Yes! Na een lange tijd zoeken, onderhandelen en eindeloos wachten, ben je nu eindelijk de trotse eigenaar van dat leuke studentenkamertje. Hartje centrum, nabij de campus en misschien wel het mooiste van alles, op een gepaste afstand van paps en mams waarin jij kan doen en laten wat je zelf wilt. Doordat de kans groot is dat je hier de komende jaren veel tijd zal doorbrengen, is de juiste manier van inrichten de key. En ja I know… een klein budget en een beperkt aantal vierkante meters, maken het er niet gemakkelijker op. Geen paniek, in deze blog voorzien wij je van een aantal nuttige tips om jouw stulpje op een leuke en slimme manier in te richten! 

 

Less meubels is more!

Een van de meest gemaakte fouten bij het inrichten van een kamer met een beperkt aantal vierkante meters, is dat er simpelweg te veel meubels in een te kleine ruimte worden gepropt. Creëer meer rust door goed na te gaan welke meubels nu essentieel zijn en welke in de categorie ‘overbodig’ thuishoren. Als je de kamer weet te vullen met vijf grote meubels in plaats van twintig kleine, zul je merken dat de ruimte direct groter lijkt. 

Gebruik de juiste kleuren

Even voortbordurend op de voorgaande tip, je kunt ook een ruimtelijker gevoel creëren door gebruik te maken van de juiste kleuren. Probeer donkere tinten zoveel mogelijk te vermijden en in plaats daarvan meer met wit en pasteltinten te werken. Daar waar sombere kleuren het licht absorberen, zullen lichte tinten het invallende licht juist reflecteren. Gevolg? Een meer open en ruimer ogende kamer!

Werk in de hoogte

In een studentenkamer moet je altijd zo efficiënt mogelijk omgaan met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Probeer daarom een rommelig effect te vermijden door in de hoogte te werken en de vloer zoveel mogelijk vrij te houden. Geef de voorkeur aan hoge kasten en hoger hangende wandplankjes voor extra opbergruimte. Beschik je over een extra hoog plafond? Overweeg dan een hoogslaper! 

Probeer meubels te combineren

Door meer meubels te combineren, heb je uiteindelijk minder meubels nodig. Denk daarom bij de aanschaf van een nieuw meubel goed na over de functie. Een eettafel kan bijvoorbeeld makkelijk als bureau worden gebruikt en een bed als bank. Laat je creative mind dus even de vrije loop! 

Extra tip: Gebruik een spiegel

Naast dat je hiermee bij het verlaten van de woning nog even snel je laatste beautycheck kunt uitvoeren, zijn het ook licht weerkaatsers. Een leuke spiegel in het interieur is dus niet alleen praktisch, maar creëert ook een optisch groter lijkende kamer. 

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met de inrichting van je nieuwe paleis? Neem dan eens een kijkje bij de ‘alles onder een dak’ zaken als Kwantum, of breng een bezoek aan de kringloop in de buurt!