Veel mensen hebben een vooroordeel over werken in de horeca: het is niet leuk, je krijgt nare opmerkingen of het is zwaar werk, behoren tot de meeste voorkomende vooroordelen. Dit klopt echter totaal niet, want werken in de horeca is hartstikke leuk! Ben jij op zoek naar een leuk baantje als terrasmedewerker, waar je veel geld kan verdienen en elke dag met toffe collega’s aan de slag mag gaan? Hieronder staan een aantal voordelen van werken in de horeca!

 

Persoonlijke ontwikkeling

Als terrasmedewerker leer je elke dag nieuwe mensen kennen. Dit kan zeer goed zijn voor je persoonlijke ontwikkeling, aangezien je in contact komt met verschillende mensen en je van hun ervaringen kunt leren. Je leert ook om verkooptechnieken toe te passen als je in de horeca werkt. Je kan deze verkooptechnieken toepassen wanneer een klant bijvoorbeeld een broodje besteld, waarna je gelijk kan vragen of diegene gelijk een drankje erbij wilt. Doordat je de hele dag met mensen bezig bent en ook de hele tijd aan het praten bent, ontwikkel je enorm je communicatieve skills.

 

Verdien extra geld met fooien

In de horeca is het zeer gebruikelijk dat je naast je loon ook nog eens een fooi ontvangt. Een fooi wordt gegeven als een beloning voor de kwaliteit van de service. Hier kan je aan het einde van de maand toch een leuk zakcentje er aan overhouden.

 

Verschillende taken

Geen een dag in de horeca is hetzelfde. Werkzaam zijn als terrasmedewerker is niet alleen maar bedienen. Je krijgt namelijk verscheidene taken zoals opruimen, achter de kassa staan en zelfs koken! Hierdoor leer je om snel te gaan schakelen in verschillende situaties, iets wat je zeker gaat helpen in de toekomst! Doordat je verschillende taken uitvoert per dag, zul je je niet snel gaan vervelen op de werkvloer.

 

Teamwork

Horeca is teamwork: je werkt altijd in een team. Als terrasmedewerker werk je samen met collega’s uit andere afdelingen en werk je dus als een hecht team. Doordat je in een team werkt, leer je hoe het is om samen te werken met andere mensen. Nadat iedereen weg is uit het restaurant, gaan de meeste medewerkers nog eventjes een drankje doen. Er is dus een grote kans je nog hele leuke vrienden overhoudt aan je baan!