Zorgverzekering

In Nederland is een zorgverzekering verplicht, dus ook voor jou als student. Maar er zit een hoop verschil tussen de verschillende zorgverzekeringen. Jij wil natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering en dat zoek je gemakkelijk uit door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite zoals bijvoorbeeld Independer. Je vult gemakkelijk in naar wat voor verzekering je op zoek bent. Een zorgverzekering in dit geval, en of je nog aanvullende verzekeringen wil. Met één klik op de knop komen de beste opties voor jou persoonlijk tevoorschijn. Super handig, want het scheelt een hoop uitzoekwerk.

Tip: bijna iedere student heeft wel recht op zorgtoeslag! Dit houdt in dat je maandelijks een toeslag ontvangt waarmee je het grootste gedeelte van je basispremie kan betalen. Je moet deze toeslag wel zelf aanvragen en het is belangrijk dat je iedere wijziging in jouw maandinkomen direct meldt. Deze informatie heeft namelijk invloed op de hoogte van jouw toeslag!

Inboedelverzekering

Wij raden een inboedelverzekering heel erg aan als je op jezelf woont! Een inboedelverzekering dekt namelijk de kosten bij inbraak en diefstal van jouw spullen, maar ook als er brand uitbreekt bij jou thuis en veel spullen beschadigt zijn. Zelfs als er een storm is en een tak van de boom jouw ruit in tikt en de regen vervolgens jouw mooie bank en kleed ruïneert, wordt dat vergoed uit de inboedelverzekering! Daarbij kan je voor weinig geld al een verzekering afsluiten. Bij een studentenkamer hoef je natuurlijk niet voor tienduizenden euro’s een verzekering af te sluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar het kost maandelijks zo weinig geld dat we je toch aanraden om deze verzekering af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die jij maakt aan anderen. Je gooit per ongeluk een kopje koffie over de laptop van je studiegenoot, je tikt zonder dat je het doorhebt de telefoon uit iemands hand met een barst in het scherm tot gevoel of je fiets valt om tegen een auto aan waardoor er nu een kras op de lak zit. Het voelt altijd rot als je de spullen van iemand anders stuk maakt, maar met een aansprakelijkheidsverzekering is het vaak gauw opgelost.

Tip: sluit je inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering bij dezelfde verzekeraar af. Het kost je minder moeite om ze af te sluiten en soms heb je recht op korting als je meerdere verzekeringen afsluit bij één verzekeraar.

Reisverzekering

Tot slot de reisverzekering. Je kan een reisverzekering voor een kortere tijd afsluiten, specifiek voor een vakantie. Maar je kan ook een doorlopende verzekering afsluiten. Een korte verzekering kost vaak wat meer geld in één keer, maar een lange verzekering is veel langer maar dan betaal je wel élke maand premie. Bij de meeste doorlopende reisverzekeringen ben je echter ook gedekt als je een dagje weg bent in Nederland.

Ben je dus een dagje shoppen in een andere stad dan jouw woonplaats, en jouw telefoon wordt gestolen? Dan kan je dit verhalen op de reisverzekering. Verder is de reisverzekering uiteraard vooral handig op vakantie. Let wel op! Doe je aan extreme sporten? Dan is er een kans dat je een aanvullende reisverzekering moet afsluiten.

Extra tip: het haalt misschien de top 4 niet, maar je wil je nabestaanden niet met extra zorgen achterlaten. We willen je dan ook aanraden je toch even te verdiepen in uitvaartverzekeringen voor studenten.