Werk jij veel achter je bureau en gebruik je hiervoor een monitor? Dan kan een monitor arm voor jou een grote uitkomst zijn! Hiermee kan je jouw beeldscherm vastzetten aan je bureau waardoor je je monitor makkelijk kan draaien, kantelen en verplaatsen. Dit is niet alleen superhandig, maar ook nog eens goed voor je lichaamshouding. Zo kun je je houding af en toe eens veranderen en je kan je monitor zo instellen dat hij precies goed op ooghoogte zit. Dit is prettig voor je rug, je nek en je concentratievermogen. Kortom, tijd om een monitor arm aan te schaffen en deze blog helpt jou bij het vinden van de beste!

Bekijk meteen alle monitor armen bij:
> Coolblue

bol.com

 

Beste monitor armen

100 mm x 100 mm VESA

  1. Neomounts by Newstar FPMA-D650DBLACK
  2. ACT AC8325 Monitorarm Bureasteun
  3. Audizio MAD20G

75 mm x 75 mm VESA

  1. Douxe FM-SPM2
  2. Säkert ® – Monitor arm laptop en scherm
  3. Neomounts by Newstar FPMA

 

Waar moet je op letten als je een monitor beugel koopt?

Als je je nog nooit echt verdiept hebt in een monitor arm, dan denk je misschien bij jezelf; hoe kies ik nou de beste uit? Allereerst is het heel belangrijk om alle informatie van jouw monitor(en) te hebben. Een arm heeft namelijk een maximaal gewicht en formaat dat hij kan dragen. Daarnaast kun je een arm kopen waaraan je één monitor kan hangen en je kunt een arm kopen waaraan je meerdere monitoren kunt hangen. Handig dus als je een tweede scherm gebruikt! Een ander punt waar je op kunt letten, is hoe je je arm aan je bureau vestigt. Dit kan namelijk op verschillende manieren: met een bureauklem, via wandmontage of met een monitorvoet. Ten slotte moet je altijd de VESA maat van de arm en van jouw monitor checken. De VESA maat is de afstand tussen de gaatjes waar de schroeven in moeten om de arm aan je monitor vast te maken. De VESA maat van je monitor arm en van je beeldscherm moeten dus hetzelfde zijn.

 

Monitor arm | De beste per VESA maat 2023

Doordat de VESA maat dus moet zijn met jouw monitor, zijn de onderstaande armen verdeeld in veel voorkomende VESA maten. De twee meest voorkomende zijn 100 mm x 100 mm, en 75 mm x 73 mm. Per maat hebben we de drie beste monitor armen op een rijtje gezet.

100 mm x 100 mm monitor arm

1. Neomounts by Newstar FPMA-D650DBLACK monitor arm

monitor-arm-1

Deze arm heeft een bureauklem met een duimschroef waardoor hij op bijna ieder bureau past. Je kunt hieraan twee monitoren plaatsen en ze heel gemakkelijk bewegen om ze in de juiste positie te zetten. Het maximale schermformaat is 27 inch en de schermen mogen elk maximaal 14 kg wegen.

> Koop hier de Neomounts by Newstar FPMA-D650DBLACK bij Coolblue

2. ACT AC8325 Monitorarm Bureasteun

monitor-arm-2

Deze optie is weer zeer geschikt als je één beeldscherm hebt. De arm is traploos verstelbaar waardoor je ‘m heel gemakkelijk kunt bewegen. Hij is geschikt voor ieder bureau met een maximale dikte van 88 millimeter. Het scherm van je monitor mag maximaal 32 inch zijn en hij mag 12 kg wegen. Wacht niet te lang, want nu krijg je meer dan 20% korting op dit product!

> Schaf de ACT AC8325 Monitorarm Bureasteun hier met korting aan bij Coolblue

3. Audizio MAD20G monitor arm

monitor-arm-3

Ook deze is momenteel in de aanbieding, dus lees snel door! Twee monitoren kun je vestigen aan dit arm en door de gasveren blijven deze ook op de juiste hoogte hangen. De monitoren mogen 9 kg wegen en 17 tot 32 inch zijn. Je vestigt ‘m gemakkelijk aan je bureau door ‘m te klemmen of te schroeven.

> Check deze monitor arm aanbieding bij bol.com

75 mm x 75 mm monitor arm

1. Douxe FM-SPM2

monitor-arm-4

De voordelen van dit model zitten ‘m vooral in de kwaliteit en het gemak. Hij werkt heel fijn door de ingebouwde gasveer en de massieve en beweegbare beugel. Verder is hij heel gemakkelijk in 10 minuten in elkaar te zetten en zit er een ingebouwd kabelbeheer in. Deze is geschikt voor twee beeldschermen tussen de 13 en 32 inch.

> Schaf de Douxe FM-SPM2 aan bij bol.com

2. Säkert ® – Monitor arm laptop en scherm

monitor-arm-5

Deze nummer twee kun je niet alleen gebruiken voor twee monitoren, maar voor je laptop en één monitor. Deze combinatie is superhandig toch? Deze is ook binnen 10 minuten geïnstalleerd en elk arm kan een laptop/monitor dragen van maximaal 10 kg en 10 tot en met 17 inch.

> Check de arm van Säkert ® bij bol.com

3. Neomounts by Newstar FPMA

monitor-arm-6

Dit bekende merk biedt een heel betrouwbaar en kwalitatief product aan. Dit arm is ook traploos verstelbaar en biedt een mogelijkheid tot kabelmanagement. Zo ziet je bureau er nog opgeruimder uit. Met de duimschroef klem je ‘m gemakkelijk aan bureau. Vestig hier een monitor aan van maximaal 27 inch en 7 kg.

> Bekijk deze Neomounts by Newstar FPMA bij Coolblue

 

Hopelijk kun jij met behulp van deze beste monitor armen geconcentreerd werken achter jouw bureau! Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte monitor armen bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.