Het is inmiddels november en dat betekent dat de herfst weer in volle gang is. Veel mensen kunnen het, in deze tijd van het jaar, dan ook niet laten om het interieur in zijn geheel te veranderen, of hier en daar wat aan te passen. Zeker nu de dagen weer korter beginnen te worden en het buiten sneller donker wordt, is een zorgvuldig uitgekozen verlichting, dat past bij het interieur, nog belangrijker. Inmiddels is een goede verlichting niet langer alleen praktisch, maar kun je er ook jouw eigen stijl mee communiceren. Wil je aan de slag, maar heb je geen idee wat de belangrijkste verlichting trends in 2021 zijn? Lees dan snel verder!

 

Trendy kleuren en materialen in 2021

Voordat we het over de specifieke lampensoorten gaan hebben, kijken we eerst naar de trend op gebied van kleur en vorm. Anders dan in voorgaande jaren, kun je in 2021 niet alleen spelen met de kleuren, maar ook met de verschillende vormen en materialen. Niets is te gek!  Zo is de verwachting dat volgend jaar de volgende trendy kleuren en materialen veel terug te zien zijn:

  • Okergeel, brave ground, zacht goud, smoke, smaragd groen, zwart en donkerblauw
  • Metaal, hout, bamboe, rotan en glas

 

Decoratieve lampvoeten en lichtbronnen

Daar waar kleren de man maken, bepalen decoratieve lampvoeten en lichtbronnen de sfeer en uitstraling van een lamp. De tijd van het standaard peertje is al lang voorbij, want vandaag de dag zijn ze in allerlei vormen, kleuren en maten te bestellen. Een zorgvuldig uitgekozen lampvoet en/of lichtbron kan in 2021 net het puntje op de i zijn en je interieur afmaken, maar net zo makkelijk breken, wanneer er te licht over wordt gedacht. Kijk hier voor wat extra inspiratie!

 

Energiezuinige verlichting

Dat een duurzaam leven niet langer een eenmalige trend is, weten we inmiddels allemaal wel. We worden met z’n allen steeds bewuster van onze impact op het milieu, waardoor ook in 2021 energiezuinige LED-verlichting weer prima in het interieur kan worden geïntegreerd.

 

Slimme verlichting

Een andere trend die een steentje bijdraagt aan een beter en duurzamer milieu, is het gebruik van slimme verlichting. Naast dat het besparend is in de portemonnee, zijn ze ook nog eens gebruiksvriendelijk en gemakkelijk op afstand met je smartphone te bedienen. Het licht iets dimmen, of toch liever veranderen van kleur, het kan allemaal vanuit je luie stoel!

 

Lampen van Rotan of Bamboe

In 2021 gaan we back to basic en zullen we vooral veel lichte houtsoorten in het interieur terugzien. Lampen gemaakt van rotan of bamboe zijn hier ideaal mee te combineren, doordat ze een warme exotische uitstraling geven. Ideaal voor Scandinavische en botanische interieurs.

 

Plafondventilator met lamp

De multifunctionele plafondventilatoren zijn een combinatie van een beluchtingssysteem en LED armatuur. Ook in 2021 zal deze, met de app of stem assistent te bedienen plafondventilatorlamp, weer flink in trek zijn.