Je hoeft Instagram of Pinterest maar te open en je ziet ze binnen een paar minuten voorbijkomen: de gedraaide kaarsen! Sinds een aantal bekende Influencers ze op social media hebben geplaatst, zijn ze niet aan te slepen… De originele draai kaars (of twisted / spiraal kaars) is ontworpen door HAY. Maar, wist je dat ze stiekem al veel eerder populair waren? Je kunt de gedraaide kaarsen bijvoorbeeld kennen uit typische kerstwinkels!

Ben je benieuwd waar je (goedkoop) gedraaide kaarsen kunt kopen? Wij hebben een handig overzichtje gemaakt! Wil je liever zelf aan de slag? Bekijk dan hoe je ze zelf kunt maken: zelf gedraaide kaarsen maken.

 

Gedraaide kaarsen – TOP 10 winkels / webshops

 

1. HAY – Gedraaide kaars – v/a €4,15 p.s.

Op nummer één staat natuurlijk het merk die met deze trend is begonnen, namelijk HAY. Deze gedraaide kaarsen zijn in allerlei prachtige kleuren te koop. Van Ice Blue tot en met Citrus, de keuze is reuze. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende patronen van spiralen. Namelijk: de spiral of de twist. De kaarsen van HAY zijn niet de goedkoopste, maar wel prachtig!

> Bekijk deze gedraaide kaarsen van HAY

 

2. Bol.com – Gedraaide kaars – v/a €3,30 p.s.

De gedraaide kaarsen op Bol.com zijn al een stuk vriendelijker geprijsd! Daar houden we van… De verschillende kleuren van deze twisted kaarsen gaan hard, maar op het moment van schrijven zijn er nog een aantal leuke kleuren beschikbaar. De lengte van deze gedraaide kaars is ongeveer 28 centimeter en branden ongeveer voor 12 uur.

> Bekijk deze gedraaide kaarsen bij Bol.com

 

3. Etsy – Gedraaide kaars – v/a €2,90 p.s.

In deze tijd vinden we het extra leuk om de kleine ondernemers wat meer te steunen. Dus deze twisted kaarsen krijgen een verdiende plek drie in de top 10! Het bedrijfje The Body Candles verkoopt de kaarsen vanaf €2,90 per stuk (te koop vanaf 6 stuks). Als je verder zoekt op de website van Etsy, dan kom je nog veel meer creatieve verkopers tegen die deze kaarsen verkopen.

 

4. Intercandle – Gedraaide kaarsen – v/a €1,25 p.s.

Laat je niet afleiden door de ietwat oubollige site, want Intercandle verkoopt de populaire gedraaide kaars in de leukste kleurtjes. En ook nog eens heel voordelig! De leuke twisty spiraal kaarsen koop je in een pakket van 10 stuks. Dit pakket bestel je al vanaf €12,50 exclusief verzendkosten. Let wel op: de kleuren gaan hier vaak heel snel, dus kies snel jouw favoriet uit!

 

5. Ceria di Giorgio – Gedraaide kaars – v/a €1,15 p.s.

De goedkoopste uit deze top 10 gedraaide kaarsen zijn zonder twijfel de twist kaarsen van Ceria di Giorgio. De kaarsen van dit merk zijn te koop via de Nederlandse Amazon vanaf slechts €6,85 voor 6 stuks. Helaas heb je hier wel minder de keuze uit verschillende kleuren. Maar, de beschikbare kleuren goud, zilver, wit en geel vinden wij in ieder geval hartstikke gaaf!

> Bekijk deze gedraaide kaarsen van Ceria di Giorgio

 

6. Dille & Kamille – Dinerkaars gedraaid – v/a €2,95 p.s.

Toen Dille & Kamille bekend had gemaakt dat zij ook de populaire spiral kaarsen gingen verkopen, was de hele voorraad zo weggekaapt! De vanaf-prijs van de kaarsen van Dille & Kamille lag namelijk een stuk lager dan de versie van HAY. Op het moment van schrijven zijn de kaarsen volledig uitverkocht, maar wellicht worden ze snel aangevuld?

 

7. De Woonkerk – Draaikaars – v/a €4,- p.s.

Deze (online) woonwinkel hebben we pas net ontdekt, maar we hebben nu al een méga wishlist. Zo ook de taupe en gouden draaikaarsen die De Woonkerk verkoopt. Je bestelt ze in een set van 2 en de kaarsen zijn maar liefst 29 centimeter lang. De woonwinkel is te bezoeken in Harmelen, maar ook online zijn de kaarsen gewoon te bestellen.

 

8. Homestock – Twisted kaars – v/a €4,- p.s.

Geef je huis een speelse twist met de gedraaide kaarsen van Homestock! Deze webshop heeft allerlei gigantisch leuke woonaccessoires en zo ook de populaire gedraaide kaarsen. Je kunt de kaarsen kopen in een set van 3 en je hebt de keuze uit allerlei leuke kleuren.

 

9. SRAAK – Gedraaide kaars – v/a €3,50 p.s.

Nieuw voor ons, maar we zijn direct verliefd op de webshop van SRAAK! Op deze webshop kun je de spiraal kaarsen in allerlei kleuren kopen. En het leukste is: sommige kaarsen hebben zelfs twee kleuren. Wij zijn het meeste fan van de gedraaide kaars in de combinatie donkergroen / lichtgroen, de gouden versie en okergeel.

 

10. TABLEJOY – Gedraaide kaarsen – v/a €3,25 p.s.

De gezellige webshop van TABLEJOY heeft deze superleuke trend ook gespot en verkoopt sinds een tijdje de populaire draaikaarsen. Op het moment van schrijven zijn er helaas een hoop kleuren uitverkocht, maar we hopen dat ze de gedraaide kaarsen weer snel aanvullen. Ze verkopen ze voor een leuk prijsje, dus ik zou zeggen: sla je slag!

 

Gedraaide kaars zelf maken / DIY


Wist je dat je de gedraaide kaarsen ook hartstikke makkelijk zelf kunt maken? Je hoeft er écht niet super creatief voor te zijn. Wij hebben een stappenplan om de twisted kaars zelf te maken:

  1. Koop de standaard lange diner kaarsen in een leuke kleur
  2. Leg de kaars voor minimaal 15 minuten in heet water
  3. Haal de kaars uit het water en rol ‘m plat (bijvoorbeeld met een deegroller of glas)
  4. Draai de kaars in de voor jou perfecte spiraal
  5. Laat de kaars afkoelen en voila! Je zelfgemaakte gedraaide kaars

Wil je het nog gemakkelijk nakijken in een video? Bekijk hier nogmaals hoe het moet: