Tijdens de zomervakantie wil je natuurlijk zo weinig mogelijk aan school denken. Maar toch is het handig om je een beetje voor te bereiden op het nieuwe jaar. En hiermee bedoelen we natuurlijk: schoolspullen inslaan. Een goede reden om te gaan shoppen, toch? Eén van deze spullen is een grafische rekenmachine. Voor bijna elke opleiding heb je er wel een nodig. Maar waar kun je het best een grafische rekenmachine kopen? Bekijk deze top 5 grafische rekenmachine eens en vind de beste rekenmachine voor jou!

Bekijk direct alle grafische rekenmachines
Coolblue | bol.com | MediaMarkt

 

Grafische rekenmachine top 5

  1. Texas Instruments TI-84 Plus
  2. Casio FX-CG20
  3. Texas Instruments TI-Nspire CX II-T CAS
  4. Casio fx-CG50
  5. HP Prime Graphing Calculator G2

 

Grafische rekenmachine | Wat is het?

Een grafische rekenmachine is eigenlijk gewoon een normale rekenmachine, alleen dan met extra functies. Naast het optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen van getallen, kun je met een grafische rekenmachine ook grafieken plotten en vergelijkingen oplossen. Daarnaast zijn de meeste grafische rekenmachines te programmeren. Een grafische rekenmachine wordt op het voortgezet onderwijs vaak gebruikt voor vakken zoals wiskunde, natuurkunde of scheikunde. Als je één of meer van deze vakken hebt volgend jaar, is het slim om tijdens het inslaan van je schoolspullen alvast een rekenmachine aan te schaffen. Ook op vervolgopleidingen die te maken hebben met deze vakken heb je wel eens een grafische rekenmachine nodig.

Tip: check eerst welke grafische rekenmachines er zijn toegestaan bij jouw opleiding. Het is zonde als je de verkeerde koopt!

 

Grafische rekenmachine top 5

Om je op weg te helpen bij het vinden van de beste grafische rekenmachine, hebben we voor jou een top 5 gemaakt.

1. Texas Instruments TI-84 Plus

grafische rekenmachine texas

Deze rekenmachine staat bij veel grote websites op de nummer 1 van populairste grafische rekenmachines. Dit is een zeer betrouwbare rekenmachine, eentje waar je op kunt rekenen :). Je kunt met deze grafische rekenmachine extra veel doordat je kan programmeren in Python. Daarnaast kun je het apparaat op de examenstand zetten, waardoor hij is toegestaan op de eindexamens van de middelbare school. Deze stand herken je aan het oranje ledlampje of een oranje strook op het scherm.

> Check de populaire Texas Instruments TI-84 Plus bij bol.com

2. Casio FX-CG20

grafische rekenmachine Casio 20

De Casio grafische rekenmachine is een goede rekenmachine. Casio is niet voor niks één van de populairste rekenmachine merken. Het hoge resolutie kleurenscherm van deze rekenmachine maakt jouw formules en grafieken veel duidelijker en mooier. Je kunt zelfs een grafiek maken met een foto op de achtergrond. Hoe leuk is dat! Wil je je grafiek bewaren? Zet hem gemakkelijk over op je laptop door de USB-aansluiting.

> Maak de mooiste grafieken met de Casio FX-CG20 van de MediaMarkt

3. Texas Instruments TI-Nspire CX II-T CAS

grafische rekenmachine texas 2

Houd jij je vaak bezig met extra complexe berekeningen? Zoals op de lerarenopleiding wiskunde of bij wiskunde D? Dan is de Texas Instruments TI-Nspire CX ideaal voor jou. Hij heeft 90 MB geheugen, waardoor je superveel informatie op kan slaan. Wil je hier ook nog een centraal eindexamen mee doen? Geen probleem, zet de rekenmachine gewoon op de speciale examenstand.

> Schaf de extra complexe rekenmachine van Texas aan bij Coolblue

4. Casio fx-CG50

grafische rekenmachine Casio 50

Deze rekenmachine is ook van het betrouwbare merk Casio, maar dan met een examenstand grafische rekenmachine. Daarnaast kun je je grafieken op het LCD kleurenscherm plotten in zeven verschillende kleuren. Als je het nog duidelijker voor je wil zien kun je het scherm ook nog splitten in twee delen, zodat je aan één kant de grafiek en aan de andere kant de tabel kunt weergeven.

> Bekijk de Casio fx-CG50 bij bol.com

5. HP Prime Graphing Calculator G2

grafische rekenmachine hp

Het bijzondere aan deze rekenmachine is dat hij bestuurbaar is met het touch screen beeldscherm. Het besturingssysteem lijkt hierdoor heel erg op die van een smartphone. Doordat je hier waarschijnlijk al vertrouwd mee bent, zul je de rekenmachine snel begrijpen. Daarnaast is ook deze toegestaan tijdens de examens en kun je hem aansluiten op een USB. Helemaal leuk: hij is momenteel in de aanbieding bij bol.com.

> Check de HP Prime Graphing Calculator G2 aanbieding bij bol.com

 

Hopelijk kan jij met behulp van deze grafische rekenmachine top 5 jouw wiskunde, scheikunde of natuurkunde halen! Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte rekenmachines bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van StudentenWegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.