Geef je studentenkamer of appartement een kleine make-over met wat fleurige planten! Naast het feit dat ze leuk bij ieder interieur passen, zijn ze ook nog goed voor je gezondheid. Benieuwd waarom? Je leest het hieronder…

> Bekijk direct alle kamerplanten voor op je studentenkamer bij Bol.com

 

Studentenkamer planten – Deze moet je hebben

Een beetje groen in je studentenkamer kan nooit kwaad… Toch weerhoudt de verzorging van planten veel studenten ervan om wat kamerplanten in hun studentenkamer of appartement te zetten. Dat is geen excuus meer! Er zijn namelijk meer dan genoeg kamerplanten te vinden die prima overleven op je studentenkamertje én die weinig tot geen water nodig hebben. Bovendien zuiveren de meeste planten de lucht in je studentenkamer, wat weer bijdraagt aan een betere concentratie en betere prestaties.

Hieronder hebben we een studentenkamer planten Top 5 voor je samengesteld, met daarin 5 soorten kamerplanten die weinig tot geen verzorging en water nodig hebben.

 

1. Sansevieria – Studentenkamer planten

Wat ons betreft is de sansevieria een topkeuze als plant voor op je studentenkamer! Je hoeft er bijna niet naar om te kijken, maar krijgt er wel veel voor terug. De sansevieria is makkelijk te verzorgen en heeft door zijn dikke bladeren weinig water nodig. Bovendien heeft ‘ie een luchtzuiverende werking!

> Bekijk alle sansevieria planten bij Bol.com

studentenkamer planten

 

2. De lepelplant – Studentenkamer planten

De lepelplant, officieel de spathiphyllum genoemd, is ook een plant die prima kan overleven op je studentenkamer. Zorg dat hij niet teveel licht krijgt en geef hem regelmatig water (1 keer per week in de winter, 2 keer per week in de zomer). Als je dit doet, kun je je hele studententijd plezier hebben van de lepelplant!

> Bekijk alle lepelplanten bij Bol.com

studentenkamer planten

 

3. Yucca – Studentenkamer planten

Op zoek naar een échte eye-catcher? Dan is de yucca echt iets voor jou! Deze plant, ook wel bekend als de palmlelie, zijn erg makkelijke kamerplanten omdat ze weinig water nodig hebben. De yucca is lekker opvallend en is zeker een leuke aanvulling op je studentenkamer.

> Bekijk alle yucca kamerplanten bij Bol.com

studentenkamer planten

 

4. Pannenkoekplant – Studentenkamer planten

Ook de pannenkoekplant is een populaire keuze als het gaat om planten voor op je studentenkamer. Het is de ultieme retroplant en daarom nu weer helemaal hip. Deze leuke plant heeft weinig verzorging nodig, is een opvallende verschijning en zuivert de lucht in je kamer.

> Bekijk alle pannenkoekplanten bij Bol.com

studentenkamer planten

 

5. Cactus – Studentenkamer planten

Op nummer vijf staat natuurlijk de cactus; de plant die (bijna) niet dood te krijgen is 😉 Naar de cactus hoef je amper om te kijken en tóch fleurt ‘ie je kamer lekker op. Zorg dat de cactus wel genoeg zonlicht krijgt, dus zet hem bijvoorbeeld voor je raam. Cactussen zijn er in allerlei soorten en maten, dus er is voor ieder wat wils.

> Bekijk alle cactus planten bij Bol.com

studentenkamer planten

 

Dit was onze Top 5 planten voor op je studentenkamer! Natuurlijk zijn er nog veel meer planten en bloemen die je studentenkamer prima kunnen opfleuren, dus neem zeker nog even een kijkje tussen alle kamerplanten bij Bol.com!