Werken en studeren tegelijk? Dit schijnt in de praktijk best lastig te combineren zijn. Daarnaast lijkt het wel alsof iedere baan vraagt om jaren werkervaring, terwijl jij nog steeds aan het studeren bent. Sparen is echter heel belangrijk, en natuurlijk wil je wel eens nieuwe kleding of een nieuwe laptop hebben. Maar een flexibele én goed betaalde bijbaan vinden? Vergeet het maar!

Maar wat nou als er wél een baan is die aan al deze eisen voldoet? Wordt cassiere en maak het zelf mee! Lees hier hoe een dag van een kassamedewerker eruit ziet.

 

Een goede start van de dag

Begint jouw rooster vroeg? Dan start je de dag met een warme kop koffie in de kantine. Je maakt een praatje met je collega’s en wisselen uit wat jullie het afgelopen weekend hebben gedaan. Vervolgens trek je je werkkleding aan en plak je een grote glimlach op je gezicht: de werkdag kan beginnen!

Jouw werkzaamheden bestaan uit het scannen van boodschappen, het regelen van het afrekenen en natuurlijk praatjes maken met de klanten. De kans is groot dat je het de hele dag door druk hebt, waardoor de tijd voorbij vliegt. Als je net begint, wordt je grondig ingewerkt. Je draait een dag mee met een ervaren cassiere, waarbij je eerst een tijdje meekijkt en vervolgens zelf achter de kassa mag gaan zitten. Je begeleider kijkt nog even mee of alles goed verloopt voordat je zelfstandig aan de slag mag.

 

Dit is wat jij meebrengt!

Om een goede kassamedewerker te zijn, is het ook de bedoeling dat jij wat eigenschappen met je meebrengt. Je bent immers het visitekaartje van de winkel! Winkels zijn vaak op zoek naar iemand die uitgerust is met een goede dosis enthousiasme, ook in de ochtenden! Daarnaast komt geduld altijd van pas. Klanten vinden het namelijk fijn om een cassiere voor zich te hebben die geduldig met ze omgaat en ze graag nogmaals uitlegt welke acties er deze week gelden. Niemand zit te wachten op een snauwerige kassamedewerker waaraan te merken is dat hij of zij liever naar huis wil!

Als cassiere word je herkend door je vriendelijke uitstraling en klantgerichtheid. Jij leeft ervan op door met mensen gesprekken aan te gaan, en je presteert goed onder druk. Ook wanneer de scanner niet wil meewerken of een klant vervelend doet, ben jij niet uit je rol te slaan. Tot slot heb jij een scherp oog dat alles opmerkt. Je geeft altijd het juiste wisselgeld terug en vraagt netjes of de klant actiezegels wil.

 

Flexibele werkuren, en…

Maar wat krijg je ervoor terug door al deze goede eigenschappen in te zetten? Voor studenten zijn de werktijden en het loon natuurlijk het belangrijkst. Hierbij geldt: hoe ouder, des te hoger het uurloon. Als jongere student kun je hier gebruik van maken door bijvoorbeeld in de weekenden en op feestdagen te werken. Het grote voordeel, is dat jouw werkrooster ontzettend flexibel is. Per week geef je aan welke dagen en uren je kan werken, en diensten wisselen met collega’s is helemaal niet moeilijk!

Daarnaast bieden supermarkten dé perfecte omgeving om op een leuke en rustgevende manier kennis te maken met het werkleven. Dit is voornamelijk handig voor studenten die op zoek zijn naar hun eerste baantje. Wél moet je 16 jaar of ouder zijn om achter de kassa te kruipen.

Tot slot krijg jij als cassiere de mogelijkheid om door te groeien. Supermarkten letten op jouw kwaliteiten, en wie weet kun jij deze een functie hogerop veel beter inzetten!