Ga jij starten met een creatieve studie en ben jij op zoek naar de juiste laptop hiervoor? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Of zit jij al middenin je creatieve studie en merk je dat jouw huidige laptop hier niet goed bij past of simpelweg toe is aan vervanging? Ook dan hoef je vanaf nu niet meer verder te zoeken. Wij hebben voor jou de beste laptops voor creatieve studies voor je op een rijtje gezet!

> Check meteen alle laptops voor creatieve studies bij Coolblue

> Of bekijk de top 10 beste laptops voor studenten

 

Top 8 beste laptops voor creatieve studie

  1. HP Pavilion 15-eg2972nd
  2. HP ProBook 455 G9 7J1C5AA
  3. Apple MacBook Pro 16 inch (2023)
  4. Asus Vivobook 15 X1502ZA-EJ1632W
  5. Acer Aspire 5 (A515-58M-500C)
  6. Lenovo IdeaPad 3 15ITL6 82H803PFMH
  7. Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15 NP950QED-KA1NL
  8. Microsoft Surface Pro 9

 

Wanneer is een laptop geschikt voor creatieve studies?

Nu vraag je je misschien af wat het verschil is tussen een laptop voor creatieve studies en een “normale” laptop. Als je op zoek bent naar een laptop om werkzaamheden op te doen die je vaak moet doen voor een creatieve studie, is het belangrijk om naar de processor te kijken. Wanneer je vaak foto’s bewerkt zit je bijvoorbeeld goed met een Intel Core i5, AMD Ryzen 5 of een Apple M2 chip. Bewerk jij ook graag video’s en/of zwaardere bestanden? Dan kun je beter kiezen voor een Intel Core i7, AMD Ryzen 7 of een Apple M2 Pro chip. Als je nog een stapje verder gaat en apps in Xcode ontwikkelt of 3D bewerkingen uitvoert is een Apple M2 Max chip weer gebruikelijk. Ten slotte heb je een RTX, Quadro of RX videokaart nodig voor industriële ontwerpen in AutoCAD. Verder let je bij het kopen van een laptop natuurlijk op het werkgeheugen en de grootte van het beeldscherm.

 

Laptop voor creatieve studies | Top 8 van Coolblue

Zoals hierboven genoemd worden hier de 8 beste laptops voor een creatieve studie van Coolblue verder belicht.

1. HP Pavilion 15-eg2972nd

laptop-voor-creatieve-studie-hppavilion

Dit is niet alleen onze nummer 1, maar dit is ook de eerste keuze van Coolblue. Met de Intel Core i7 processor en het 16 gigabyte werkgeheugen kun jij betrouwbaar en snel jouw foto’s en video’s bewerken. Luister jij ook graag muziek terwijl je studeert of kijk je graag een serie in je pauze? Met de Bang & Olufsen speakers is dit geluid erg goed. Ten slotte is deze laptop binnen 45 minuten weer 50% opgeladen. Ideaal toch?

> Check de HP Pavilion 15-eg2972nd hier

2. HP ProBook 455 G9 7J1C5AA

laptop-voor-creatieve-studie-hpprobook

Heb jij voor jouw creatieve studie genoeg aan het bewerken van foto’s en schakelen tussen lichte programma’s? Dan is de AMD Ryzen 5 processor en het 16 gigabyte werkgeheugen van deze laptop meer dan genoeg voor jou. Door Windows 11 Pro zijn al jouw bestanden goed beschermd en kun je ze openen op een andere laptop. Hoe zonde zou het zijn als jouw bestanden kwijtraken? Verder wordt jouw laptop goed beschermd tegen virussen door de eenjarige licentie van HP Wolf Pro Security.

> Bekijk meteen de HP ProBook 455 G9 7J1C5AA

3. Apple MacBook Pro 16 inch (2023)

laptop-voor-creatieve-studie-applemacbookpro

Denk jij nu bij jezelf; Apple is mij te duur? Geen zorgen! Deze fantastische MacBook is momenteel in de aanbieding. Hij biedt de perfecte software voor het werken met zware programma’s, door de Apple M2 Pro chip. Daarnaast kun je prachtige kleuren en details zien door het 1000 nits Liquid Retina XDR scherm. Hierdoor bewerk jij jouw foto’s en video’s extra precies. Via Apple kun je al je bestanden bewaren op de Cloud, waardoor je meer geheugen vrij houdt voor andere dingen. Dit kan heel fijn zijn aangezien je met je studie vaak met zware programma’s gaat werken.

> De aanbieding van de Apple MacBook Pro 16 inch (2023) scoor je hier

4. Asus Vivobook 15 X1502ZA-EJ1632W laptop voor creatieve studies

laptop-voor-creatieve-studie-asusvivobook

Ben jij wat onhandig? Dan is deze laptop heel erg veilig voor jou. Doordat hij een militaire test heeft doorstaan, hoef je niet in de stress te raken als je eens per ongeluk een drankje over je laptop heen gooit. Daarnaast biedt hij veiligheid op het gebied van privacy doordat je het schuifje voor je webcam kunt schuiven. Ten slotte is de laptop zeer geschikt voor een creatieve studie door de Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen. Je bewerkt veilig en gemakkelijk foto’s en video’s in zware programma’s zoals Photoshop.

> Schaf hier de Asus Vivobook 15 X1502ZA-EJ1632W bij Coolblue

5. Acer Aspire 5 (A515-58M-500C)

laptop-voor-creatieve-studie-aceraspire

Deze laptop heeft heel veel voordelen en redenen waarom dit de beste keus is voor het gebruik tijdens een creatieve studie. Zo beschikt hij over een Intel Core i5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen waardoor je makkelijk foto’s bewerkt en kan multitasken. Daarnaast kun je al je grote bestanden gemakkelijk opslaan door de 512 gigabyte SSD. Tenslotte geeft het toetsenbord licht als het donker is. Handig als je graag doorstudeert tot in de late uurtjes!

> De Acer laptop koop je hier

6. Lenovo IdeaPad 3 15ITL6 82H803PFMH

laptop-voor-creatieve-studie-lenova

Ook de Lenov0 is één van de keuzes van Coolblue én van ons. De laptop met de Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen is momenteel zelfs in de aanbieding bij Coolblue. Met deze processor en werkgeheugen kan je zonder problemen programma’s zoals Photoshop en Premiere Pro draaien op je laptop, die je waarschijnlijk vaak gaat gebruiken tijdens je studie. Daarnaast kun je ook hier het klepje voor de webcam schuiven en geeft het toetsenbord licht.

> De Lenovo aanbieding check je hier

7. Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15 NP950QED-KA1NL

laptop-voor-creatieve-studie-samsung

Deze laptop kun je ook als tablet gebruiken doordat je het toetsenbord 360 graden kunt omklappen. Door het touchscreen kan je ook gemakkelijk creatieve tekeningen maken en kun je de kleinste details handmatig veranderen. Door het Intel Evo label weet je zeker dat deze laptop snel en energiezuinig is. De 12e generatie Intel Core i7 processor en DDR5 werkgeheugen zorgen ervoor dat jij al je werkzaamheden voor je studie gemakkelijk uit kunt voeren.

> Bekijk deze Samsung Galaxy Book2 Pro bij Coolblue

8. Microsoft Surface Pro 9 laptop voor creatieve studies

laptop-voor-creatieve-studie-microsoft

De laatste uit dit rijtje is zeker weten niet de minste. Ook deze laptop kun je gebruiken als laptop en als tablet, wat dezelfde voordelen met zich meebrengt als het touchscreen van nummer 7.  De Intel EVO processor zorgt ervoor dat de laptop snel en energiezuinig is. En de 12e generatie Intel Core i7 processor en 16 gigabyte DDR5 werkgeheugen maken de laptop wederom zeer geschikt voor het gebruik voor een creatieve studie. Let hierbij wel op dat je het toetsenbord apart moet bestellen.

> Check de Microsoft Surface Pro 9 hier

 

Hopelijk kun jij met behulp van deze top 8 beste laptop voor creatieve studie de beste laptop kiezen! Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte laptops bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.