Met een tablet kun je veel verschillende dingen doen, zoals werken, series en films kijken, studeren, koken, sporten, navigeren, muziek maken, presenteren en nog veel meer. Het enige nadeel is dat je de tablet altijd met je handen moet vasthouden, anders blijft hij niet rechtop staan. Dit kan vooral lastig zijn bij bepaalde activiteiten, zoals sporten, koken of autorijden, waarbij je je handen nodig hebt. Gelukkig is daar een oplossing voor: een standaard voor tablet! Om je te helpen bij een keuze maken voor jouw tablet standaard, hebben wij een lijst samengesteld met de top 8 beste tabletstandaarden. Neem ‘m snel door!

Of bekijk alle tablet standaarden bij:
> bol.com
> Coolblue
> MediaMarkt

Inhoud

> Top 8 beste standaarden van 2024
> Waar let je op bij het kiezen?

Standaard voor tablet | Top 8 beste standaarden van 2024

Om je een eindje op weg te helpen bij jouw keuze voor een tabletstandaard, hebben we onderstaande top 8 opgesteld. De producten in deze lijst zijn samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek bij de populaire aanbieders. Ook is er rekening gehouden met de informatie die helpt bij het kiezen van een standaard, die onderaan in dit artikel wordt omschreven.

1. Vogel’s TMS 1030 Tablet Flex Pack

standaard-voor-laptop-vogels

⊕ Klik de tablet gemakkelijk in de houder
⊕ Compact model
⊕ Geschikt voor tablets tussen de 7 en 13 inch
⊖ De arm is niet heel erg lang

Lees verder
Deze houder is super handig in de keuken of tijdens vergaderingen. Met deze standaard kun je namelijk gemakkelijk recepten bekijken of presenteren zonder je handen te gebruiken. Ideaal voor tijdens het koken of tijdens het uitleggen of tonen van informatie. Het model is heel makkelijk in gebruik, doordat je de tablet eenvoudig in de houder kunt klikken. Deze standaard is geschikt voor tablets met een schermformaat tussen 7 en 13 inch, wat betekent dat er een grote kans is dat jouw tablet hierin past!

Bekijk de Vogel’s TMS 1030 Tablet Flex Pack bij:
> Coolblue
> bol.com

2. Neomounts DS15-050SL1 Tablet Stand

standaard-voor-laptop-neo

⊕ Kantelbare houder
⊕ Oplader is nog mogelijk
⊕ Geschikt voor ieder model
⊖ Je moet je tablet wel in het midden zetten

Lees verder
Met deze standaard werk je gemakkelijk op je tablet terwijl je aan tafel zit. Doordat de houder de tablet rechtop zet, hoef je ‘m niet meer vast te houden. Dit is handig tijdens videobellen of wanneer je de tablet als extra scherm wil gebruiken. De houder is verstelbaar naar een comfortabele kijkhoek. De oplaadpoort van je tablet blijft vrij als hij in de houder staat, waardoor je ‘m ook nog gewoon kunt opladen. Dankzij de anti-slip kussens staat de houder stevig op zijn plek.

bekijk de Neomounts DS15-050SL1 Tablet Stand bij:
> Coolblue
> bol.com

3. K&M TKM 19793

standaard-voor-laptop-km

⊕ Verstel de hoogte
⊕ Inklapbaar ontwerp
⊕ Geschikt voor tablet met scherm tussen 12,8 en 23,2 cm
⊖ Je moet altijd staan

Lees verder
Deze standaard voor tablet is super praktisch voor het lezen van bladmuziek op je tablet of om te gebruiken tijdens een presentatie. De houder is geschikt voor iedere lengte, omdat je de hoogte kan verstellen van 70 centimeter tot 155 centimeter. Als je de standaard niet gebruikt, kun je ‘m inklappen. Zo kun je ‘m eenvoudig en efficiënt opbergen in huis.

Bekijk de K&M TKM 19793 bij:
> Coolblue

4. AnyGrip Tablet Universele Autohouder

standaard-voor-laptop-anygrip

⊕ Bevestig je tablet in de auto aan het raam of op het dashboard
⊕ Bevestig gemakkelijk door de zuignap
⊕ Geschikt voor tablet met scherm tussen 7 en 12 inch
⊖ Tablet kan alleen horizontaal in de houder

Lees verder
Deze houder is precies wat je zoekt wanneer je je tablet wil gebruiken als navigatiesysteem. Met een krachtige zuignap bevestig je de houder gemakkelijk aan je dashboard of raam. Door de verstelbare arm van het standaard kun je de tablet zo hangen dat je het navigatiesysteem goed kunt zien.  

Bekijk de AnyGrip Tablet Universele Autohouder bij:
> Coolblue

5. Caliber CNC16 Universele Tablethouder

standaard-voor-laptop-caliber

⊕ Kan op het dashboard en op het hoofdsteun 
⊕ Veelzijdig
⊕ Geschikt voor tablet met scherm tussen 9,5 en 14,5 inch
⊖ Redelijk kort arm

Lees verder
Deze standaard voor tablets is ook heel handig om in de auto te gebruiken. Niet alleen kun je deze standaard op je dashboard of raam bevestigen met een zuignap, maar de houder kan ook aan een stoel gehangen worden. Zo kunnen passagiers op de achterbank genieten van een film. Daarnaast is de houder geschikt voor gebruik op kantoor, thuis en volgens een recensie zelfs op de boot.

Bekijk de Caliber CNC16 Universele Tablethouder bij:
> Coolblue
> MediaMarkt

6. LURK Tablethouder

standaard-voor-tablet-lurk

⊕ Flexibele arm
⊕ Op veel plekken te bevestigen
⊕ Geschikt voor een apparaat tussen de 4 en 11 inch
⊖ Onhandig opbergen

Lees verder
Deze houder is niet alleen geschikt voor tablets, maar is ook te gebruiken voor je telefoon. Door de bevestiging aan een tafel, bureau, bedframe of bijna elk ander oppervlak kun je ‘m op veel verschillende plekken gebruiken. Hierdoor is hij handig tijdens het studeren, op het werk of zelfs ’s avonds in bed om een film te kijken. Wist je trouwens dat zelfs de Nintendo Switch in deze standaard past?

Bekijk de LURK Tablethouder bij:
> bol.com

7. Grundig Tablet Kussen

standaard-voor-tablet-grundig

⊕ Super comfortabel
⊕ Staand, zittend of liggend te gebruiken
⊕ Universeel gebruik
⊖ Geen flexibele arm

Lees verder
Als comfort hoog op jouw wensenlijstje staat, is deze standaard echt iets voor jou! Eigenlijk is het niet alleen een houder, het is ook een kussen… Je plaatst je tablet op dit zachte kussen, waardoor je ‘m niet constant hoeft vast te houden. Of je nu op de bank ligt of zit, in bed ligt, aan tafel zit of op kantoor bent, met dit comfortabele PES kunststof kussen hoef je nooit meer onhandig je tablet vast te houden. En daarnaast voelt het kussen zelf heerlijk zacht aan. Hij is geschikt voor elke tablet, maar ook voor e-readers of tijdschriften.

Bekijk het Grundig Tablet Kussen bij:
> bol.com

8. Tacx Bracket for tablets

standaard-voor-tablet-tacx

⊕ Te bevestigen aan een fietsstuur
⊕ Ver genoeg om zweetdruppels te vermijden
⊕ Universeel gebruik
⊖ Niet op andere plekken te gebruiken

Lees verder
De laatste standaard voor tablets is speciaal gemaakt om te bevestigen aan een hometrainer. Hiermee kun je tijdens het trainen eenvoudig je statistieken bekijken of gewoon een filmpje kijken ter ontspanning. De houder kan aan een stuur met een diameter van 26 tot 35 millimeter worden bevestigd. Ook kun je ‘m aanpassen aan de grootte van jouw tablet. Dankzij de afstand tussen de tablet en het stuur van de hometrainer, voorkomt de houder dat zweetdruppels op het scherm vallen.

Bekijk de Tacx Bracket for tablets bij:
> bol.com

 

Standaard voor tablet | Waar let je op?

Je hebt nu besloten dat je een standaard wil aanschaffen voor je tablet, maar hoe maak je de juiste keuze? Er zijn verschillende aspecten die handig zijn om mee te nemen bij je aankoop. Allereerst is het schermformaat van je tablet natuurlijk belangrijk. Sommige standaarden zijn speciaal ontworpen voor bepaalde typen tablets, terwijl andere geschikt zijn voor tablets van verschillende afmetingen. Controleer dus voordat je een houder aanschaft of deze geschikt is voor jouw tablet.

Een tweede belangrijk punt om rekening me te houden is hoe je de tabletstandaard wil gebruiken. Veel mensen gebruiken een houder voor een tablet op een bureau of op de vloer. Als je dit ook wil, moet je een standaard met tafelstandaard of vloerstandaard bekijken. Een andere optie is een standaard met een bevestiging aan een verticaal oppervlak, zoals een muur of een kast. In dat geval heb je een standaard met wandbevestiging nodig.

Naast het gebruik op een tafel, vloer of wand, gebruiken veel mensen een tabletstandaard in de auto. Dit kan op twee manieren: aan het hoofdsteun of op het dashboard. Een standaard met zuignap is handig als je de tablet op het dashboard wil gebruiken, bijvoorbeeld als navigatiesysteem. Als je de tablet aan het hoofdsteun wil bevestigen, zodat passagiers achterin kunnen genieten van een film, heb je een houder met hoofdsteunbevestiging nodig. Een laatste situatie waarin je een tabletstandaard kunt gebruiken, is op de fiets. Hier heb je een tablethouder met stuurbevestiging voor nodig.

Naast het schermformaat en de gebruikssituatie kun je ook nadenken over extra functies. Denk aan bijvoorbeeld een oplaadfunctie, wat handig kan zijn in de auto, op de fiets of tijdens evenementen. In sommige gevallen kan een diefstalbeveiliging een handige extra functie zijn.

 

Top 8 standaard voor tablet

  1. Vogel’s TMS 1030 Tablet Flex Pack
  2. Neomounts DS15-050SL1 Tablet Stand
  3. K&M TKM 19793
  4. AnyGrip Tablet Universele Autohouder
  5. Caliber CNC16 Universele Tablethouder
  6. LURK Tablethouder
  7. Grundig Tablet Kussen
  8. Tacx Bracket for tablets

 

Hopelijk ben je door middel van dit artikel goed genoeg geïnformeerd over standaarden voor tablets. Nu kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw eigen tablet!

> Ben je ook nog op zoek naar een tablethoes met toetsenbord? Check deze top 4 dan eens!