Veel mensen betalen te veel geld voor hun huidige telefoon abonnement. Dit is zonde van het geld en daarom is het in veel gevallen verstandig om over te stappen op een simlockvrij toestel met een prepaid simkaart. In dit artikel worden er een aantal redenen genoemd waarom dit een verstandige keuze is. Ben je van plan om binnenkort een nieuwe simkaart aan te schaffen? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken.

Het is goedkoper

Om te beginnen is het zo dat een prepaid simkaart met een simlockvrije telefoon in vrijwel iedere situatie goedkoper is. Tenminste, onderaan de streep. Op het moment dat je een telefoon abonnement hebt, betaal je maandelijks geld voor zowel je toestel als je tegoed. Maandelijks geld betalen voor iets is eigenlijk een lening. Van een lening wordt je nooit beter, ook in deze situatie niet. Dit komt omdat je rente betaald over een lening. Kortom, je betaald rente over de toestelkosten van je abonnement, dus je betaald onnodig meer geld voor je telefoon. Als je ervoor kiest om los een toestel te kopen en hier een prepaid in stopt zul je eenmalig meer betalen, maar op de uiteindelijke prijs zul je geld besparen.

Je kunt geen bkr-registratie krijgen 

Naast het feit dat het goedkoper is, is een bkr-registratie onmogelijk als je een prepaid simkaart in combinatie met een simlockvrije telefoon gebruikt. Veel mensen zijn op de hoogte dat hun telefoon een lening is. Als je een telefoon van boven de tweehonderdvijftig euro op maandelijkse basis afbetaald, heb je een lopende lening. Indien je dit eenmalig niet voldoet doordat je geen geld hebt of simpelweg omdat je het vergeet, kun je een negatieve bkr-registratie krijgen. Dit kan een hoop gevolgen hebben voor je toekomst, zeker voor studenten. Een voorbeeld van een veel voorkomend vervelend probleem als je een negatieve bkr-registratie hebt is moeite met het krijgen van een hypotheek. 

Makkelijk ophogen van het tegoed

Wanneer je ervoor kiest om een nieuwe simkaart aan te schaffen, kun je deze ook gemakkelijk opladen. Voorheen zijn er een hoop mensen gestopt met het gebruiken van een prepaid simkaart. Dit komt omdat zij constant naar een winkel moest als zij het tegoed van hun abonnement op wilden verhogen. Dit probleem is tegenwoordig al verholpen. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om gemakkelijk tegoed bij te bestellen via de internetsite van je provider. Zo kom je nooit zonder tegoed te zitten. Kortom, er zijn een hoop mogelijkheden waardoor het verstandig is om over te stappen op een prepaid simkaart, gelukkig zijn er veel aanbieders van prepaid simkaarten dus er is keuze zat.

Veel verschillende aanbieders

Na het lezen van dit artikel heb je mogelijk interesse gekregen in een prepaid simkaart. Gelukkig zijn er een hoop aanbieders van dit product. Je kunt het zowel fysiek in winkels kopen als op het internet bestellen. Een goede betrouwbare website waar er prepaid simkaarten worden verkocht is www.prepaidsimkaart.net. Hier kun je de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken om tot een goede keuze te komen.