Studeren kan tijdverslindend en vermoeiend zijn. Wie heeft nu nog de tijd en energie om in een bijbaantje te steken?! Toch zijn er genoeg studenten die het perfect kunnen! Wij delen de baantjes die je het makkelijkst kunt combineren met je studie. Je leest hier ook de 2 beste tips om een goede balans te houden tussen je studenten- en werkleven!

 

De beste bijbaantjes voor studenten

Horeca

Als je geen nachtuil bent en het meest effectief overdag studeert, dan is een bijbaantje in de horeca misschien iets voor jou. Horeca werkgevers zijn vaak op zoek naar studenten met flexibele werkuren die met plezier in de late uren werken. Met een horeca bijbaan, zal je dus je studie uren moeten inplannen voor in de ochtend en/of middag. Openstaande vacatures binnen de horeca over heel Nederland vind je hier terug.

Promotiewerk

Studeer jij liever doordeweeks, zodat je de weekenden lekker vrij hebt? Slim! Zo kun je de weekenden goed gebruiken voor wat money making. Promotiewerk al eens overwogen? Promotiemedewerkers vertegenwoordigen en promoten verschillende merken in winkelcentra, evenementen en festivals. Ze werken vaak op de drukste dagen, waaronder vakantiedagen en weekenden. Denk jij dat deze bijbaan perfect aansluit bij jouw lifestyle? Dan kan je vandaag nog solliciteren op een promotiewerk vacature in Nederland.

 

Tips

Genoeg slaap!

Als je na al dat studeren, nog eens energie moet steken in een bijbaan, dan mag je zeker verwachten dat het vermoeiend zal zijn. Zorg er dus voor dat je genoeg slaap krijgt! Heb je een baantje in de horeca? Dan wil je niet meerdere dagen op rij tot in de late uren werkt. Zo riskeer je dat je elke ochtend veel te moe bent voor het studeren. Overdrijf dus niet en neem genoeg rust!

Zoek een baantje waar je van kunt genieten

Studeren. Er wordt vaak tegenop gekeken. Je wilt dus niet dat je baantje ook iets is waar je tegenop ziet. Probeer een baantje te vinden waar je echt plezier uit kan halen. Het zou natuurlijk ideaal zijn wanneer je een baantje vindt waar je daadwerkelijk naar uitkijkt na het studeren!  

 

Neem voor meer sollicitatietips als deze snel een kijkje op deze sollicitatietips pagina.