Vooral mbo- en hbo-studenten ervaren veel nadelen van de stakingen van het openbaar vervoer. Zij kunnen namelijk vaak niet hun praktijkgerichte lessen volgen omdat zij niet op school kunnen komen. En deze praktische lessen kunnen dan ook niet online gevolgd worden, in tegendeel tot de lessen die op de universiteit vaak gegeven worden. 

 

Problemen voor studenten 

Woordvoerder en directeuren van onderwijsinstellingen geven aan dat de absentie cijfers van studenten tijdens de stakingen van het openbaar vervoer duidelijk hoger zijn. Vooral in het noorden en oosten van het land hebben veel studenten die ver van school wonen hier last van. De studenten zelf geven aan dat zij graag naar school zouden gaan, maar dit door de stakingen simpelweg niet mogelijk is. In een groep van het Drenthe College kunnen 20 van de 24 studenten niet naar de les komen. Daarnaast komt door de stakingen de ongelijkheid naar voren. Studenten die met de auto van zijn of haar ouders naar school kunnen komen, hebben een stuk minder last van de stakingen dan de studenten die het thuis iets minder breed hebben. 

 

Einde stakingen 

Momenteel lijkt het er niet op dat de vakbonden een overeenkomst kunnen sluiten met de vervoersbedrijven. De partijen zijn wel met elkaar in overleg, maar er ligt nog geen concrete oplossing op tafel. Het einde is dus nog niet in zicht. 

 

Bron: rtlnieuws.nl