Telefoonverslaafde, dit zul je als student vast wel eens te horen krijgen van je ouders of opa en oma. Helaas is het ook zo dat veel jongeren een verslaving hebben aan hun telefoon, met name aan social media. Het constante gebruik van social media op je telefoon kan nare gevolgen met zich mee brengen zoals het achteruitgaan van je sociale vaardigheden, slaaptekort of het verslechteren van je schoolresultaten. Is je telefoon dan iets dat je beter altijd weg kan leggen? Een telefoon kan gelukkig ook hele praktische en leuke rollen aannemen. Hieronder staan drie redenen waarvoor jij je telefoon praktisch en leuk kan gebruiken, zonder altijd maar op social media te zitten.

Gebruik je reistijd nuttig

De meeste studenten brengen veel tijd door in de trein, dat vaak voelt als verloren tijd. Natuurlijk is het lekker om even te relaxen in de trein door muziek te luisteren of een serie te kijken, maar hoe lekker is het om gewoon thuis te kunnen relaxen. Wanneer jij het juiste telefoonabonnement kiest bij jouw gebruiksredenen, kun jij in de trein al je college kijken of je ouders of opa en oma bellen. Bekijk eens deze Samsung Galaxy S21 fe! Voor maar 9 euro per maand kun jij al 20GB aan 4G gebruiken, of voor 7 euro per maand kun je onbeperkt met je ouders bellen. Of met je vrienden natuurlijk :).

Zoek lekkere en goedkope recepten op

Je telefoon is ideaal om originele en goedkope recepten op te zoeken. Je kan zelfs heel gemakkelijk de app van jouw dichtstbijzijnde supermarkt downloaden. Hierop kun je recepten vinden die goedkoop zijn, snel te maken zijn en waar je alleen ingrediënten van jouw supermarkt voor nodig hebt. Ook kun je natuurlijk de aanbiedingen in de gaten houden.

Maak mooie foto’s met je telefoon

Wie vindt het nou niet leuk om foto’s te hebben van de leuke momenten, die je juist tijdens je studententijd meemaakt. Foto’s zijn onwijs leuk om later herinneringen op te halen of om ‘s avonds in bed terug te kijken. Helaas heb je als student op de leukste momenten geen mooi fototoestel mee of heb je niet genoeg geld om er een te kopen. Tegenwoordig kun je met een mobiele telefoon ook onwijs mooie foto’s maken, zoals met de Samsung Galaxy A53 5G. Deze 64 megapixel camera heb je altijd bij je, en kan ook nog veel gemakkelijker betaald worden. Deze telefoon kun je in combinatie met een abonnement in termijnen betalen.

Door je telefoon op de juiste manier te gebruiken, kan je er veel nuttigs en plezier uit halen. Natuurlijk is af en toe op social media zitten geen probleem. Maar wanneer jij denkt dat je er verslaafd aan raakt of het negatieve effecten heeft, kun je daar het best met iemand over praten.