Als student heb je vaak niet zoveel te besteden als iemand die al afgestudeerd is en fulltime aan ‘t werk is. Maar dat betekent niet dat een auto automatisch niet in jouw budget past. Het hebben van een auto kan je veel voordelen opleveren. Zo hoef je in je vrije tijd niet elke keer gebruik te maken van de overvolle bussen, metro’s en trams en heb je een stuk meer vrijheid. Wij snappen heel goed dat een auto voor studenten dan ook onmisbaar kan zijn en helpen jullie graag met de belangrijkste tips over het financieren van een auto.

 

Kies niet voor een te dure auto

Allereerst, we weten dat het heel aantrekkelijk is om gelijk voor een duurdere auto te gaan. Je hebt naast je bijbaan natuurlijk stufi wat maandelijks op je bankrekening wordt gestort, waardoor je soms iets duurdere dingen kunt kopen dan wat nodig is. Wanneer je op zoekt bent naar je eerste auto kies dan voor een betrouwbare en goedkope auto. Auto’s waar je aan kunt denken zijn een Fiat Panda, een Renault Twingo, een Toyota Aygo of een Peugeot 108.

 

Schaf een autolening aan

Wat natuurlijk heel handig is om te doen wanneer je nog aan het studeren bent, is om een autolening aan te schaffen. Een autolening wordt ook wel een autofinanciering genoemd en is een manier om je auto te kopen door het lenen van geld bij bijvoorbeeld een bank. Wat belangrijk is om op te letten bij een autolening is natuurlijk het bedrag dat je wil gaan lenen, de looptijd en de rente die je hierover moet betalen. Een autolening uitzoeken doe je heel makkelijk via een handige rekentool, bijvoorbeeld deze van ABN AMRO. En Belgische studenten kunnen onder andere hier hun autolening berekenen. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

 

Financieren van een auto

Naast dat je geld kunt lenen van een bank zijn er natuurlijk ook nog andere manieren om je auto te kunnen financieren. De beste optie is natuurlijk het gebruiken van je spaargeld. Op deze manier bouw je geen schuld op en is de auto meteen van jezelf. Een andere optie dan het lenen van geld is om te kiezen voor een lease-contract. Lees hier meer info over het financieren van een auto en wat je het beste kunt doen.

 

Met deze tips weet je op welke manieren je je auto kunt financieren en hoe een autolening in elkaar zit. Laat je weten wat jouw toekomstige auto wordt?