Iedereen is tegenwoordig in bezit van een smartphone, die iedereen op een andere manier gebruikt. Sommige mensen gebruiken een telefoon vooral om met mensen te communiceren. Anderen gebruiken een smartphone weer als camera of vooral voor de sociale media. Een andere reden waarvoor je je mobiel kunt gebruiken is om te gamen. Om goed te kunnen gamen op een telefoon, moet je wel de juiste telefoon hebben. Ben je een echte game-liefhebber en game je het liefst op je telefoon? Check dan deze top 5 voor de beste gaming telefoon!

Of bekijk alle telefoons bij:
> Coolblue
> MediaMarkt
> bol.com

 

Inhoud

> Top 5 beste gaming telefoon
> Waar moet de beste gaming telefoon aan voldoen?

 

Top 5 beste gaming telefoon

Om je een eindje op weg te helpen bij jouw zoektocht naar de beste gaming telefoon, hebben wij een top 5 opgesteld. Deze top 5 is opgesteld op basis van de eisen die onderaan dit artikel worden toegelicht. Ook is er uitgebreid onderzoek gedaan bij de beste en betrouwbare aanbieders van smartphones. Neem ‘m snel door!

1. Samsung Galaxy Z Fold 5

gaming-telefon-samsung

Krachtige processor 
Opklapbaar beeldscherm
Speciale Game Booster-functie
Een wat dikker en zwaarder model

Lees verder
Het beeldscherm van de Samsung Galaxy Z Fold 5 kun je uitklappen, waardoor het bijna een tablet beeldscherm wordt. Uitgeklapt is het scherm wel 7,6 inch groot. Zo kun je je games extra goed zien! Als je ‘m dichtklapt, gebruik je ‘m als normale telefoon. Door de krachtige processor en het ruime 12 GB werkgeheugen kan de telefoon al jouw zware (3D) games zonder problemen aan. Als je de speciale game booster-functie aan zet, optimaliseert de telefoon automatisch de instellingen op je game. Klaar met gamen? De telefoon heeft ook een prachtige camera voor haarscherpe foto’s.

Bekijk de Samsung Galaxy Z Fold 5 bij:
> Coolblue
> MediaMarkt
> bol.com

2. iPhone 15 Pro

gaming-telefon-apple

Krachtige chip
OLED-beeldscherm van 6,1-inch
120Hz refresh rate
Geen aux-aansluiting

Lees verder
De telefoons van Apple zijn eigenlijk allemaal zo goed opgebouwd, dat ze geschikt zijn om mee te gamen. Door de snelle A17 Pro chip ondersteunt de telefoon zware 3D games zonder haperingen. De 120Hz refresh rate en het OLED-beeldscherm van 6,1-inch zorgen ervoor dat de beelden van je game heel vloeiend en scherp op je beeldscherm te zien zijn. Handig! Ook deze game telefoon heeft een uitstekende camera met groothoeklens.

Bekijk de iPhone 15 Pro bij:
> Coolblue
> MediaMarkt
> bol.com

3. OnePlus 12 

gaming-telefon-oneplus

Verversingssnelheid van 120Hz
Superkrachtige Snapdragon 8 Gen 3 processor
5400mAh batterij
Het grote scherm kan onhandig zijn

Lees verder
De OnePlus 12 is het perfecte voorbeeld van een goede prijs-kwaliteit verhouding. De telefoon kan met de superkrachtige Snapdragon 8 Gen 3 processor zeer goed functioneren tijdens het gamen. De sterke batterij zorgt ervoor dat je heel lang achter elkaar kunt gamen. En met de meegeleverde snellader laad je de batterij binnen een half uur weer helemaal op. Het beeldscherm is 6,8 inch groot en heeft een verversingssnelheid van 120Hz.

Bekijk de OnePlus 12 bij:
> Coolblue
> MediaMarkt
> bol.com

4. Sharp Aquos V

gaming-telefon-sharp

Betaalbaar
Krachtige 835 Qualcomm Snapdragon processor
Stevig en comfortabel ontwerp
Slechtere batterij

Lees verder
De Sharp Aquos V is, zeker vergeleken met de andere telefoons in dit lijstje, heel voordelig en betaalbaar. De Android smartphone is uitermate geschikt als game telefoon. De krachtige 835 Qualcomm Snapdragon processor in combinatie met het werkgeheugen zorgt voor een soepele manier van gamen, zonder vastlopende spelletjes. Het 5,9-inch Full HD + LCD-scherm maakt de telefoon helemaal af. Het model is stevig en comfortabel om langere tijd vast te houden.

Bekijk de Sharp Aquos V bij:
> bol.com

5. OPPO Find X3 Pro

gaming-telefon-oppo

Snapdragon 888 processor en 12 GB werkgeheugen
Betaalbaar
Slim batterijverbruik
Slechtere batterij

Lees verder
Ook de nummer 5 van dit lijstje is een heel betaalbaar model. De sterke Snapdragon 888 processor en het 12 GB werkgeheugen maken de telefoon één van de beste game telefoons. Daarnaast heeft hij een verversingssnelheid van 120 Hz, voor vloeiende beelden. Het slimme batterijgebruik zorgt ervoor dat de telefoon alleen de snelle verversingssnelheid gebruikt wanneer dit nodig is.  

Bekijk de OPPO Find X3 Pro bij:
> bol.com
> MediaMarkt

 

Waar moet de beste gaming telefoon aan voldoen?

Een goede smartphone hoeft niet direct ook een goede telefoon te zijn om mee te gamen. Een telefoon is voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Daarom zijn sommige smartphones van hoge kwaliteit, maar hebben niet de juiste specificaties om de beste gaming telefoon te zijn. Die is dan misschien wel weer heel geschikt om mooie foto’s mee te maken. Je bent natuurlijk op zoek naar een smartphone waar de spelletjes op je telefoon het best naar voren komen. Maar hoe kies je die uit?  De beste gaming telefoon moet aan een aantal eisen voldoen. Hieronder zijn deze eisen opgesomd:

 • Snelle processor
 • Voldoende werkgeheugen (minimaal 6GB)
 • Goede batterij (minimaal 4000mAh-batterij)
 • Groot beeldscherm (minimaal 6,5 inch)
 • Hoge verversingssnelheid, voor vloeiende weergaven
 • Kwalitatieve speakers

Naast deze eisen kan een smartphone ook wat extra functies hebben, waardoor het gamen comfortabeler wordt. Hierbij kun je denken aan schouderknoppen, extra goede koeling of extra game-accessoires.

 

Top 5 beste gaming telefoon

 1. Samsung Galaxy Z Fold 5
 2. iPhone 15 Pro
 3. OnePlus 12
 4. Sharp Aquos V
 5. OPPO Find X3 Pro

 

Tip! Check hier hoe je het goedkoopste telefoon abonnement scoort!