Heb jij ook vaak aan het einde van je studiefinanciering nog een stukje maand over? Je bent niet de enige. Het studentenleven kost nu eenmaal veel geld. Het bier wordt er niet goedkoper op, de huurprijzen blijven stijgen en je moet voor het eerst in je leven vaste lasten betalen. Neem bijvoorbeeld tv-kosten. Deze lopen al gauw op tot €30,- per maand. Zonde, want ze blijven ook nog eens elke maand terugkomen. Tijd om deze kosten eens omlaag te brengen dus. Ben je benieuwd hoe? Samen met Digitenne, hebben we vier gouden tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder. 

 

1: Maak gebruik van streamingsdiensten 

Kijk je nooit tv-programma’s? Dan kun je waarschijnlijk prima wel uit de voeten met een alleen streamingdiensten. Voor een abonnement op Netflix of Apple TV+, betaal je een stuk minder dan voor een traditioneel tv-abonnement. En al helemaal als je zo’n streamings abonnement ook deelt! De prijzen voor streamings abonnement variëren van €2.99 tot €9.99 per maand. Deel je dit met je huisgenoten? Dan betaal je hier misschien nog minder voor dan voor een biertje in de kroeg. 

 

2: Kijk tv terug via internet

Heb jij een aantal programma’s waar je helemaal verkocht aan bent? Dikke kans dat je deze terug kunt kijken via internet. Soms is dit gratis, soms hangt hier een prijskaartje aan. Een ding is zeker: het is goedkoper dan een tv-abonnement via de kabel.

 

3: Kijk tv via de antenne

Lig jij regelmatig brak op de bank met je huisgenoten? Dan gaat er niets boven hersenloos zappen of Love Island bingewatchen met z’n allen. In dat geval is een tv-abonnement toch echt de uitkomst. Willen meerdere huisgenoten goedkoop tv-kijken? Dan is tv-kijken via de antenne de uitkomst voor jullie. Zo geeft Digitenne aan, dat je met het Digitenne abonnement tot op wel drie tv’s kunt kijken. Ideaal in je studentenhuis dus. Voor het abonnement betaal je slechts €18,- per maand. Maar ben je slim en deel je het abonnement met huisgenoten? Dan ben je voor paar euro de neus al klaar! 

 

4: Kijk via de app van je internet provider 

Heb jij een onuitputbare databundel? Kijk dan gewoon tv via de app van je internetprovider. Easy-peasy! Veel internetproviders bieden deze optie gratis aan. Let wel op: je betaalt misschien niet in euro’s, maar wel in Mb’s. En die vliegen er hard doorheen. Ook moet je er voor zorgen dat je super stabiel internet hebt. Is dit allemaal geen probleem? Dan is dit is dit een gouden oplossing.

 

Al met al zijn er best wel wat mogelijkheden. Willen jij huisgenoten goed in de watten gelegd worden? Dan raden wij aan om te kiezen voor een abonnement zoals dat van Digitenne, in combinatie met een abonnement op streamingsdienst als Netflix. Best of both worlds! Deel dit met je huisgenoten en je kunt voor nog geen tientje per persoon onbeperkt bingewatchen. Sharing is caring!