Ga je binnenkort op vakantie of een tijd reizen? Dan wil je natuurlijk wel dat je kleding er mooi uitziet terwijl je op pad bent. Maar een strijkijzer meenemen is veel gedoe en neemt ontzettend veel ruimte in beslag in in je koffer, zeker als je met handbagage reist. De oplossing? Een mini strijkijzer! Mini strijkijzers zijn klein en compact, hebben vaak geen snoer en zijn licht. Super fijn dus om mee te nemen. Maar hoe vind je nou het beste reisstrijkijzer? En waar let je op bij het uitzoeken van een strijkijzer? Wij helpen je op weg!

 

Bekijk direct de beste mini strijkijzers bij:
> bol.com
> Blokker
> Coolblue

 

Of ga snel naar:

  1. Aigostar Lucas 31PYF
  2. Blokker reisstrijkijzer BL-27003
  3. JT Products Luxe Reisstrijkijzer
  4. Tefal Easy Dry FS4020 Droogstrijkijzer
  5. Nibor Reisstrijkijzer
  6. Princess 328000 Iron & Travel
  7. ViaMondo Reisstrijkijzer

 

Beste reisstrijkijzer vinden

Wanneer je op zoek bent naar een reisstrijkijzer, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Als je veel met handbagage reist en graag ruimte wil besparen, is het ten eerste handig om op het gewicht en de grootte van de strijkijzer te letten. Over het algemeen zijn strijkijzers voor op reis natuurlijk sowieso al compact, maar er zit toch nog best wat verschil in. Daarnaast zijn sommige reisstrijkijzers ook nog eens opvouwbaar, waardoor ze nog kleiner worden.

Een andere belangrijke specificatie om op te letten is het wattage van de strijkijzer, wat de kracht bepaalt. Hoe hoger het wattage van de strijkijzer, en dus hoe krachtiger de strijkijzer is, hoe sneller je de kreukels uit je kleding krijgt. Dit is natuurlijk super handig en tijdsbesparend. Maar, een hoger wattage zorgt er in veel gevallen ook voor dat de strijkijzer zwaarder, groter en duurder is.

Als laatste is het handig om te bedenken waar en wanneer je de strijkijzer vooral wil gebruiken. Slaap je op reis vooral in hotels of appartementen? Dan heb je meestal een stopcontact in de buurt. Maar slaap je in hostels of andere gedeelde plekken? Dan is dat misschien niet altijd het geval. Dan kan het handig zijn om te kiezen voor een strijkijzer zonder snoer. Een snoerloos strijkijzer kun je overal mee naartoe nemen zonder je zorgen te hoeven maken over of er wel een stopcontact in de buurt is. Ideaal dus als je veel reist!

 

Top 7 mini strijkijzer

Op basis van de voorgaande punten hebben wij een heleboel mini strijkijzers bekeken en vergeleken. Dit is onze top 7 beste reisstrijkijzers!

1. Aigostar Lucas 31PYF

mini strijkijzer Aigostar Lucas 31PYF

De Aigostar Lucas 31PYF mini strijkijzer is een super licht en compact strijkijzer voor op reis. Dit strijkijzer heeft een lengte van 18 centimeter en weegt slechts 0,8 kilogram, waardoor ‘ie ideaal is om mee te nemen. Het reisstrijkijzer bezit over 3 verschillende warmtestanden en een waterreservoir van 80 ml, waardoor hij 7 minuten lang continu stroom kan produceren. Zo hoef je de watertank dus niets steeds bij te vullen tijdens het strijken. Het strijkijzer heeft een wattage van 1100 watt, waardoor je de kreukels binnen no time uit je kleding haalt.

> Bekijk de Aigostar Lucas 31PYF direct bij Bol.com

2. Blokker reisstrijkijzer BL-27003

Deze mini strijkijzer van Blokker is niet alleen super handig, maar vooral ook nog eens goed voor je portemonnee. De Blokker reisstrijkijzer BL-27003 kost namelijk nog geen 20 euro. Je kunt het handvat van dit strijkijzer inklappen, waardoor hij nog kleiner wordt en amper ruimte inneemt in je koffer. Met een veiligheidsknop kun je de hendel goed vastzetten. Het strijkijzer is slechts 18 cm lang en heeft een vermogen van 800 Watt. Daarnaast is de snoer bijna 2 meter lang, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over of het stopcontact wel dichtbij genoeg zit.

> Bekijk de Blokker reisstrijkijzer BL-27003 direct bij Blokker

3. JT Products Luxe Reisstrijkijzer

JT Products Luxe Reisstrijkijzer

Als het voor jou het belangrijkste is dat je het mini strijkijzer makkelijk overal mee naartoe kunt nemen? Dan is het JT Products Luxe Reisstrijkijzer het ideale mini strijkijzer voor jou! Dit reisstrijkijzer is slechts 11,5 cm groot en ook nog eens inklapbaar, waardoor het ijzer nog kleiner wordt. Daarnaast weegt ‘ie slechts 305 gram, waardoor het niks weegt in je koffer. Het strijkijzer heeft een waterreservoir van 60 ml en beschikt over een spray functie.

> Bekijk het JT Products Luxe Reisstrijkijzer direct bij bol.com

4. Tefal Easy Dry FS4020 Droogstrijkijzer

mini strijkijzer Tefal Easy Dry FS4020 Droogstrijkijzer

Strijk je liever droog, en dus met een strijkijzer die je niet met water hoeft te vullen? Dan is het Tefal Easy Dry FS4020 droogstrijkijzer misschien wel wat voor jou. Deze Tefal is een kleine, compacte droogstrijkijzer met een snoer van maar liefst 2 meter, waardoor je op iedere plek in je hotel, appartement of hostel kunt strijken. Je hoeft het droogstrijkijzer niet met water te vullen. Dit is niet alleen fijn tijdens het strijken, maar betekent ook dat je het strijkijzer niet hoeft te ontkalken. Ideaal dus als je daar geen tijd voor hebt op vakantie.

> Bekijk het Tefal Easy Dry FS4020 Droogstrijkijzer direct bij Coolblue

5. Nibor Reisstrijkijzer

Nibor Reisstrijkijzer Klein Inklapbaar

Het Reisstrijkijzer van Nibor is speciaal gemaakt voor mensen die reizen en daarbij hun kleding netjes willen houden. Dit strijkijzer is niet alleen ontzettend klein, maar ook nog eens helemaal inklapbaar en heeft een handig vierkant design, zodat ‘ie niet te veel ruimte inneemt. Het Nibor reisstrijkijzer heeft 6 verschillende temperatuurstanden en warmt binnen een minuut op. Daarnaast strijkt ‘ie meteen aan twee kanten tegelijk, waardoor je kleding binnen een handomdraai weer netjes is.

> Bekijk het Nibor Reisstrijkijzer direct bij bol.com

6. Princess 328000 Iron & Travel

Princess 328000 Iron & Travel

Ben je op zoek naar een mini strijkijzer waar je geen stroom voor nodig hebt, zodat je zeker weet dat je hem overal kunt gebruiken? De Princess 328000 Iron & Travel biedt dan de perfecte uitkomst! Dit strijkijzer is niet alleen ideaal om mee te nemen op vakantie vanwege zijn compacte en draadloze design, maar werkt tegelijkertijd als powerbank. Zo kun je op reis je kleding strijken en ook nog eens je andere apparaten ermee opladen. Je laadt het mini strijkijzer op via een usb ingang, waarna je je kleding op 3 verschillende standen kunt strijken.

> Bekijk de Princess 328000 Iron & Travel direct bij bol.com

7. ViaMondo Reisstrijkijzer

ViaMondo Reis Strijkijzer

Het ViaMondo reisstrijkijzer is een compact ijzer, waarvan je het handvat in kan klappen wanneer je hem mee wil nemen. Dit mini strijkijzer weegt slechts 750 gram, terwijl ‘ie een waterreservoir van 60 ml heeft. Daarnaast wordt het ijzer geleverd met een maatbeker, die je kunt gebruiken om het reservoir te vullen. De ViaMondo heeft zowel een sproei- als stoomfunctie, en biedt daarmee een lichte, compacte optie die alles heeft wat je nodig hebt om op vakantie te strijken.

> Bekijk het ViaMondo reisstrijkijzer direct bij bol.com

 

Het beste mini strijkijzer kiezen

Welke mini strijkijzer uiteindelijk de beste is, ligt vooral aan je persoonlijke voorkeur. Zo vind je het misschien wel belangrijk om een stoomfunctie te hebben, of kies je juist liever voor een droogfunctie. Wil je graag een snoerloos ijzer? En wil je liever een lichter ijzer, of een met een groter vermogen? Al deze zaken hangen af van jouw persoonlijke voorkeur, en dus kun je uiteindelijk alleen zelf bepalen welk mini strijkijzer voor jou geschikt is. Wil je je kleding liever stomen dan strijken op reis? Check dan de beste kledingstomers.

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.