Als je denkt aan studeren, dan denk je vast aan grote onderwijsinstellingen, veel mensen, studentenverenigingen en feestjes. Allemaal heel erg leuk en waar. Alleen grote onderwijsinstellingen zijn niet altijd beter…  Veel studenten geven aan dat een kleine hogeschool juist beter is. Hier de redenen waarom:

 

1. Persoonlijke begeleiding

De docenten op een grote hogeschool laten de studenten hun eigen gang gaan. Je moet zelf uitzoeken hoe iets gedaan moet worden, je krijgt vaak een late reactie op een vraag of gewoon geen reactie en als je een reactie krijgt, dan krijg je dat in de vorm van een raadsel. Met andere woorden: je hebt er niets aan. Op een kleinere hogeschool krijg je meer persoonlijke begeleiding. Als je een vraag hebt of je komt ergens niet uit, dan kan je gewoon een afspraak maken met je docent om dit te bespreken. Sommige docenten vinden het ook niet erg om even met je te bellen. Hogeschool Tio staat bekend om de uitstekende begeleiding tijdens de opleiding.

 

2. Kleinere klassen

Een kleinere hogeschool betekent ook een kleinere klas. Je zit nu niet met 30 man in een klas waarbij de helft niet oplet en niet actief meedoet. In zo’n volle klas heb je minder concentratie en je leert minder omdat de rest niet actief meedoet. De docent heeft dan ook minder zin om les te geven. In een kleine klas van maximaal 15 studenten kan je makkelijk samenwerken en heb je meer persoonlijk contact met docenten. Plus: je bent hechter met je klas dan normaal.

 

3. Docenten uit de praktijk

Op grote hogescholen werken vaak docenten die geen echte ervaring hebben in de praktijk. Op kleine hogescholen is dat dus anders.  Zo heb je daar bijvoorbeeld een docent die een eigen pr-bureau had of een docent die bij een online marketingbureau heeft gewerkt. Zij gebruikten voorbeelden uit de praktijk, zodat we de theorie ook beter konden begrijpen. Daarnaast is het superleuk om direct voorbeelden uit de praktijk te krijgen en geeft het een goed beeld van jouw toekomstmogelijkheden.

 

Wil je ook graag naar een kleinere hogeschool? Bezoek dan een open dag van Hogeschool Tio.