Tegenwoordig bewerkt (bijna) iedereen zijn of haar foto wel voordat deze op Instagram, Pinterest, Facebook of een ander platform wordt geplaatst. Het bewerken van foto’s kan een aanzienlijk groot verschil maken en bovendien is het erg leuk om te doen. Op de laptop kan dit al een lange tijd, maar wat zijn nou de beste fotobewerking apps? We hebben er vijf voor je op een rijtje gezet.
Pixlr
Pixlr is een gratis app waarmee foto’s bewerkt kunnen worden. De app wordt vaak vergeleken met het bekende Adobe Photoshop, maar de echte Photoshop kost nogal wat. Pixlr heeft veel dezelfde mogelijkheden & functies en is ook nog eens helemaal gratis. Je kunt gebruik maken van talloze filters en kaders. Daarnaast heb je vele functies om licht en kleur te bewerken, rode ogen weg te halen, overlays te maken en ga zo maar door. Ook kun je collage’s maken en double exposure foto’s creëren (twee foto’s in elkaar verwerkt).
Afterlight
Het populaire Afterlight is een app die steeds vaker gebruikt wordt. Naast de standaard functies en mogelijkheden die veel fotobewerking apps hebben, kun je hier toffe filters en effecten gebruiken. Ook kun je ruis en lichtinvallen toevoegen. Dit zie je tegenwoordig erg vaak en dit is mede waardoor Afterlight zo populair is geworden. De app is niet gratis, maar het kleine bedrag van €3,49 moet je maar zien als een goede investering.
VSCO Cam
VSCO wordt vooral veel gebruikt om Instagram foto’s te bewerken. Maar ook veel fotografen en bloggers gebruiken de gratis app. VSCO geeft je de mogelijkheid om voorgeprogrammeerde filter-pakketten te downloaden. Deze zijn soms gratis en soms betaal je hier een paar euro voor. Maar eigenlijk voldoen de standaard filters van de app prima. VSCO heeft daarnaast ook een speciaal platform waarop foto’s gedeeld kunnen worden, een soort Instagram.
Snapseed
Ook Snapseed is een populaire app om je foto’s mee te bewerken. Het wordt gezien als één van de meest krachtige fotobewerking apps en dat is niet zomaar. De app heeft vele professionele functies waarmee je de meest prachtige foto’s kunt creëren. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘curve’ optie, waarmee de kleurenbalans aangepast kan worden. Handig als je de over- of onderbelichting weg wilt halen!
HUJI Cam
Tot slot hebben we nog HUJI. Deze app is een aardige tijd een echte hype geweest en gaf de gemaakte foto een analoge tint. De app heeft niet veel functies, maar kan erg leuke plaatjes opleveren. Iedere foto die je maakt ziet er anders uit. Een extra toevoeging is de datum en het jaartal dat je aan de foto kunt toevoegen. Dit kan de dag zijn waarop je de foto gemaakt heb, maar je kunt het bijvoorbeeld ook terugzetten naar 20 jaar geleden.