Houd jij wel van een goed feestje en ben je het liefst op een festival of ander muziekevenement? Dans jij het liefst op de muziek van een vette dj en droom je ervan om zelf zo goed te kunnen draaien? Goed nieuws: daar kun je aan werken! Want wat is er nou leuker dan zelf de beste platen in elkaar te kunnen draaien en de highlight van ieder feestje te zijn? Wij gingen op zoek naar de beste starter dj set, zodat je eindelijk kunt beginnen aan de langverwachte dj-carrière.

Bekijk de beste starter dj set direct bij:
> Bax-shop
> Coolblue
> MediaMarkt
> bol.com

Inhoud

> Starter dj set top 5
> Zelf draaien, wat heb je nodig?

Zelf draaien, wat heb je nodig?

Maar als je zelf wil starten met draaien en op zoek gaat naar een dj set voor beginners, waar moet die dan uit bestaan? Een starter dj set bestaat uit een aantal verschillende dingen: een dj controller, mengtafel, koptelefoon en speakers.

De dj set draait voornamelijk om de dj controller, en als je geen set koopt maar je eigen dj pakket samenstelt, begin je dan ook vaak met de controller als basis. De dj controller gebruik je om de dj software aan te sturen op je laptop of computer, en is daarmee de drijfveer van je dj set. Met een dj controller kun je digitaal draaien en hoef je dus geen grote vinylcollectie aan te schaffen of talloze cd’s te kopen. Met de controller draai je namelijk via mp3 bestanden op je laptop.

De mengtafel is niet per se nodig om te kunnen draaien, maar is misschien wel het leukste onderdeel van een starter dj set. Met het mengpaneel – de naam zegt het al – mix je daadwerkelijk de muziek en regel je de audio-output. Zo bepaal je met de mengtafel de weergave van de tonen, het uitvoervolume en de snelheid en kun je nummers lekker in elkaar draaien. En dat wil je natuurlijk als aanstaande dj!

Als laatste zijn de speakers en koptelefoon van belang. Speakers heb je natuurlijk nodig om de muziek ook daadwerkelijk te kunnen horen. Want je kunt wel lekker draaien, maar als niemand het kan horen heb je daar op een feestje weinig aan. De koptelefoon gebruik je zelf, en daarmee kun je het volgende nummer alvast in de wachtrij zetten. Hierbij kiezen de meeste dj’s voor een bedrade koptelefoon, zodat er geen vertraging zit tussen wat je draait en wat je hoort.

Starter dj set top 5

Er is dus genoeg om rekening mee te houden bij het uitzoeken van een goede starter dj set! Om je een handje op weg te helpen, gingen wij alvast op jacht naar de beste starter dj sets. Daarbij hielden we natuurlijk rekening met de kwaliteit van alle onderdelen van de set, maar ook wat de set daadwerkelijk wel of niet bevat en de prijs van de dj set. Dit is onze top 5 dj sets voor beginners.

1. Hercules DJControl Mix

starter dj set

Via Bluetooth direct vanaf je telefoon draaien
Met meegeleverde koptelefoon
Ingebouwde mixer
⊖ Geen speakers meegeleverd

Lees verder
Weet je nog niet zeker of dj’en wel echt bij jou past en ben je op zoek naar een goedkoper instapmodel om erachter te komen of draaien iets voor jou is? Dan is de Hercules DJControl Mix dj set de ideale keuze voor jou. Deze set kost slechts zo’n honderd euro en is perfect voor de beginnende dj. De set bestaat uit een dj controller en een koptelefoon, zodat je direct aan de slag kan. Via Bluetooth maakt de controller verbinding met je telefoon of laptop, waardoor je direct vanaf je apparaten muziek kunt draaien, zonder gedoe met kabeltjes. De controller bestaat uit twee virtuele decks met in het midden een ingebouwde mixer. Zo draai je je favo plaatjes naadloos in elkaar. 

Bekijk de Hercules DJControl Mix bij:
> Bax-shop

2. Numark DJ2GO2 Touch

Numark DJ2GO2 Touch DJ-starterset met koptelefoon & speakers

Inclusief tutorial voor beginnende dj’s
Met meegeleverde koptelefoon en speakers
Jog wheel waarop je zelfs kunt scratchen
⊖ De kabelingangen zijn kwetsbaar

Lees verder
Nog zo’n fijne dj starter dj set voor een lage prijs is de Numark DJ2GO2 Touch. Deze starterset bestaat uit een dj controller met een jog wheel waarop je kunt mixen en scratchen, een koptelefoon én speakers. Ondanks dat alles blijft deze controller van Numan super compact, waardoor je ‘m gemakkelijk in je tas meeneemt naar een feestje. Zo ben jij niet alleen de ster op jouw eigen housepartys, maar ook op die van je vrienden. Daarnaast wordt de set geleverd met een speciale tutorial voor beginnende dj’s, die jou alle beginstappen van het vak direct aanleert. 

Scoor de Numark DJ2GO2 Touch starter dj set direct bij:
> Bax-shop

3. Dj set mengpaneel

starter dj set mengpaneel

Hoge kwaliteit voor een lage prijs
Met meegeleverde koptelefoon en speakers
Werkt zowel met Windows als Apple computers
⊖ Geen Bluetooth functie

Lees verder
Heb je een iets groter budget maar ben je nog steeds op zoek naar een fijn instapmodel, zonder dat de prijs meteen met honderden euro’s omhoog gaat? Deze starter dj set mag dan merkloos zijn, maar daar wordt ‘ie zeker niet minder van. Deze set bestaat uit een dj controller met ingebouwd mengpaneel, een dj koptelefoon en twee Hercules DJMonitor 32 speakers. Zo heb je meteen alles in huis om te starten met draaien. De set is gemaakt in Europa en is gefocust op hoogwaardige kwaliteit voor een lage prijs.

Koop het dj set mengpaneel bij:
> bol.com

4. The Next Beat by Tiësto

The Next Beat by Tiësto DJ starterset

Leer draaien van Tiësto himself
Afgewerkt met groene LED verlichting
Gratis proefabonnement op Beatport
⊖ De koptelefoon is kwetsbaar

Lees verder
Is Tiësto jouw favoriete dj en droom je er altijd al van om net zo goed als hem te kunnen draaien en jouw eigen podium te staan? Met deze dj set kun jij jouw droom waarmaken! The Next Beat by Tiësto bestaat uit een een dj controller, een koptelefoon, monitoren en een kabel waarmee de monitoren op de controller aan kunt sluiten. En dat niet alleen: ook krijg er toegang tot Beatport en tutorials van niemand minder dan Tiësto zelf bij. Zo leer jij draaien van jouw grote held, gewoon thuis. De set is prachtig afgewerkt met groene LED verlichting. Op de controller kun je mixen, pitch-shiften en gebruik maken van hot cues, loops, samplers, effecten en meer.

Scoor The Next Beat by Tiësto bij:
> Bax-shop

5. Pioneer DJ DDJ-FLX4 + Pioneer DJ HDJ-X7 Zwart + Pioneer DJ DM-50D

Pioneer DJ DDJ-FLX4 + Pioneer DJ HDJ-X7 Zwart + Pioneer DJ DM-50D Zwart starter dj set

De bastonen zijn goed te horen via de speakers
Veel verschillende mogelijkheden qua effecten
Compact en licht van gewicht
⊖ Alleen een USB C aansluiting naar laptop

Lees verder
Wil jij meteen all out gaan en ben jij op zoek naar het beste van het beste? Dan ga je natuurlijk voor een starter dj set van het welbekende audiomerk Pioneer. Hiervoor leg je wel wat extra neer, maar als je een ruim budget hebt en er nu al zeker van bent dat je heel wat uurtjes gaat maken als dj kun je maar net goed meteen goed van start, toch? Deze set bestaat uit een controller, speakers en een koptelefoon, allemaal van Pioneer. De controller is voorzien van talloze variatiemogelijkheden en een microfoon. Zo kun je er niet alleen als starter goed mee werken, maar kun je de set nog lang gebruiken, ook als je straks een gevorderde dj bent.  

Bekijk de Pioneer set bij:
> Coolblue

 

De 5 beste dj startersets

  1. Hercules DJControl Mix
  2. Numark DJ2GO2 Touch
  3. Dj set mengpaneel
  4. The Next Beat by Tiësto
  5. Pioneer DJ DDJ-FLX4 + Pioneer DJ HDJ-X7 Zwart + Pioneer DJ DM-50D

 

Welke starter dj set uiteindelijk het beste is, ligt er vooral aan wat je van de set verwacht. Natuurlijk mag je verwachten dat je met de set van Pioneer meer kunt dan met de set van Hercules, maar daar betaal je dan ook een prijs voor. Weet jij nog niet zeker of draaien wel wat van jou is en ben je vooral op zoek naar een leuke set voor op feestjes en om het dj’en eens te oefenen? Dan is een goedkopere set meer dan genoeg. Maar weet je nu al zeker dat je jaren met de set wil doen en hem ook professioneler wil gebruiken? Dan kun je overwegen om in een duurdere set te investeren.