Het is weer bijna zomervakantie! Als de zomervakantie begint, betekent dat: genieten op het terras, chillen op het stand, zwoele zomeravonden en op vakantie gaan. Klinkt fantastisch toch? Maar dit moet helaas ook allemaal betaald worden… Ben je op zoek naar een leuke bijbaan voor de zomervakantie, maar weet je nog niet precies wat je wil gaan doen? Geen zorgen, wij hebben de leukste bijbaantjes voor je op een rijtje gezet.

1. Medewerker bediening in de horeca

Heb je zin om deze zomer je handen uit de mouwen te steken en gasten te voorzien van een lekkere lunch of diner? Dan is een bijbaan in de horeca wellicht iets voor jou. Houd je van koffie, dan kun je bij een koffietentje gaan werken en als je graag op het strand bent, dan kun je ervoor kiezen om aan de slag te gaan bij een beachclub. In de horeca staan ze te springen om medewerkers dus er is keuze genoeg.

2. Figurant

Sta jij graag in de schijnwerpers? Bekijk dan eens naar vacatures voor ‘figurant’. Op de website van Blue Circle casting staan verschillende oproepen om te figureren in series of om als kandidaat mee te doen aan een programma. Denk aan een kleine rol in de nieuwe serie van Gooische Vrouwen of Flikken Maastricht. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder de openstaande opdrachten.

> Bekijk hier de openstaande opdrachten als figurant

3. Student chauffeur

Vind je het leuk om in mooie auto’s te rijden, mensen af te zetten op hun bestemming en ben je minimaal 18 jaar met een rijbewijs? Dan kun je aan de slag als privéchauffeur. Tijdens deze bijbaan kun je zelf je uurloon bepalen en op welke dagen je wil gaan werken. Er is geen opleiding nodig tot privéchauffeur. Het enige wat je nodig hebt is een rustige, defensieve rijstijl en een dienstverlenende instelling.

> Bekijk hier de vacature als privéchauffeur bij DriveMe

4. Detailhandel medewerker

Ga aan de slag in een kledingwinkel, zonnestudio of bij een groothandel. Je kunt hier veel werkervaring opdoen omdat je de gehele dag bezig bent met diverse werkzaamheden. Van het helpen van klanten tot het beheren van de kassa. Bekijk bijvoorbeeld bij je favoriete kledingwinkel bij jou in de buurt of ze daar op zoek zijn naar een vakantiekracht.

5. Promotiewerk

Ben je commercieel ingesteld en vind je het niet erg om mensen aan t spreken op straat? Dan kun je misschien deze zomer aan de slag als promotiemedewerker. Tijdens deze bijbaan is geen één dag hetzelfde. Je staat vaak op verschillende locaties en promoot diverse producten of bedrijven. Een ander voordeel; het salaris dat je ontvangt ligt hoger dan bij andere bijbanen. Je kunt ook nog eens bonussen verdienen als jij je targets haalt.

6. Huishoudelijk hulp

Vind je het niet erg om schoon te maken en heb je oog voor detail? Je kunt dan aan de slag als huishoudelijk hulp bij anderen. Je zorgt voor een frisse en schone leefomgeving. Ervaring is niet nodig, maar het hebben van een positieve houding is wel belangrijk. Bekijk eens op Google of ze bij jou in de buurt zoeken naar huishoudelijk hulp.

7. Schipper

Ben je graag op het water? Misschien is een bijbaan als schipper dan iets voor jou. Woon je in een stad waar ze grachten hebben? Kijk dan of ze voor deze zomer nog schippers zoeken. Je bezorgt de gasten een geweldige ervaring op het water en zelf kun je ook nog eens genieten van de omgeving.

Dit waren onze 7 leuke zomer bijbaan ideeën. Hopelijk zit er wat leuks tussen en kun je deze zomer lekker aan de slag.