Goedkoop op vakantie, dat willen we natuurlijk allemaal héél erg graag… Maar niet iedereen is in de positie om buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan. Het voordeel van studeren is dat je niet elke dag en elke week colleges hebt of hoeft te leren voor tentamens. En dat betekent dat je lekker buiten het hoogseizoen op vakantie kunt! Van een super goedkope stedentrip tot een verre reis in de winter, voor studenten er genoeg deals te spotten.

 

Een winterzon vakantie naar een verre bestemming

Je ziet het waarschijnlijk vaak op je Facebook Timeline voorbij komen; strandvakanties naar Bali, een paar weken backpacken door Thailand of iemand die jaloersmakende foto’s post van één of andere Caribische locatie… Het geheim van deze studenten is dat ze buiten het hoogseizoen deze reis maken. Juist wanneer je buiten de schoolvakanties een week naar de zon vertrekt, kun je veel euro’s besparen! Twee populaire maanden voor goedkope (verre) reizen zijn januari en februari. Het is winter (en dus érg koud) in Nederland, en daardoor is het éxtra fijn om even lekker te genieten van de zon op je hoofd. Als student met vrije tijd kan het allemaal omdat je eenvoudig een last minute kunt boeken! Bijvoorbeeld mooie zonvakantie aanbiedingen in januari, februari of maart. Heerlijk voor een weekendje weg!

 

Goedkoop een stedentrip boeken?

Je kijkt in je agenda voor de komende maanden en ziet dat er toch een groot aantal vrije dagen tussenzit. Je kunt natuurlijk saai thuis op de bank blijven zitten, maar je kan ook in 3, 4 of misschien wel 5 dagen een vreemde stad ontdekken! Juist buiten de weekenden en het hoogseizoen om kun je erg goedkoop een stedentrip boeken. Stedentrip inspiratie en aanbiedingen vind je op sites zoals Vakantiedealz. Zo boek je bijvoorbeeld een 3-daagse citytrip naar Praag, inclusief de vluchten en een hotel in het centrum, naar Praag voor maar €109,- per persoon! Of vlieg voor slechts €35,- naar het hippe Londen…  Zelfs midden in de zomervakantie kun je nog goede deals scoren met last minutes in de zomermaanden juli en augustus.

De goedkoopste steden voor een gave stedentrip zijn:

  • Boedapest (Hongarije)
  • Praag (Tsjechie)
  • Berlijn (Duitsland)
  • Krakau (Polen)
  • Warschau (Polen)
  • Dublin (Ierland)

 

 

Vroegboeken alleen voor gezinnen met kinderen?

Vroegboeken, dat doe je als student toch niet? Nou… als je komend jaar nog naar fijne accommodaties wilt op bijvoorbeeld Ibiza, dan moet je misschien wel. Populaire vakantiebestemmingen in Spanje lopen voor seizoen 2017 namelijk extreem snel vol en ook de prijzen liggen naar verwachting maar liefst 15 a 20% hoger dan tijdens de zomermaanden in 2016! Combineer dus de vorige tip ook om een lekkere zonvakantie in Europa te scoren buiten het hoogseizoen, maar boek dan wel op tijd, dus al in december of in januari. Ook hier heeft Vakantie Dealz een handig overzichtje voor. Een andere handige site die allerlei vroegboekkortingen voor je verzamelt is Vroegboekkorting Wijzer. Hier vind je vroegboekkortingen voor heel 2017. De meeste kortingen zijn gericht op families die IN de zomervakantie zoeken, maar je vindt er ook genoeg vroegboek deals voor het heerlijke voorseizoen. In geval van Ibiza bijvoorbeeld mei of juni. Dan is het weer vaak zelfs nog lekkerder nog hoog zomer.

Sla dus je slag tijdens de feestdagen en regel de komende weken jouw goedkope studenten vakantie!

 

Dit artikel is gesponsord door Vakantie Dealz & Vroegboekkorting Wijzer