Om de beste vlogs te maken, heb je natuurlijk ook de beste vlog camera nodig. Veel video’s kun je ook prima maken met de camera van je smartphone. Maar als je echt kwalitatief wil filmen, is een echte vlog camera wel onmisbaar. Maar waar begin je met zoeken als je nog een beginner bent? In dit artikel helpen we je een eindje op weg. Je leest alles over video blog camera’s en je vind een top 6 beste vlog camera voor beginners. Lees snel verder!

Of bekijk meteen alle vlog camera’s bij:
> Coolblue
> MediaMarkt
> bol.com

 

Inhoud

> Top 6 beste vlog camera voor beginners
> Vlog camera voor beginners | Waar let je op?
> Vlog camera | Waar let je op?

Vlog camera voor beginners | Waar let je op?

Als beginnende vlogger maak je zeer waarschijnlijk video’s met je smartphone. De camera’s van de nieuwste telefoons zijn vaak al redelijk kwalitatief. Ook is dit natuurlijk een laagdrempelige en makkelijke manier om te starten met vloggen. Als je de smaak te pakken hebt, wordt het op een gegeven moment tijd om een echte vlog camera aan te schaffen. Deze zijn speciaal ontworpen om mee te vloggen, waardoor het resultaat net wat mooier uit kan vallen. Als beginner kijk je echter wel naar andere vlog camera’s dan als je al jarenlang vlogt. Allereerst moet de beste vlog camera voor beginners makkelijk te bedienen zijn. Het is fijn als je kunt vloggen met een prachtig resultaat, zonder dat je je zorgen maakt over de technische details. Veel video blog camera’s hebben automatische standen, die ervoor zorgen dat je in iedere situatie een mooi beeld krijgt. Je kunt dus het best zoeken naar een makkelijk te bedienen camera met automatische standen. Daarnaast kan het als beginnende vlogger prettig zijn als het een redelijk goedkope vlog camera is.

Top 6 beste vlog camera voor beginners

Om je een handje te helpen bij het vinden van de beste vlog camera voor beginners, hebben wij onderstaande top 6 opgesteld. Dit toplijstje is gebaseerd op grondig onderzoek bij verschillende betrouwbare aanbieders. Ook zijn de aspecten uit de alinea hierboven en onderaan dit artikel meegenomen in het onderzoek.

1. Sony ZV-E 10 Body

vlog-camera-voor-beginners-sonyzv

4K resolutie
Portrait Mode
Product Showcase Setting
Batterij gaat redelijk snel leeg

Lees verder
De Sony ZV-E 10 Body is de ideale camera voor beginnende vloggers. Het compacte model kun je overal mee naartoe nemen. Met de Product Showcase Setting kun je prachtige beelden maken van producten, waarbij hij scherp stelt op het product. De beelden die je in Portrait Mode opneemt zijn meteen klaar voor Instagram en TikTok. Je kunt video’s maken in 4K resolutie met 30 frames per seconde.  

Bekijk de Sony ZV-E 10 Body bij:
> Coolblue
> bol.com

2. Sony Alpha A6400 Body

vlog-camera-voor-beginners-sonyalpha

Geavanceerde autofocus
Eye Autofocus, Real Time Tracking en snelle beeldprocessor
Ruisonderdrukking en hoge ISO
Word geleverd zonder geheugenkaart

Lees verder
De snelle Eye Autofocus, Real Time Tracking en een snelle beeldprocessor op deze camera zorgen ervoor dat je constant scherp in beeld bent. En leuk feitje: de Eye Autofocus stelt niet alleen scherp op ogen van mensen, maar ook op ogen van dieren. Door de sterke ruisonderdrukking en het hoge ISO bereik maak je ook mooie videos op een donkere plek. Je maakt video’s in 4K resolutie en je kunt het beeldscherm kantelen zodat je jezelf in beeld ziet.

Bekijk de Sony Alpha A6400 Body bij:
> Coolblue
> bol.com

3. Canon EOS R50 Starterskit

vlog-camera-voor-beginners-canon

Beeldstabilisatie
18-45mm zoomlens
Meegeleverde tas en geheugenkaart
Niet bestemd tegen stof of spatwater

Lees verder
Met dit starterspakket ben je meteen klaar om je vlog camera te gebruiken. De video blog camera van Canon maakt zeer kwalitatieve beelden door de 4K resolutie en 60 frames per seconde. De 18-45mm zoomlens kun je gebruiken als je zowel jezelf als de omgeving in beeld wil hebben. Dit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld op reis bent en het uitzicht wil laten zien. De camera weegt maar 375 gram, waardoor je ‘m gemakkelijk mee kunt nemen. Door de beeldstabilisatie verminder je onscherpe beelden door beweging tijdens het filmen. Je kunt het beeldscherm kantelen.

Bekijk de Canon EOS R50 Starterskit bij:
> Coolblue

4. Fujifilm X-S10 Zwart + XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ Zwart

vlog-camera-voor-beginners-fujifilm

Beeldstabilisatie
18-45mm zoomlens
Nauwkeurige autofocus en snelle sluiter van 8 frames per seconde
Niet bestemd tegen stof of spatwater

Lees verder
Ook met deze vlog camera maak je prachtige beelden. Met de compacte 15-45mm lens leg je wijde landschappen vast. De ingebouwde beeldstabilisatie zorgt ervoor dat beelden niet bewegen door trillingen van je handen. Met het nauwkeurige autofocussysteem en de snelle sluitertijd is de camera ook geschikt voor actiebeelden. Met de Film Simulaties voeg je gemakkelijk mooie filters toe aan je videos.

Bekijk de Fujifilm X-S10 Zwart + XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ Zwart bij:
> Coolblue
> MediaMarkt
> bol.com

5. Sony CyberShot DSC-RX100 VII

vlog-camera-voor-beginners-cybershot

Optische beeldstabilisatie
Mogelijkheid tot externe microfoon
Zoombereik van 24-200mm
Geen externe flitser mogelijkheid

Lees verder
De Sony Cybershot DSC-RX100 VII is een echte aanrader als je op zoek bent naar de beste vlog camera voor beginners. Alle beelden blijven stabiel door de optische beeldstabilisatie. Met het zoombereik van 24-200mm kun je zowel met een groothoek als heel dichtbij filmen. Ook kun je snelle acties vastleggen doordat de camera 90 beelden per seconde kan vastleggen. Door het snelle autofocussysteem stel je supersnel scherp. De camera beschikt over 4K beeldkwaliteit en eye autofocus. Het resultaat deel je via bluetooth gemakkelijk met je telefoon of laptop. Ten slotte sluit je gemakkelijk een externe microfoon aan via de 3.5 mm microfoonaansluiting.

Bekijk de Sony CyberShot DSC-RX100 VII bij:
> Coolblue
> bol.com

6. Panasonic G100 + 12-32mm f/3.5-5.6 + 35-100mm f/4.0-5.6

vlog-camera-voor-beginners-panasonic

Twee lenzen
4K resolutie
Ingebouwde microfoon met audio tracking
Cropfactor van 2

Lees verder
Deze complete set met twee lenzen is alles wat je nodig hebt. Met beide lenzen beschik je over een breed zoombereik. Met de 35-100mm lens zoom je goed in en met de 12-32mm lens leg je alle landschappen vast. De audio tracking op de ingebouwde microfoon focust volledig op jouw stem.  

Bekijk de Panasonic G100 + 12-32mm f/3.5-5.6 + 35-100mm f/4.0-5.6 bij:
> Coolblue

Vlog camera | Waar let je op?

Aan het begin van dit artikel heb je al kunnen lezen waarop je moet letten als je de beste vlog camera voor beginners wil aanschaffen. Maar waar let je eigenlijk op als je over het algemeen een vlog camera wil aanschaffen? Hieronder lees je op welke aspecten van de camera je het best kunt letten:

 • De videokwaliteit – Bijvoorbeeld de resolutie van de video’s. Of als je graag slow motion video’s wil maken, is de framerate ook belangrijk.
 • Een kantelbaar scherm – Anders is het moeilijk om jezelf te filmen.
 • Het geluid – Is de interne microfoon goed genoeg of zit er een goede aansluiting op de camera voor een externe microfoon?
 • Scherpstelling (eye autofocus) – Met de stand eye autofocus word je automatisch scherp gesteld ten opzichte van de achtergrond.
 • Beeldstabilisatie – Het kan moeilijk zijn om de camera helemaal stil te houden.
 • De batterij – Hoe lang wil je de camera gebruiken zonder op te laden?
 • Het gewicht – Krijg je last van je arm als je de camera langdurig vasthoudt?
 • Het formaat – Wil je ‘m bijvoorbeeld gemakkelijk kunnen meenemen?
 • De beeldhoek – Dit laat zien hoeveel je van de omgeving op het beeld kunt krijgen.

 

Top 6 beste vlog camera voor beginners

 1. Sony ZV-E 10 Body
 2. Sony Alpha A6400 Body
 3. Canon EOS R50 Starterskit
 4. Fujifilm X-S10 Zwart + XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ Zwart
 5. Sony CyberShot DSC-RX100 VII
 6. Panasonic G100 + 12-32mm f/3.5-5.6 + 35-100mm f/4.0-5.6

 

Hopelijk ben je door middel van dit artikel goed genoeg op de hoogte gebracht over de beste vlog camera voor beginners. Wellicht kun je er nu al één aanschaffen, of ben je geïnspireerd of geïnformeerd over het onderwerp.

> Ook op zoek naar een analoge camera? Check dit toplijstje dan eens!