December nadert, en dat betekent dat het alweer kerst is voor je het doorhebt! Inmiddels ligt de kerstdecoratie overal al in de schappen, en kun je kerstbomen halen waar je maar wil. Kun jij geen grote boom kwijt in je kleine studentenkamer? Of zoek je een gezellig klein kerstboompje voor bijvoorbeeld op tafel of op je bureau? Dit is de mooiste kleine kerstboom!

Bekijk de leukste mini kerstbomen direct bij:
> Blokker
> HEMA
> bol.com

 

Kleine kerstboom top 7 | Snel naar:

  1. Kunstkerstboom 50cm
  2. Mini decoratie kerstboom 26cm
  3. Kunstkerstboom 90cm
  4. Kunstboom met lampjes en sneeuw
  5. Kunstkerstboom met ornamenten en LED verlichting
  6. Kunstkerstboom met dennenappels en witte sneeuw
  7. Kunstboom roze 150cm

 

De mooiste kleine kerstboom uitzoeken

Kerstbomen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. En natuurlijk voor allerlei prijzen. Sterker nog; bijna iedere winkel biedt tegenwoordig wel zo veel kerstdecoratie en kleine boompjes aan dat je letterlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Dus hoe zoek je nou de leukste kleine kerstboom uit? We geven je een aantal tips!

Ten eerste is vooral het formaat belangrijk. Ben je op zoek naar een kleine kerstboom voor op tafel of op je bureau? Dan kun je het beste een boom zoeken die tussen de 25 en 50 centimeter hoog is. Dit is natuurlijk nog best een verschil, dus kijk vooral even wat er op jouw tafel goed past. Zoek je juist een kleine boom voor op de grond, bijvoorbeeld om een hoekje naast je bank of bed wat te versieren? Dan zijn kleine boompjes van één tot anderhalve meter het meest gangbaar.

Daarnaast is het natuurlijk vooral belangrijk hoe de boom eruitziet. Het is immers decoratie! Wil je het liefst een groene, kale boom om zelf decoratie in te hangen? Zoek je er een met of zonder lichtjes? Of wil je juist een boom met sneeuwspray of in een lekker gek kleurtje? Alles kan, dus bedenk vooral wat jij graag wil.

En dan is er nog de prijs. Je kunt voor slechts een paar euro al een kleine kerstboom vinden, maar de prijzen kunnen ook stevig oplopen. Natuurlijk hangt dit ook af van hoeveel decoratie er in de boom zit, of er lichtjes in zitten, hoe groot de boom is en of ‘ie in een pot zit.

 

Kleine kerstboom top 7

Genoeg om rekening mee te houden dus! Om je een handje op weg te helpen, hebben wij op basis van voorgaande punten de mooiste en leukste kleine kerstbomen voor je uitgezocht.

1. Kunstkerstboom 50cm

kleine kerstboom 50cm hema

Ben je op zoek naar een basic, klein kerstboompje als decoratie op tafel, de vensterbank of je bureau? Deze kunstkerstboom van 50 centimeter van HEMA is dan perfect! Hij kost nog niet eens een tientje, en is dus ideaal als je wel wat kerstdecoratie in huis wil maar niet zo veel geld hebt. Daarnaast biedt het basisdesign de mogelijkheid om er zelf lampjes of kerstballen in te hangen als je dat graag wil. En het formaat is top; hij is klein genoeg om ergens op te zetten, maar valt met zijn 50 centimeter ook echt wel op.

> Bekijk de kunstkerstboom 50cm bij HEMA

2. Mini decoratie kerstboom 26cm

mini decoratie kerstboom 26cm

Ben je op zoek naar een nog kleinere kerstboom om ergens neer te zetten? Bijvoorbeeld in of op een kast of op de vensterbank? Dan is deze mini kerstboom van 26 centimeter misschien wel wat voor jou. Deze kleine kerstboom van Blokker is qua hoogte slechts de helft van voorgaande boom, en daarmee nog makkelijker om ergens kwijt te kunnen. Ook deze boom kost slechts een paar euro, en hij komt ook nog eens in een mooie witte pot. Zet ‘m bijvoorbeeld leuk neer tussen de plantjes, of doe er zelf wat kleine kerstballen in.

> Bekijk de mini decoratie kerstboom 26cm bij Blokker

3. Kunstkerstboom 90cm

kunstkerstboom 90cm

Ben je op zoek naar een wat grotere kerstboom, om op de grond te zetten? Maar heb je niet de ruimte voor een enorme boom? Of wil je hem gezellig in een kleine hoekje zetten in de kamer? Dan is een tussenformaat ideaal. Deze kleine kerstboom van HEMA is 90 centimeter, en past daarmee ideaal in een studentenkamer. Verder heeft ook deze boom een basic design, waardoor je er zelf nog lichtjes of versiering in kan doen als je wil. En hij is ook nog eens goed voor je portemonnee.

> Bekijk de kunstkerstboom 90cm bij HEMA

4. Kunstboom met lampjes en sneeuw

kunstboom met lampjes en sneeuw

Ben je op zoek naar een kleine kerstboom die al iets meer aankleding en versiering heeft? Deze kleine kunstboom met lampjes en sneeuw van Blokker is 60 centimeter, en kan daarmee zowel ergens bovenop gezet worden als op de grond worden gezet. Hij heeft 15 LED verlichte lampjes en op de takken zit witte nep sneeuw. Daarnaast zit er om de standaard een juten afwerking, waardoor het net een echte kluit lijkt.

> Bekijk de kunstboom met lampjes en sneeuw bij Blokker

5. Kunstkerstboom met ornamenten en LED verlichting

kleine kerstboom ornamenten

Ben je op zoek naar een kleine kerstboom die nog wat meer aankleding en versiering heeft? Deze kunstkerstboom van Black Box is 50 centimeter, waardoor die ideaal is om ergens op neer te zetten. Er hangen maar liefst 26 verschillende kerstballen en ornamenten in, en hij beschikt over lampjes met LED verlichting. Dus zoek je een klein boompje met zo veel mogelijk versiering en wil je vooral zelf niet de moeite doen om de versiering nog los te moeten kopen? Dan is deze kleine boom ideaal!

> Bekijk de kunstkerstboom met ornamenten en LED verlichting bij bol.com

6. Kunstkerstboom met dennenappels en witte sneeuw

kleine kerstboom dennenappels witte sneeuw

Ben je op zoek naar een wat grotere kerstboom met versiering? Deze kleine kerstboom is 150 centimeter, waardoor je die lekker opvalt in je kamer, maar niet zo veel ruimte inneemt dat je er zelf bijna niet meer in past. De boom is niet versiert met lichtjes of kerstballen, maar er zit wel mooie witte nep sneeuw op. Daarnaast zitten er dennenappels in. En wil je er toch lampjes of ornamenten in doen? Dan kan dat natuurlijk altijd nog!

> Bekijk de kunstkerstboom met dennenappels en witte sneeuw bij bol.com

7. Kunstboom roze 150cm

kleine kerstboom roze

Houd je van lekker opvallende decoratie in huis en wil je echt voor iets helemaal anders gaan? Dan past deze roze kunstboom van Blokker perfect bij jou! Ook deze kleine kerstboom is anderhalve meter hoog, waardoor het een echte eye catcher is in de kamer (maar dat was ‘ie vanwege zijn kleur toch al). De kerstboom heeft een metalen standaard en is verder niet voorzien van decoratie. Vind je de boom nog niet opvallend genoeg? Dan kun je hem natuurlijk altijd zelf nog verder versieren. Let op: de zilveren kerstballen op de afbeelding worden niet meegeleverd.

> Bekijk de kunstboom roze 150cm bij Blokker

 

Welke kleine kerstboom past bij jou?

Kortom; kleine kerstbomen zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt zelf kiezen of je liever voor een kleine kale boom gaat, of liever een grotere boom wil met zo veel versiering als mogelijk is. Ga je voor een leuk klein boompje in een pot voor op je bureau? Of kies je voor de roze knaller als pronkstuk in je studentenkamer? Alles kan! Alvast verder in de kerststemming komen? Bekijk de leukste adventskalenders van dit jaar!

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.