Sinterklaas is weer in het land! En dat betekent dat het binnen de kortste keren ook alweer pakjesavond is. Vier jij sinterklaas met je vrienden, familie of huisgenoten? Dan is het natuurlijk altijd leuk om een spelletje met cadeautjes te doen. Maar vind je een standaard dobbelspel saai? Of zijn jullie op zoek naar iets nieuws? Dit zijn de leukste en origineelste sinterklaas spelletjes!

Bekijk de leukste sinterklaas spelletjes direct bij:
> Blokker
> bol.com

 

Top 7 sinterklaas spelletjes | Snel naar:

  1. Sinterklaas kwartet
  2. Dobbelspel met de sinterklaas dobbelsteen
  3. Hilares – Hilarisch cadeau spel
  4. 3BMT Pakjesavondspel
  5. Sinterklaas dobbelspel
  6. Pakjesspel Sinterklaas
  7. Sinterklaas Spellenbox

 

De gezelligste sinterklaas spelletjes van 2023

Waarschijnlijk ken je veel van de standaard dobbelspellen die vaak met sinterklaas worden gespeeld wel. Iedereen in de groep koopt dan één of een aantal kleine cadeautjes, waarna je aan de hand van een dobbelspel deze cadeautjes van de stapel mag pakken, doorgeven of uitpakken. Super leuk natuurlijk, maar na een paar jaar op rij wordt het misschien toch wat eentonig.

Wist je dat er een heleboel verschillende, originele varianten van het sinterklaas dobbelspel zijn? Van bordspellen tot kwartet; je kunt het sinterklaas spel helemaal anders maken. Dus zoek je een keer een nieuw soort sinterklaas spel, geen probleem! Wij zetten de leukste sinterklaas spelletjes van dit jaar voor je op een rij.

 

Sinterklaas spelletjes top 7

Dit zijn de leukste sinterklaas spelletjes voor de gezelligste en grappigste pakjesavond!

1. Sinterklaas kwartet

sinterklaas spelletjes kwartet

Wil je een keer iets anders doen dan een dobbelspel voor sinterklaas? Dan is dit sinterklaas kwartetspel een leuk alternatief! Deze kwartet staat helemaal in het teken van sinterklaas. Niet alleen leuk voor pakjesavond, maar het hele jaar door – en natuurlijk vooral in de wintermaanden – leuk om te spelen. Je kunt er zelf een versie van maken waarbij je cadeautjes doorgeeft en uitpakt voor pakjesavond. Hierbij kun je helemaal je eigen regels maken. Bijvoorbeeld een cadeautje uitpakken bij een kwartet of een cadeautje afpakken van iemand als je een kaart van diegene krijgt.

> Bekijk het sinterklaas kwartet bij bol.com

2. Dobbelspel met de sinterklaas dobbelsteen

sinterklaas dobbelsteen

Wil je graag een leuk dobbelspel spelen voor sinterklaas, maar ben je het standaard spelletje zat? Of hebben jullie altijd ruzie om de regels van het spel? Dan biedt de sinterklaas dobbelsteen de perfecte uitkomst. Deze sinterklaas dobbelsteen van Blokker is gemaakt van zacht materiaal en is lekker groot, zodat je hem makkelijk door de kamer kan gooien en vanaf overal kan lezen. Op de zes vlakken staat wat je moet doen, zoals een cadeautje weggeven of juist afpakken van iemand anders. Zin in een klassiek sinterklaas spelletje met een leuke toevoeging? Haal snel deze dobbelsteen, voordat ‘ie weg is!

> Bekijk de sinterklaas dobbelsteen bij Blokker

3. Hilares – Hilarisch cadeau spel

hilarisch cadeau spel

Het hilarisch cadeau spel van Hilares is een combinatie van dobbelen en kaarten. Dit sinterklaas spel haalt soms het bloedt onder je nagels vandaan, maar zorgt ook voor de beste lachbuien. Of je nou met vrienden of familie speelt, het spel hangt aan elkaar van grapjes, pech en geluk. Aan de hand van de dobbelsteen en de opdrachtkaartjes geef je je cadeautjes af of heb je juist geluk en krijg je er een cadeautje bij. Maar geen zorgen; ondanks dat je nogal wat pech kunt hebben tijdens dit spel ga je uiteindelijk echt wel met een cadeautje naar huis.

> Bekijk Hilares – Hilarisch cadeau spel bij bol.com

4. 3BMT Pakjesavondspel

sinterklaas spelletjes 3bmt pakjesavondspel

Houdt jouw familie of vriendengroep wel van een spelletje? En wil je echt all out gaan? Doe dan het Pakjesavondspel van 3BMT! Dit sinterklaas spelletje is een heus bordspel, en een ware upgrade van het standaard dobbelspel. Het Pakjesavondspel is eigenlijk een soort sinterklaasversie van ganzenbord: iedereen heeft een pion en aan de hand van een dobbelsteen mag je steeds een aantal vakjes vooruit. Kom je op een speciaal vakje? Dan moet je een kaart van de stapel trekken en de opdracht uitvoeren die erop staat.

> Bekijk het 3BMT Pakjesavondspel bij bol.com

5. Sinterklaas dobbelspel

sinterklaas dobbelspel

Willen jullie toch liever een dobbelspel spelen? Maar wel een origineel sinterklaas spelletje met een leuke twist? Ga dan voor het sinterklaas dobbelspel van Blokker! Dit spelletje komt met maar liefst 105 verschillende opdrachtkaarten, die je uitvoert aan de hand van een dobbelsteen. Zo kom je niet alleen de standaard opdrachten zoals cadeautjes afpakken, weggeven en wisselen tegen, maar zijn er ook opdrachten zoals ‘het kleinste cadeautje van iemand afpakken’ en bonuskaarten. Raak je snel verveeld met een standaard dobbelspel? Dan is dit de ideale toevoeging!

> Bekijk het sinterklaas dobbelspel bij Blokker

6. Pakjesspel Sinterklaas

pakjesspel sinterklaas

Gaan jullie liever voor een avondvullend programma met een lekker uitgebreid sinterklaas spelletje? Het Pakjesspel Sinterklaas is een combinatie van een dobbelspel en bordspel. Het pakjesspel bestaat uit maar liefst drie speelrondes, met drie verschillende borden. Daarnaast zitten er 50 kanskaarten in het pakket en zorgen de dobbelsteen en draaiwijzer ervoor dat je zowel pech als geluk kan hebben. Misschien wel het meest uitgebreide sinterklaasspel!

> Bekijk het Pakjesspel Sinterklaas bij bol.com

7. Sinterklaas Spellenbox

sinterklaas spelletjes spellenbox

Kun je niet kiezen tussen alle leuke sinterklaas spelletjes die er te vinden zijn? Wil de helft van de groep een simpel dobbelspel, en de andere helft een bordspel? Of willen het liefst zo veel mogelijk spellen op één avond doen? Neem dan de Sinterklaas Spellenbox! Deze spellenbox van Just Games bestaat uit vier verschillende spelletjes, allemaal in sinterklaasthema. Doe bijvoorbeeld cadeau memory, beloop het pepernoten pad of ga in een stad op zoek naar ladders en schoorstenen.

> Bekijk de Sinterklaas Spellenbox bij bol.com

 

Een leuke pakjesavond voor de hele groep

Of je nou sinterklaas viert met de familie of je vriendengroep; met een leuk sinterklaas spelletje heeft iedereen een leuke avond. En die zijn er dus genoeg! Of jullie nou meer van bordspellen houden, een klassiek dobbelspel willen spelen of van een kaartspel houden: alles is te combineren met een leuk pakjesspel. Nu alleen nog op zoek naar de leukste sinterklaas cadeaus!

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.