Op de gezondste manier mogelijk snacks eten? Dat kan met een pfas vrije airfryer! Naast dat een airfryer al een stuk gezonder is dan een frituur, is een pfas vrije airfryer nog beter voor je gezondheid. Daarnaast is een airfryer niet alleen geschikt voor friet en snacks, je kunt er ook vleesgerechten, visgerechten of groentes in bereiden. Je kunt de airfryer zelfs gebruiken als oven voor bijvoorbeeld lasagne, cake of brood. In dit artikel vind je alles over een pfas vrije airfryer en check je de top 5 beste airfryer pfas vrij. Lees snel verder!

Of bekijk alle airfryers bij:
> Coolblue
> bol.com
> MediaMarkt

 

Inhoud

> Wat is pfas vrij?
> Airfryer pfas vrij | Top 5

 

Wat is pfas vrij?

Je bent dus op zoek naar een PFAS-vrije airfryer, maar wat betekent PFAS-vrij eigenlijk? PFAS staat voor per- en polyfluoralkylstoffen; chemische verbindingen die vaak voorkomen in producten zoals pannen en airfryers. Dit komt vanwege hun antiaanbakeigenschappen. Gelukkig zijn er de laatste tijd veel PFAS-vrije producten op de markt gekomen, omdat nieuwe onderzoeken aantonen dat PFAS schadelijk kan zijn voor je gezondheid en het milieu. PFAS kan zich ophopen in het menselijk lichaam en de natuur, omdat ze bijna niet afbreekbaar zijn. Dit kan uiteindelijk leiden tot leverschade, schildklierziekte, obesitas, vruchtbaarheidsproblemen en kanker. Daarom zijn er tegenwoordig gelukkig ook veel PFAS-vrije airfryers beschikbaar! Een airfryer is al gezonder dan een frituurpan, omdat hij met weinig tot geen vet werkt. Maar een PFAS-vrije airfryer is nog beter voor onze gezondheid. Tijd om de top 5 beste PFAS-vrije airfryers door te nemen!

Tip | Bekijk ook onze top 6 pfas vrije tosti ijzers

 

Beste airfryer pfas vrij | Top 5

Omdat pfas vrije airfryers redelijk nieuw zijn, vind je deze nog niet overal. Daarom kan het nog lastiger zijn om de beste airfryer pfas vrij voor in jouw keuken te scoren. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij onderstaande top 5 opgesteld. Dit toplijstje is gebaseerd op grondig onderzoek bij verschillende betrouwbare aanbieders. Neem het lijstje hieronder snel door!

1. GreenPan – Bistro dubbele airfryer

airfryer-pfas-vrij-greenpan

Twee zones
Sync Air-technologie
Negen one-touch voorinstellingen
Redelijk groot

Lees verder
De Bistro dubbele airfryer van GreenPan is de perfecte airfryer pfas vrij. De naam van het merk zegt het al, GreenPan heeft verschillende producten waarmee je gezond kunt koken. De airfryer heeft twee zones waardoor je extra veel eten kunt bereiden. Ook kun je twee verschillende gerechten naast elkaar bereiden. Door de Sync Air-technologie zijn beide zones tegelijk klaar, zodat jullie in één keer van het eten kunnen genieten. Met de negen one-touch voorinstellingen stelt de airfryer automatisch de juiste stand in voor jouw gerecht. Handig!

Bekijk de GreenPan – Bistro dubbele airfryer bij:
> bol.com

2. JAP Appliances Aspire

airfryer-pfas-vrij-jap

Inclusief 20 stuks bakpapier + kookboek
Vaatwasserbestendige onderdelen
Acht voorgeprogrammeerde programma’s
Redelijk groot

Lees verder
Ook de JAP Appliances Aspire is een zeer kwalitatieve xxl airfryer die pfas vrij is. Vind je het moeilijk om sommige gerechten op de juiste manier te bereiden? Met de acht voorgeprogrammeerde programma’s loop je nooit meer tegen dat probleem aan! Op zoek naar nog iets meer inspiratie? Gebruik het gratis meegeleverde kookboek. Na gebruik stop je de verschillende onderdelen gewoon in de vaatwasser.

Bekijk de JAP Appliances Aspire bij:
> bol.com

3. Montana MF-300 Compact (1-2 pers)

airfryer-pfas-vrij-montana

Compact model
Krachtig verwarmingselement
12 voorgeprogrammeerde instellingen
Weinig eten tegelijk maken

Lees verder
Dit compacte model is ideaal voor een klein huishouden met een kleine keuken. De airfryer zonder pfas past in bijna ieder keukenkastje. Zijn formaat zegt niks over het vermogen. De airfryer heeft een krachtig verwarmingselement van 1350 Watt waardoor jouw gerecht zo klaar is. De 12 voorgeprogrammeerde instellingen maken het apparaat nog makkelijker in gebruik.  

Bekijk de Montana MF-300 Compact (1-2 pers) bij:
> bol.com

4. Ninja Airfryer XL Pro

airfryer-pfas-vrij-ninja

AirCrisp-technologie
Vier veelzijdige kookfuncties
Inclusief kookboek
Geen timer

Lees verder
We zijn inmiddels aangekomen bij de Ninja Airfryer XL Pro, waar wij super enthousiast over zijn! De airfryer van Ninja blinkt uit in speciale kookfuncties en technologieën. Allereerst beschikt hij over een AirCrisp-technologie, waardoor je gerechten extra knapperig worden. Daarnaast kies je tussen de vier kookfuncties: Air Fry, Roast, Dehydrate en Reheat. Zo gebruik je de airfryer als frituur, oven, verwijder je vocht uit het eten of warm je eten op. En dat allemaal inclusief kookboek!

Bekijk de Ninja Airfryer XL Pro bij:
> bol.com

5. Wartmann WM-930 XXL Airfryer

airfryer-pfas-vrij-wartmann

Supersnel
Zeven voorgeprogrammeerde programma’s
Handig display
accessoires

Lees verder
De nummer 5 in dit toplijstje is zeker niet de minste. De Wartmann WM-930 XXL Airfryer bakt jouw gerechten supersnel. Zo bak je bijvoorbeeld chips van verse aardappelen al binnen 20 minuten. Ook kun je kiezen uit de zeven voorgeprogrammeerde programma’s op de handige display. Superfijn!

Bekijk de Wartmann WM-930 XXL Airfryer bij:
> bol.com

Airfryer pfas vrij | Top 5

  1. GreenPan – Bistro dubbele airfryer
  2. JAP Appliances Aspire
  3. Montana MF-300 Compact (1-2 pers)
  4. Ninja Airfryer XL Pro
  5. Wartmann WM-930 XXL Airfryer

 

Hopelijk kun je na het lezen van deze blog de juiste airfryer pfas vrij aanschaffen voor in jouw keuken.

Tip | Bekijk ook onze top 6 voordeligste airfryers