Het studentenleven is van zichzelf al duur, maar met die stijgende prijzen wordt het helemaal onbetaalbaar. Een bijbaantje helpt bij het betalen van de vaste lasten, maar van sparen komt niks meer terecht. Toch jammer, want een kleine buffer op je spaarrekening is wel een fijn gevoel. Wij geven je 3 tips voor hoe je toch wat geld kan sparen!

Studieboeken verkopen

Het ruimt niet alleen lekker op, maar je oude studieboeken verkopen kan een snelle manier zijn om wat extra geld te krijgen. Of je nou in het eerste, tweede, derde of laatste jaar zit: bepaalde vakken zijn inmiddels afgesloten en hoef je die boeken nooit meer open te slaan. Waarom zou je vier jaar lang alle boeken bewaren als je er toch nooit meer wat mee doet? Precies! Dus hup, duik je boekenkast in en trek alle ongebruikte boeken eruit. Op Studieboekenverkopen.com check je gemakkelijk de ISBN-nummers van je boeken en je weet gelijk hoeveel je nog krijgt voor het boek. Geld verdienen was nog nooit zo makkelijk ;-)!

TIP: heb jij nog boeken nodig voor dit studiejaar? Check dan of de juiste druk van jouw boeken ook worden verkocht. Dan kan je daar weer geld mee besparen en het is óók nog duurzaam. Win-win, dus!

Spullen en kleren verkopen

Als je dan toch bezig bent met je boekenkast uitzoeken, dan kan je net zo goed even doorgaan met opruimen. Want waar jij misschien niets meer hebt aan die oude fotolijstjes, vazen en oude polaroidcamera, vinden andere mensen dat heel leuk om te hebben! Je verkoopt je oude spulletjes via Marktplaats, Facebook Marketplace of plaats een oproep op je eigen Instagram-account.

Je kleding is ook nog geld waard, hoe vaak je het ook hebt gedragen! Via Vinted kan je jouw kleding een tweede leven geven. Geen zin om alle kledingstukken per stuk in de app te zetten? Je kan ook per maat een aantal kledingstukken op één foto zetten. Mensen kopen dan een geheel pakket in een zelfde maat en het kost jou minder tijd. Wederom een win-win!

Start je eigen onderneming

Ben jij creatief, of heb je een talent voor iets specifieks? Heb jij daarnaast al tijden de droom om een eigen onderneming te starten? Dan is nú het moment aangebroken om daar iets mee te gaan doen. Een eigen onderneming kan je opstarten in alle vrije uurtjes die je hebt en de Kamer van Koophandel heeft allerlei handige blogs en video’s gemaakt die jou kunnen helpen. Wat is er leuker dan geld verdienen met iets dat helemaal van jouzelf is? Helemaal niks wat ons betreft!

TIP: begin jij inderdaad je eigen onderneming, maar verdien je nu nog niet zoveel geld? De Belastingdienst heeft voor mensen zoals jij de Kleineondernemingsregeling (KOR) in de wereld geroepen. Zolang jouw omzet onder een bepaald bedrag blijft, hoef jij geen btw af te dragen.