Een draadloos lampje voegt meer waarde toe aan je huis dan je zou verwachten. In de eerste plaats is het natuurlijk super praktisch om bepaalde ruimtes te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van een boek, een nachtkastje in je slaapkamer, een lampje op tafel of spotjes in een donkere ruimte. Daarnaast kan de juiste verlichting aanzienlijk bijdragen aan de sfeer in een ruimte. Maar welk type lamp past het beste bij jouw wensen? In dit artikel ontdek je de 6 leukste draadloze lampen. Lees snel verder voor meer informatie!

> Bekijk alle draadloze lampjes bij bol.com

 

Inhoud

 

Draadloos lampje | De 6 beste

Het samenstellen van een toplijstje voor draadloze lampjes kan lastig zijn vanwege de verschillende soorten draadloze lampen. Daarom hebben we onderaan dit artikel zes categorieën draadloze lampjes omschreven. Voor elk van deze categorieën hebben we naar de beste lamp gezocht, gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar beoordelingen, populariteit en meer.

1. Beste nachtlampje: Slinks Draadloos nachtlampje

draadloos-lampje-slink

⊕ Milde kleur
⊕ Bewegingssensor 
⊕ 360-graden draai functie
⊖ Je moet de lamp na een poos weer opladen

Lees verder
Deze veelzijdige lamp is mega handig als nachtlampje. Plaats de lamp gemakkelijk op je nachtkastje of hang ‘m op met de zelfklevende tape of de magneet. De lamp schakelt automatisch in bij beweging en biedt een aangenaam licht voor je ogen, zowel wanneer je bijna gaat slapen als net wakker wordt. Met de mogelijkheid om de lamp 360 graden te draaien, kun je verlichten wat je zelf wil.

> Bekijk de het Slinks Draadloos nachtlampje bij bol.com

2. Beste spotjes: ForDig Draadloze LED Spots

draadloos-lampje-fordig

⊕ Drie lichtstanden en een timer
⊕ Met afstandsbediening
⊕ Makkelijk te installeren
⊖ Er zitten nog geen batterijen bij

Lees verder
Als je op zoek bent naar draadloze spotjes, ben je hier op de juiste plek! Deze spotjes zijn perfect voor slecht verlichte plekken zoals donkere kasten of de zolder. Je schakelt ze in met een afstandsbediening of door er eenvoudig op te drukken. Er zijn drie lichtstanden om uit te kiezen en je hebt de optie om een timer in te stellen voor 5, 15 of 30 minuten. Met het gebruik van het dubbelzijdige tape bevestig je ze gemakkelijk op de plek waar je ze wil hebben. Super handig!

> Bekijk de ForDig Draadloze LED Spots bij bol.com

3. Beste tafellampje: Countryfield | Tafellamp

draadloos-lampje-country

⊕ Drie verschillende kleuren licht
⊕ Een leuk design
⊕ Touchlamp
⊖ Je moet de lamp na een poos weer opladen

Lees verder
Komen er mensen bij je eten of wil je de sfeer in je eetkamer wat verbeteren? Deze lamp is voor iedere situatie te gebruiken! Plaats hem eenvoudig op tafel en zet ‘m aan door er op te klikken. De lamp beschikt over twee witte lichtinstellingen en een warmer licht, waardoor je voor elke gelegenheid de perfecte sfeer kunt creëren.  

> Bekijk de Countryfield Tafellamp bij bol.com

4. Beste staande lamp: SmartLife Sfeerverlichting

draadloos-lampje-smart

⊕ Stel de lamp in met de Nedis SmartLife-app
⊕ 12 vooraf ingestelde dynamische en statische modi
⊕ Ondersteunt spraakopdrachten
⊖ Iets prijziger vergeleken met de andere lampen

Lees verder
Deze slimme LED-vloerlamp is een heel leuke aanvulling voor in huis. Met de Nedis SmartLife-app kun je alle instellingen van de lamp aanpassen en daarmee ook de sfeer in huis bepalen. Kies uit 12 vooraf ingestelde opties en varieer de kleurtemperaturen van 2700k tot 6500k. Ook kun je spraakopdrachten via Siri shortcuts, Amazon Alexa of Google Home gebruiken om de lamp te besturen.  

> bekijk de SmartLife Sfeerverlichting bij bol.com

5. Beste leeslampje: Leeslamp Bed met Dimfunctie

draadloos-lampje-leeslampje

⊕ Buigbaar
⊕ Dimfunctie
⊕ Touchlamp voor licht(sterkte)
⊕ Oogvriendelijk

Lees verder
Deze lamp is ideaal om mee te kunnen lezen. Je kunt de lamp eenvoudig buigen, zodat deze precies op je boek schijnt. Met de touchfunctie kun je de lamp gemakkelijk aan- en uitzetten. Als je de touchscreen langer aanraakt, kun je ook de lichtsterkte aanpassen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om het licht te dimmen of juist feller te maken. Het zachte licht is fijn voor je ogen en zorgt voor een ontspannen sfeer wanneer je na het lezen wil gaan slapen. Je kunt de lamp vastmaken aan verschillende plekken zoals je bed, bureau of aan de muur. In deze set zijn twee leeslampjes inbegrepen.

> Bekijk de leeslamp met dimfunctie bij bol.com

6. Beste schijnwerper: Maclean – LED schijnwerper

draadloos-lampje-maclean

⊕ Energiezuinig
⊕ Bewegingssensor (instelbaar)
⊕ Instelbare tijd- en lichtgevoeligheid
⊕ Ook geschikt voor buiten

Lees verder
Door de bewegingssensor schakelt de schijnwerper automatisch in wanneer iemand dichtbij komt. Hoe dichtbij precies kun je zelf instellen, variërend van twee tot tien meter. Daarnaast heeft de sensor een draaibereik van 180 graden. De tijds- en lichtgevoeligheid zijn ook naar eigen voorkeur in te stellen. De tijd kun je instellen tussen vijf seconden en vijf minuten. De lichtgevoeligheid kan ingesteld worden tussen drie en 2000 lux. Met de ingebouwde schemeringssensor heb je ten slotte de mogelijkheid om de lamp alleen ’s nachts te laten werken.

> Bekijk de Maclean LED schijnwerper bij bol.com

 

Draadloos lampje | Wat voor soorten zijn er?

Het begrip ‘draadloos lampje’ is natuurlijk breed en er bestaan veel verschillende soorten lampen zonder snoer. Om deze blog wat meer structuur te geven en je op de hoogte te brengen van de verschillende opties, gaan we hier wat dieper op in. Hieronder worden zes verschillende types draadloze lampjes benoemd die vaak worden gebruikt.

 1. Nachtlampje: Perfect voor naast je bed.
 2. Spotjes: Ideaal om een (kleinere) ruimte te verlichten die lastig te bereiken is.
 3. Tafellampje: Plaats deze op tafel voor zowel verlichting als sfeer.
 4. Staande lamp: Zet deze op de grond in een ruimte voor verlichting en/of sfeer.
 5. Leeslampje: Handig voor tijdens het lezen.
 6. Schijnwerper: Om een specifieke ruimte of object goed te verlichten.

Bij het kiezen van een draadloos lampje is het handig om na te denken over waarnaar je precies op zoek bent. Welke van bovenstaande lampen past het best bij de plek waar je een lamp voor zoekt? Ook kun je bij het kiezen van een lamp letten op aanvullende functies, zoals instelbare lichtsoorten, timers, bewegingssensoren, of andere handige eigenschappen.

 

6 beste draadloze lampjes

 1. Beste nachtlampje: Slinks Draadloos nachtlampje
 2. Beste spotjes: ForDig Draadloze LED Spots
 3. Beste tafellampje: Countryfield | Tafellamp
 4. Beste staande lamp: SmartLife Sfeerverlichting
 5. Beste leeslampje: Leeslamp Bed met Dimfunctie
 6. Beste schijnwerper: Maclean – LED schijnwerper

 

Hopelijk kun je door middel van dit artikel ook jouw beste draadloze lampje vinden.

> Ben je op zoek naar een lavalamp? Bekijk dan deze top 7 eens!