Word je bijna 18 jaar of ben je net 18 geworden en wil je een autoverzekering afsluiten? Dan is het verstandig om alle info en verzekeraars eens op een rijtje te zetten voordat je een keuze maakt. Wij helpen je daar een handje bij! Want de belangrijkste vraag voor jou is waarschijnlijk: wat is de goedkoopste autoverzekering voor een 18 jarige? Lees snel verder & find out wat de beste verzekering is voor jongeren en beginners.

Onze 2 favoriete websites om een autoverzekering af te sluiten:
Centraal Beheer
Independer

Tip: je krijgt tot en met 30 april 20 % korting op alle autoverzekeringen
Bekijk autoverzekeringen bij UnitedConsumers

Inhoud

> Waar moet je op letten bij een autoverzekering?
> Soorten autoverzekeringen
> Autoverzekeraars op een rij
> Autoverzekering voor jongeren vergelijken?

 

Autoverzekering 18 jarige – Waar moet je op letten?

Als 18 jarige die net zijn of haar rijbewijs heeft gehaald wil je natuurlijk maar één ding: een eigen auto kopen en de weg op! Maar naast het kopen van een auto komen nog veel andere dingen kijken, waaronder een goede autoverzekering. En vooral als je jong  en beginner bent, en dus nooit eerder een autoverzekering hebt gehad, is het belangrijk om je goed in te lezen. Want, wat is een autoverzekering nou eigenlijk?

Als je 18 jaar bent en je een autoverzekering wil afsluiten, moet je je minimaal WA verzekeren. Dit is de meest eenvoudige en goedkope verzekering die je voor je auto kunt afsluiten. Helaas is het zo dat je als 18-jarige bij sommige verzekeraars niet eens een autoverzekering kunt afsluiten. En bij de verzekeraars waar het wel mogelijk is, is de maandelijkse premie vaak schrikbarend hoog. Je hebt namelijk nog geen schadevrije jaren kunnen opbouwen en uit onderzoeken & statistieken is gebleken dat beginnende bestuurders meer ongevallen veroorzaken dan bestuurders van 25 jaar en ouder.

De exacte maandpremie voor je autoverzekering hangt af van onder andere je leeftijd, hoe lang je je rijbewijs al hebt, je schadevrije jaren, je postcode en uiteraard de te verzekeren auto.

Soorten autoverzekeringen

Simpel gezegd zijn er drie verschillende autoverzekeringen:

  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) ➜ aangeraden bij auto’s ouder dan 12 jaar
  • WA+ (Beperkt Casco) ➜ aangeraden bij auto’s tussen de 6 en 12 jaar oud
  • All Risk (Volledig Casco) ➜ aangeraden bij auto’s jonger dan 6 jaar

Wat bij een bepaald type autoverzekering wel en niet verzekerd wordt, is per verzekeraar verschillend.

Alle autoverzekeraars op een rij

Hieronder hebben we alle verzekeraars waar je als 18 jarige een autoverzekering kunt afsluiten op een rijtje gezet. De beste autoverzekering voor een 18 jarige top 7:

  1. Centraal Beheer
  2. FBTO
  3. Independer
  4. Univé
  5. InShared
  6. United Consumers

 

1. Autoverzekering Centraal Beheer

Centraal Beheer heeft een speciale autoverzekering voor jongeren. Hoewel je als 18-jarige nog geen schadevrije jaren hebt kunnen opbouwen, krijg je bij Centraal Beheer toch 40% no-claimkorting. Als je een jaar schadevrij rijdt kan jouw no-claimkorting stijgen. Als je 18 bent, ben je misschien nog financieel afhankelijk van je ouders. Bij Centraal Beheer kun je gebruik maken van korting die je ouders hebben via hun werkgever, mits dit een bedrijf is waar Centraal Beheer kortingsafspraken mee heeft. Ook is je maandelijkse premie lager, als je voor een hoger eigen risico kiest én kun je bij Centraal Beheer je autoverzekering helemaal naar eigen wens samenstellen. Ideale autoverzekering voor beginners dus!

> Bekijk de autoverzekeringen bij Centraal Beheer

 

2. Autoverzekering FBTO

Bij FBTO kun je niet kiezen voor een speciale jongeren autoverzekering, maar je kunt wel gewoon een verzekering afsluiten als 18-jarige. Ook hier ontvang je 40% no-claimkorting als je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren je rijdt, hoe meer korting je opbouwt.

> Bekijk de autoverzekeringen bij FBTO

 

3. Autoverzekering vergelijker Independer

Ook bij vergelijker Independer kun je als 18-jarige de beste autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Wil je de premie zo laag mogelijk houden? Wees dan verstandig en kies voor een bescheiden, eenvoudige auto die niet te veel kost. Je betaalt namelijk minder premie voor lichtgewicht auto’s met een laag vermogen. Ook is het volgens Independer niet slim om een auto te verzekeren op naam van je ouders, omdat je dan zelf geen schadevrije jaren opbouwt. En als je de regelmatige bestuurder bent van de auto, ben je zelfs verplicht om zelf de autoverzekering af te sluiten.

> Vergelijk autoverzekeringen bij Independer

 

4. Autoverzekering Univé

Ook bij verzekeraar Univé kun je als jongere een autoverzekering afsluiten. Je profiteert hier van maar liefst 50% no-claimkorting wanneer je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Volgens Univé weet 8% van de jongeren met een eigen auto niet hoe de auto verzekerd is. En dat terwijl een WA-verzekering altijd verplicht is. Bovendien staat bij 1 op de 3 jongeren met een eigen auto de autoverzekering niet op eigen naam. Uiteindelijk kan dat veel problemen opleveren, omdat autoverzekeraars als voorwaarde hebben dat de regelmatige bestuurder degene is die het verzekeringscontract heeft ondertekend.

> Bekijk autoverzekeringen bij Univé

 

5. Autoverzekering InShared

Als 18-jarige kun je bij verzekeraar InShared gewoon een autoverzekering afsluiten. Je vult je gegevens in op de website en laat eenvoudig de premie berekenen. Bij InShared kun je niet standaard kiezen uit alle soorten verzekeringen (WA, WA+ (Beperkt Casco) en All Risk). Een All Risk dekking kun je alleen kiezen als je auto jonger is dan 12 jaar. En zo kun je alleen kiezen voor WA+ (Beperkt Casco) als je auto jonger is dan 15 jaar en WA+ (Beperkt Casco) Extra (alleen bij InShared) als je auto jonger is dan 13 jaar. Als je een auto hebt die ouder is dan 15 jaar kun je alleen kiezen voor een WA-verzekering. Houd hier dus rekening mee.

> Bekijk de autoverzekeringen bij InShared

 

6. Autoverzekering UnitedConsumers

Verzekeraar UnitedConsumers wil jongeren graag een handje helpen bij het afsluiten van een autoverzekering als 18-jarige. Daarom sluit je hier alle autoverzekeringen af met minimaal 5% korting. Zo ben je dus goed én voordelig verzekerd. UnitedConsumers heeft een aantal tips voor jongeren om een goedkope autoverzekering af te sluiten: 1) kies voor een goedkope auto, 2) bouw schadevrije jaren op, 3) kies de juiste dekking, 4) zet je autoverzekering op je eigen naam, 5) betaal je premie jaarlijks* en 6) betaal kleine schades zelf.

* Er zijn een aantal verzekeraars waarbij je de premie jaarlijks kunt betalen. Vaak kun je dan korting krijgen op je premie. 

> Bekijk de autoverzekeringen bij UnitedConsumers

 

7. Autoverzekering ASR

Bij ASR sluit je binnen 5 minuten een autoverzekering af. Maar let op, sluit nooit gehaast een autoverzekering af! Neem echt even de tijd om alle informatie te lezen en verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Als 18 jarige die nog geen schadevrije jaren heeft opgebouwd ontvang je bij ASR 50% no-claimkorting. Hoe meer schadevrije jaren je opbouwt, hoe hoger die korting wordt.

> Bekijk de autoverzekeringen bij ASR

Autoverzekering voor jongeren vergelijken

Heb je al een specifieke auto op het oog en wil je snel premies vergelijken? Zet dan eenvoudig verschillende premies op een rij op Independer.nl. Daar krijg je snel een indicatie of zelfs specifieke premie voor jouw situatie (en auto) te zien. Via deze partijen kun je overigens ook betrouwbaar meteen je autoverzekering afsluiten bij de meeste autoverzekeraars omdat zij daarmee samenwerken. Handig!

> Vergelijk autoverzekeringen op Independer.nl

 

Wat is de goedkoopste autoverzekering voor een 18 jarige?

Wat de goedkoopste autoverzekering voor een 18-jarige is, is heel moeilijk te zeggen. Dat hangt onder andere af van het type auto dat je hebt en je postcode. Daarnaast is het uiteindelijk aan jou om een verzekeraar en verzekering te kiezen die goede voorwaarden heeft en waar je je comfortabel bij voelt. Misschien vind je het wel heel belangrijk om je autoverzekering helemaal zelf samen te kunnen stellen of misschien ben je wel op zoek naar de hoogste no-claimkorting. Ons advies is in ieder geval: neem de tijd, ga er even goed voor zitten en lees alle informatie op deze pagina goed door. Zo maak je hopelijk de juiste keuze en ga je voor de autoverzekering die als 18 jarige het beste bij jou past.

Tip: laat je nabestaanden niet met nog meer zorgen achter. Bekijk uitvaartverzekeringen voor studenten.