Bordspellen worden steeds weer populairder! Een paar jaar geleden waren bordspellen nog ouderwets, maar tegenwoordig speelt iedereen ze weer! Misschien gingen we met z’n allen toch de echte gezelligheid missen die bij het spelen van ‘games’ hoort… Wij zijn er blij mee in ieder geval, want bordspellen spelen is elke keer weer een heerlijke bezigheid. Maar welke bordspellen zijn nou echt het leukst? Hierover verschillen de meningen natuurlijk, maar wij hebben een top 10 samengesteld op basis van populariteit en een beetje wat wij zelf gewoon de leukste bordspellen vinden 😉

Bekijk direct alle bordspellen bij:
Bol.com | Wehkamp | Blokker

 

Top 10 bordspellen 2023

In deze top 10 bordspellen 2023 vind je ook oudere bordspellen, maar het zijn volgens ons de leukste bordspellen die in 2023 te koop zijn. Hopelijk helpt deze top 10 je op weg om de juiste keuze te maken welk bordspel je zal gaan kopen.

 

1. Ticket to Ride – Europe bordspel

Bij Ticket to Ride is het de bedoeling om de meeste punten te scoren door treinroutes aan te leggen. Scoor je punten door precies de juiste routes aan te leggen en veel meer… Behaal jij meer punten dan je vrienden met je route door Europa?

TIP! Er zijn nog veel meer Ticket To Ride varianten te koop zoals New York, Londen, Amsterdam, Nederland & USA.

Bekijk alle Ticket to Ride bordspellen bij: Bol.com | Wehkamp | Blokker

 

2. 30 Seconds bordspel

Wie kent het bordspel 30 Seconds niet? Het immens populaire bordspel is ook wel zonder bord te spelen, maar dit ultieme gezelschapspel hoort hoe dan ook in onze bordspel top 10 van 2023! Zorg wel voor goede afspraken/regels, want het fanatisme loopt al gauw uit de hand in dit zenuwslopende spel 😉

Bekijk het 30 seconds bordspel bij: Bol.com | Wehkamp | Blokker

 

3. Escape Room The Game bordspel

Wel eens een escape room gespeeld? Dan weet je hoe spannend de 60 minuten tijdens dit spel kunnen worden… Los binnen 60 minuten de puzzels op om het spel te winnen. Deze versie van het bordspel heeft zelfs een virtual reality element erin zitten!

Bekijk het Escape Room bordspel bij: Bol.com | Wehkamp | Blokker

 

4. Risk bordspel

Deze klassieker kan natuurlijk niet ontbreken bij de beste bordspellen. Risk is een spel vol met strategie en een beetje geluk. Verover jij de wereld en veeg jij al je tegenspelers van de wereldkaart?

Bekijk het Risk bordspel bij: Bol.com | Wehkamp | Blokker

 

5. De Kolonisten van Catan bordspel

Handel je rot en verzamel op veel verschillende manieren punten bij elkaar, want degene die als eerste 10 punten heeft wint! Het bordspel Kolonisten van Catan is al in 1999 verkozen tot spel van het jaar en nog steeds is het enorm populair. Zegt genoeg toch?

Bekijk het Kolonisten van Catan bordspel bij: Bol.com | Wehkamp | Blokker

 

6. Patchwork bordspel

7. Monopoly bordspel

8. Carcassonne bordspel

9. Stratego bordspel

10. Azul bordspel

 

Hopelijk heeft deze top 10 bordspellen jou op ideeën gebracht voor het volgende bordspel dat jij gaat kopen. Zat er voor jou in deze bordspellen top 10 ook een vergeten spel tussen die je eigenlijk toch wel weer zou willen spelen? Gewoon lekker terug in de tijd gaan, want de spellen zijn nog altijd even leuk!

 

Wist je dat er ook een bordspel van WIDM bestaat? Bekijk het Wie is de Mol spel hier.