Een laptop huren is misschien niet iets waar jij als student vaak aan gedacht hebt, maar hier is het nog niet te laat voor! Iedereen weet dat een laptop onmisbaar is voor een student. Je hebt ‘m nodig voor je colleges, je aantekeningen, deadlines, communicatie, voor werk en in je vrije tijd. Het is oneerlijk dat een laptop zo’n hoog bedrag kost vergeleken met de meeste studenteninkomens. Mede daarom kan een laptop huren in je studententijd een goede keus zijn! Vind hier alles wat je moet weten.

 

Of bekijk alvast de huurvoorwaarden bij:
> CampusShop
> De MediaMarkt

 

Een laptop leasen, hoe werkt dat?

Grote kans dat jij jouw studentenkamer huurt. Hier heb je waarschijnlijk een huurovereenkomst voor getekend. In feite ga je bij het huren van een laptop ook gewoon een huurovereenkomst aan. Je betaalt ook een maandelijks bedrag, in ruil voor een laptop. Meestal spreek je van tevoren een minimale huurperiode af. Welke voorwaarden er precies aanzitten, dat verschilt per overeenkomst. Daarom is het belangrijk om de voorwaarden vooraf goed door te lezen. Bij sommige leasemaatschappijen zitten bijvoorbeeld eventuele reparatiekosten of kosten bij diefstal inbegrepen. Ook kan je ervoor kiezen om een overeenkomst aan te gaan waarna de laptop jouw eigendom is, of een overeenkomst waarbij je de laptop aan het einde van de periode weer in moet leveren. Hierbij moet je dus goed nadenken wat de beste keuzes zijn voor jou. De prijs van een laptop huren loopt, net zoals de voorwaarden, erg uiteen. De maandelijkse prijs ligt meestal tussen de €15,- en €67,-, afhankelijk van welke laptop jij gaan wil huren.

 

De voordelen van een laptop huren

Een laptop huren kent verschillende voordelen, die zeker voor studenten soms doorslaggevend kunnen zijn. Wat die voordelen precies zijn, vind je hieronder.

  • Je hoeft niet in één keer een grote investering te doen. Als student heb je al genoeg kosten die je moet maken, zoals je huur en je studie. Als je ook nog eens een paar honderd tot duizend euro moet uitgeven aan een laptop, kan je flink in de problemen komen. Het betalen in termijnen kan veel prettiger zijn tijdens jouw studententijd.
  • Bij het leasen van een laptop kan je eerder voor de nieuwste modellen kiezen. Zoals hierboven omschreven staat, heeft een student een laptop vaak nodig. Daarom is het belangrijk dat je een goede laptop hebt met veel werkgeheugen, hoe vervelend is het als hij constant vastloopt? Doordat je de laptop huurt heb je sneller de mogelijkheid om een nieuwere (en duurdere) laptop te gebruiken.
  • Je loopt niet tegen onverwachte kosten aan. Veel studenten zijn er financieel niet op voorbereid dat hun laptop kapot kan gaan of gestolen kan worden. Dit kan in één klap veel geld kosten, terwijl je hier waarschijnlijk niet voor gespaard hebt. En je wil je spaargeld hier natuurlijk niet aan uitgeven. Met een goed leasecontract zitten deze kosten allemaal inbegrepen.

 

Betalen in termijnen | Aanbieders

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een laptop huren? Dit kan tegenwoordig bij verschillende aanbieders. Zoals bijvoorbeeld bij de MediaMarkt, BCC en CampusShop. Deze aanbieders zijn zeer betrouwbaar, hebben een goede klantenservice, werken vaak met aantrekkelijke acties en kortingen én je kunt hier dus betalen in termijnen. Check ze hieronder.

> CampusShop
> De MediaMarkt

 

Wil jij na het lezen van deze blog een laptop huren? Dan ben je op deze manier hopelijk genoeg geïnformeerd.

> Op zoek naar de beste laptop voor jou? Check deze top 10 beste laptops voor studenten eens!