Spikeball: de leukste sport- en spelactiviteit voor groepen. Of je nu thuis bent, op vakantie, in het park of op het strand, een potje spikeball is altijd een goed idee. Natuurlijk heb je hiervoor wel de juiste uitrusting nodig. Gelukkig zijn er veel handige sets verkrijgbaar waarmee je in één keer alle benodigde spullen kunt aanschaffen. In dit artikel vind je alles wat je moet weten voordat je spikeball gaat spelen, inclusief een top 5 van de beste spikeball sets. Lees snel verder!

Of bekijk alle spikeball sets bij:
> bol.com
> Blokker

 

Inhoud

> Spikeball | Hoe werkt het?
> Spikeball sets | Top 5

 

Spikeball | Hoe werkt het?

Spikeball is een bal- en netsport waarbij teams van twee personen tegen elkaar spelen. Je stuitert een bal naar elkaar toe via een kleine trampoline. Het doel is om ervoor te zorgen dat de tegenstander de bal niet terug kan spelen. Deze sport staat ook bekend als roundnet, spyderball of smash ball.

Spelregels

Je speelt in twee teams van twee personen, waarbij elke speler 90 graden verwijderd is van een andere speler. Je begint ongeveer 1,8 meter van de trampoline vandaan. Team 1 serveert richting Team 2, waarna Team 2 de bal in drie aanrakingen terug in het net moet krijgen. Hierbij mogen ze elk lichaamsdeel gebruiken, maar de bal mag niet twee keer achter elkaar door dezelfde persoon worden aangeraakt.

Na de service mag iedereen in elke richting rond het net bewegen en slaan. Als de bal na drie aanrakingen weer correct in het net stuitert, is het andere team weer aan de beurt. Een team scoort een punt als de tegenstander de bal tegen de rand van de trampoline slaat, de bal op de grond slaat of als de bal meer dan één keer op het net stuitert.

Een speelronde is afgelopen wanneer een van de teams 11, 15 of 21 punten heeft behaald, met een verschil van minstens twee punten.

Tip: download de gratis Spikeball-app en kom in contact met spelers bij jou in de buurt

 

Spikeball sets | Top 5 beste sets

Om spikeball te kunnen spelen, heb je natuurlijk een goede spikeball set nodig. Een spikeball set bevat onder andere de trampoline en de ballen die je nodig hebt. Voordat je een spikeball set aanschaft, is het belangrijk om de beste optie te kiezen. Om je hierbij te helpen, hebben wij een top 5 samengesteld. Lees snel verder!

1. Spikeball Standaard set

spikeball-set-standaard

Inhoud set: Speelnet, vijf opvouwbare poten en ringdelen, drie spikeball standaard ballen, draagtas met trekkoord & een handleiding

Lees verder
Op nummer 1 staat uiteraard de standaardset van het merk Spikeball zelf. Deze set bevat alles wat je nodig hebt, vooral voor beginners. Het net span je eenvoudig tussen de opvouwbare poten met behulp van de ringdelen. Alle onderdelen, inclusief de drie ballen, kun je opbergen in de meegeleverde draagtas. Hierdoor kun je overal jouw favoriete sport spelen. Ideaal!

Bekijk de Spikeball Standaard set bij:
> bol.com

2. Dunlop Spyderball Set

spikeball-set-dunlop

Inhoud set: Speelnet, vijf poten en frame stukken, één bal, een pomp en een opbergzak

Lees verder
Ook deze stevige set kun je gemakkelijk opbergen en meenemen in de opbergzak. Zo kun je spikeball spelen op het strand, in het park, in de tuin of zelfs in de woonkamer. In de set van Dunlop krijg je één speelbal, maar er zit ook een pomp bij. Hiermee zorg je ervoor dat de bal altijd hard genoeg is en geschikt om mee te spelen.

Bekijk de Dunlop Spyderball Set bij:
> Blokker

3. Spikeball Spikebuoy set

spikeball-set-spikebuoy

Inhoud set: Vijf verstelbare banden, vijf drijfstukken & draagtas

Lees verder
Deze set is iets anders dan de andere sets in deze top 5, maar naar onze mening een echte aanrader! Deze set is namelijk speciaal ontworpen om het populaire spel ook in het water te spelen. Je bevestigt de verstelbare banden en de drijfstukken aan de Spikeball Standaard set (nummer 1) of de Spikeball Pro set (nummer 4). Vervolgens vul je de draagtas met zand of stenen en hang je deze aan de banden in het water. Heerlijk voor in de zomer!

Bekijk de Spikeball Spikebuoy set bij:
> Blokker

4. Spikeball Pro set

spikeball-set-pro

Inhoud set: Speelnet, opvouwbare poten met antislip, twee Spikeball Pro ballen met getextureerd oppervlak, pomp met drukmeter, draagtas & spelregels

Lees verder
Dit is de meest uitgebreide spikeball set uit deze top 5. Het speelnet is extra stevig en stabiel, en de antislip poten zorgen ervoor dat het net op alle oppervlakken blijft staan. De Pro ballen hebben een getextureerd oppervlak voor meer spin en balcontrole. Met de pomp en drukmeter houd je de luchtdruk van de ballen altijd op het juiste niveau. Ten slotte kun je alle onderdelen opbergen in de draagtas met gewatteerde schouderbanden. Hoe comfortabel!

Bekijk de Spikeball Pro set bij:
> bol.com

5. Twenty4seven LED Roundball Set

spikeball-set-twenty4seven

Inhoud set: Speelnet, drie ballen, handpomp, opbergtas, poten en frames, handleiding, led-strip en afstandsbediening

Lees verder
Wil je ook in de avond kunnen genieten van een potje spikeball? Dan is deze set precies wat je nodig hebt! Naast het net, drie ballen, een pomp, een tas en de andere onderdelen, krijg je namelijk ook een LED-strip. Deze plak je gemakkelijk op de frames en stel je in met de meegeleverde afstandsbediening. Je kunt kiezen uit maar liefst 16 verschillende kleuren. Cool!

Bekijk de Twenty4seven LED Roundball Set bij:
> bol.com

 

Top 5 beste spikeball sets

  1. Spikeball Standaard set
  2. Dunlop Spyderball Set
  3. Spikeball Spikebuoy set
  4. Spikeball Pro set
  5. Twenty4seven LED Roundball Set

 

Tip | Check ook onze andere leuke tips voor sportspellen

Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel de beste Spikeball set aanschaffen en genieten van de leukste potjes spikeball!