Een weekendje weg is altijd leuk! Het fijne ervan is dat je het meerdere keren per jaar kan doen, in tegenstelling tot langere vakanties… Toch kunnen de weekendjes weg vaak ook erg duur uitvallen en daarom hebben wij 7 handige bespaartips voor je op een rijtje gezet! Als je deze tips in je achterhoofd blijft houden, zul je zien dat je vaker een weekendje weg kan per jaar! Wie wil dat nou niet?!


1. Ga in eigen land erop uit

Als je een leuk weekendje weg wilt kan dat in eigen land ook. Nederland heeft vast nog wel door jou onontdekte pareltjes in het verschiet. Wat dacht je van een weekendje winkelend Maastricht bezichtigen? Of een weekend genieten van een luxe verblijving in Leeuwarden? Maak het zo gek als dat je zelf wilt!

2. Vroegboeken

Bij het vroegtijdig boeken van een verblijfplaats voorkom je dat het hotel tegen die tijd vol zit. Bij zeer vroeg boeken is de prijs vaak ook nog eens voordeliger dan bijvoorbeeld een last minute.

3. Ander vervoersmiddel

Ga een keertje met de trein of de fiets een weekendje weg in plaats van de auto. Goed voor je gezondheid, je portemonnee en je hoeft niet overal een parkeerplek voor de auto uit te zoeken. Ga je met zijn tweeën? Een tandem is dan leuk om een keer uit te proberen in ons fietsland.

4. Zelf koken

Het is natuurlijk heel lekker om iedere avond uit eten te gaan, maar je kunt ook zelf een lekker recept opzoeken. Ga je voor een vertrouwd gerecht of kies je ervoor om iets nieuws te leren? Vraag of er mogelijkheden zijn om zelf te koken bij jullie verblijf plaats. Doe de boodschappen voordat jullie vertrekken en maak er een gezellige activiteit van om samen te koken en te dineren. Dit kun je ook zo luxe maken als dat je zelf wilt.

5. Spelletjesavond

Een avondje een gezelschapsspel spelen is vaak net zo leuk – of misschien stiekem zelfs leuker – dan een avondje erop uit. Neem een aantal mee zodat je een hele avond vermaak hebt. 

6. Stadspas

In sommige steden kun je een speciale stadspas aanvragen waardoor je flinke kortingen of soms zelfs gratis musea kunt bezoeken. Zo kom je nog eens op de bijzondere plekken van de stad. Heerlijk cultuur snuiven!

7. Online tickets kopen

Bij diverse uitjes (zoals de bioscoop, pretparken en musea) is het gebruikelijk dat de tickets online iets goedkoper zijn. Doe hier je voordeel mee en koop vooraf alvast de tickets voor de avondjes uit!