Een tosti-ijzer is natuurlijk onmisbaar in elke keuken. Je kunt eenvoudig een tosti of een panini maken, maar in veel tosti ijzers kun je ook andere gerechten zoals vlees, groente, wraps of wafels grillen. En dat allemaal super eenvoudig en snel. Wat wil je nog meer? Wist je dat er ook verschillen zijn in tosti ijzers wat betreft gezondheid? Dan kun je het beste zoeken naar een tosti ijzer PFAS vrij. En om je daarbij te helpen, hebben wij deze top 6 opgesteld! Lees snel verder.

Of bekijk meteen alle tosti ijzers bij:
> bol.com
> Coolblue

Inhoud

> Top 6 PFAS vrije tosti ijzers
> Wat houdt PFAS vrij in?
> Hoe kies je een tosti ijzer?

PFAS vrij tosti ijzer | Wat houdt dit in?

Je bent op zoek naar een PFAS vrij tosti ijzer, maar wat houdt dat eigenlijk in? Tosti ijzers hebben vaak een antiaanbaklaag om te voorkomen dat je tosti, vlees, gesmolten kaas, panini of groenten aan het ijzer blijven plakken. Echter, kunnen deze antiaanbaklagen soms schadelijke stoffen bevatten, zoals poly- en perfluorkoolstoffen, die nadelige effecten kunnen hebben op onze gezondheid en immuunsysteem. Als een tosti ijzer PFAS vrij is, betekent dit dat deze schadelijke stoffen niet aanwezig zijn. Hierdoor wordt het eten dat je ermee maakt een stuk gezonder! Een PFAS vrij tosti ijzer heeft vaak een alternatieve antiaanbaklaag of helemaal geen kunstmatige antiaanbaklaag.

Tosti ijzer PFAS vrij | Top 6 van 2024

Om je te helpen bij het vinden van jouw PFAS vrije tosti ijzer, hebben we de onderstaande top 6 samengesteld. Deze lijst is gebaseerd op grondig onderzoek naar de beste PFAS vrije apparaten bij verschillende aanbieders, inclusief de criteria die aan het einde van dit artikel worden beschreven.

1. GreenPan Bistro – Tosti apparaat

tosti-ijzer-pfas-vrij-greenpan

GreenPan is vooruitstrevend als het gaat om PFAS vrij koken. Sinds 2007 maken ze keukenapparatuur met een Thermolon keramische antiaanbaklaag zonder PFAS. Het tosti ijzer heeft twee uitneembare en omkeerbare grill- en teppanyaki-platen, waarmee je kunt kiezen voor een snelle hap of een uitgebreide maaltijd. Het tosti ijzer gaat vlak open, zodat je meer ruimte hebt en aan beide kanten kan grillen.

Bekijk de GreenPan Bistro bij:
> bol.com
> Coolblue

2. MOA Tosti apparaat

tosti-ijzer-pfas-vrij-moa

Dit compacte tosti ijzer is ideaal om overheerlijke tosti’s mee te maken. Door de PFAS vrije antiaanbaklaag is het toevoegen van boter of olie overbodig. Je maakt het tosti ijzer achteraf gemakkelijk en snel schoon door er gewoon een keukenpapiertje overheen te halen. Door het krachtige vermogen van 750 Watt is het ijzer snel op temperatuur. Maar de handgreep blijft wel altijd veilig koel!

> Bekijk het MOA Tosti apparaat bij bol.com

3. BK Connect – 3-in-1 Multigrill

tosti-ijzer-pfas-vrij-bk

Dit tosti ijzer is super handig, doordat je de platen in het apparaat kunt vervangen. Kies voor de plaat waar je tosti’s mee maakt, voor de wafelplaat of de plaat speciaal voor panini’s. En alle platen zijn voorzien van een PFAS vrije keramische antiaanbaklaag. De losse platen mogen ook in de vaatwasser, waardoor je ze heel gemakkelijk kunt schoonmaken. Ten slotte berg je ‘m ook handig op, dankzij het snoeropbergsysteem en het kleine formaat.

Bekijk de BK Connect 3-in-1 Multigrill bij:
> bol.com
> Coolblue

4. GreenChef – 3-in-1

tosti-ijzer-pfas-vrij-greenchef

Ook dit tosti ijzer kent hetzelfde concept als de BK Connect, met drie verschillende platen. Zo zorg je ervoor dat je de perfecte tosti, panini of wafel maakt. En uiteraard hebben ook deze platen een gezonde keramische antikleeflaag, die je makkelijk schoonmaakt. Door de indicatielampjes kun je gemakkelijk zien hoe het gaat met je tosti. Ten slotte is deze toffe kleur natuurlijk een leuke toevoeging aan jouw keuken.

> Bekijk het tosti ijzer van GreenChef bij bol.com

5. Wartmann WM-2208 CG

tosti-ijzer-pfas-vrij-wartmann

Dit tosti ijzer is alles wat je nodig hebt en zeker één van onze favorieten. Je maakt krokante tosti’s, panini’s, lekkere gegrilde groenten, maar ook vlees zoals biefstuk of hamburgers. Door de bijgeleverde kerntemperatuurmeter zorg je ervoor dat je het perfecte vlees kunt maken. Stel de contactgrill in van 80 tot en met 230 graden en de timer kan van 30 seconden tot één uur worden ingesteld. Verder kun je het apparaat volledig openklappen en zo gebruiken als grillplaat, gourmet of teppanyaki. De platen zijn uiteraard PFAS vrij en kunnen in de vaatwasser.

> Bekijk de Wartmann WM-2208 CG bij bol.com

6. BK Connect Contactgrill

tosti-ijzer-pfas-vrij-bk-grill

Dit tosti ijzer is van hetzelfde merk als de nummer 2 uit dit lijstje, maar dan een stukje groter. Ook heeft deze grill vijf hoogte instellingen, waardoor je verschillende gerechten kunt bereiden. Ook kan je de grill helemaal openklappen, waardoor je ‘m ook als tafelgrill kunt gebruiken. Aan de controlelampjes kun je goed zien of het apparaat al op de goede temperatuur zit voor jouw gerecht. Aan de voorkant van het tosti ijzer zit ook een bakje voor vetafvoer, wat handig is bij het schoonmaken. Ideaal!

> Bekijk de BK Connect Contactgrill bij Coolblue

Hoe kies je een tosti ijzer?

Een tosti ijzer voelt misschien als een heel vanzelfsprekend product, maar ook een tosti ijzer heeft veel verschillende eigenschappen. Deze eigenschappen kun je weer meenemen in je keuze naar het beste tosti ijzer. Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat je allemaal wil maken, wat te maken heeft met de plaat die erin zit. Je hebt speciale platen voor een traditionele tosti of voor een panini. Maar als je bijvoorbeeld rood vlees of groenten wil bereiden is een geribbelde bakplaat weer heel handig. Bij vis of schaaldieren is een gladde plaat weer de beste optie. Ten slotte bestaan er ook nog speciale platen voor wafels of pannenkoeken. Bij het kopen van een tosti ijzer kun je dus letten op de soort plaat. Soms krijg je er meerdere platen bij, zodat je kan afwisselen. Hoe handig!

Ook kun je natuurlijk letten op de grootte van de grill en hoeveel vermogen hij heeft. Hoe groot je ijzer moet zijn, hangt af van wat en voor hoeveel mensen je dit wil maken. Ook het vermogen is afhankelijk van de gerechten die je wil bereiden. Maak je vooral tosti’s en af en toe groentes grillen, dan is een vermogen tot 1.000 watt voldoende. Ben je van plan om ook rood vlees te grillen? Dan kun je beter gaan voor een vermogen van minimaal 1.500 watt.

Ten slotte zijn er een aantal extra redenen waarvoor je voor een tosti ijzer zou kiezen. Denk aan automatische bereidingsprogramma’s, instelbare temperaturen of uitneembare grillplaten die in de vaatwasser kunnen. Ook kan een antiaanbaklaag die geen schadelijke stoffen bevat een goede reden zijn om een tosti ijzer te kopen. Daarom is in dit artikel de top 6 gezondste tosti ijzers die PFAS (schadelijke stoffen) vrij zijn beschreven.

 

Top 6 gezondste tosti ijzers

  1. GreenPan Bistro – Tosti apparaat
  2. MOA Tosti apparaat
  3. BK Connect – 3-in-1 Multigrill
  4. GreenChef – 3-in-1
  5. Wartmann WM-2208 CG
  6. BK Connect Contactgrill

 

Hopelijk kun jij met behulp van dit artikel en onze top 6 de juiste keuze maken voor een PFAS vrij tosti ijzer.

> Op zoek naar inspiratie voor lekkere recepten? Check dan deze leukste kookboeken voor studenten of deze gezonde recepten.