelling en door het verpleeghuis samen een opleiding opgezet, om de studenten en de bewoners zo goed mogelijk te begeleiden.

Baat voor de studenten

BOL- en BBL-studenten van mboRijnland, MBO Utrecht en hbo-studenten van verschillende leerjaren draaien in gemixte groepen de diensten van de woongroep in Woerden. Doordat de studenten nu al zo veel vaardigheden opdoen in de praktijk, leren zij beter omgaan met het goed en snel handelen in situaties. Hierdoor worden studenten een stuk sneller als zelfstandig gezien. Zij zijn verantwoordelijk voor de gehele woongroep, onder toezicht van de gediplomeerde medewerkers.

Baat voor het verpleeghuis

Niet alleen de studenten, maar ook de Careyn-instelling Weddesteyn ziet er de voordelen van in. Op deze manier kunnen zij veilig een leerproces aanbieden aan de studenten, die natuurlijk de mogelijke medewerkers zijn van de toekomst!

Bron: Algemeen Dagblad